Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Tudja, hogy mikor kell a babaágyat nagyobbra cserélni?

25.11.2021

A kiságy nagy ágyra való cseréjének megfelelő időpontja nagyon egyéni, és sok tényezőtől függ. Általában azonban az átállás optimális ideje 2-3 éves kor körül van. Mindig gondoljon a biztonságra, aminek az első helyen kell lennie. Válasszon alacsony ágyakat oldalfallal.

Tudja, hogy mikor kell a babaágyat nagyobbra cserélni?

Biztonság

Kerülje el a lehetséges kockázatokat, és válasszon olyan kialakítást, amely biztosítja a megfelelő biztonságot nappal és éjszaka. Az ágy széleinek lekerekítettnek és a felületnek simának kell lenniük jelentős egyenetlenségek nélkül. A kiálló részekben megsérülhetnek a gyermekben.

Az éjszaka folyamán értékelni fogja a leesésgátlókat, lehetőleg minden oldalról. Ha az ágyat a falhoz helyezi, a leesésgátló csak az egyik, a leghosszabb oldalról elegendő a térbe. Ez megakadályozza a nem kívánt éjszakai eséseket. Megfelelő választás az alacsony ágy, amelyen lábak rögzíthetők. A kicsiknek az ágy lábai levehetők, ha a gyerek felnő, fel lehet szerelni, amivel együtt nő az ágy a gyermekkel.

Gondoljon az ágy megfelelő stabilitására is. Korai életkorban kerülje az emeletes ágyakat. Bár nagyon népszerűek a gyerekek körében, a legkisebbek számára biztonsági szempontból alkalmatlanok. Az emeletes ágyak praktikus darabjai lesznek a nagyobb gyerekek gyerekszobájában.

 

Javasoljuk: Akasszon fel játékos gyerek falilámpát az ágy mellé, vagy ragasszon világító matricákat a falra.

120787i.jpg (190 KB)

Az első gyerekágy

A gyerekágy kiválasztásakor két lehetőség közül választhat. Az elsők a klasszikus egyszemélyes ágyak, amelyek mérete 80 vagy 90 x 200 cm. A második változat kisebb hálórésszel rendelkező ágyak, általában 80 x 190 cm, 80 x 160 cm vagy 80 x 140 cm méretűek. A gyerekágyak előnye a már említett leesésgátló.

A kompromisszum egyméretű, felnőtteknek szánt, levehető védőkorlátos ágy. A piac több változatban is kínál levehető korlátokat és leesésgátlókat, amelyeket az adott ágyhoz igazíthat.

A legkissebbeket meglepheti egy házikó ággyal. Némelyikük fiókok formájában kínál tárolóhelyet, amelyet kis szobákban értékelni fog. A legújabb trendek közé tartoznak a merész színekben pompázó autó vagy állat formájú ágyak.

Javasoljuk: Az átmenetet megkönnyítheti ha maga választja ki az ágyat. Hagyja, hogy a gyermek válassza ki a színt vagy a formát.

Matrac gyerekeknek

Általában a keményebb matracok ajánlottak gyerekeknek. Megfelelő anyagok a latex és a kókuszrostok különféle típusú habokkal kombinálva. Azonban mindig gyermekeknek készült matracokat válasszunk, ne felnőtteknek valót.

A levehető huzat és védő elengedhetetlen tartozéka a gyermekmatracoknak. A huzatnak köszönhetően a matrac könnyebben tisztán tartható, a védő pedig nem engedi át a folyadékot, megakadályozza a matrac beázását. Javasoljuk a gyermekmatracok rendszeres cseréjét, lehetőleg 5 évente, a szennyezettség mértékétől függően.

120778i.jpg (147 KB)

Trükkök a könnyebb változtatáshoz:

  • Engedje meg a gyermeknek, hogy részt vegyen új ágya kiválasztásában.
  • Helyezze az új ágyat ugyan arra a helyre, ahol a kiságy állt.
  • Helyezzen lámpát az ágy mellé vagy ragasszon világító matricákat a falra.
  • Díszítse a ház ágyát függő lámpákkal, világító füzérekkel.
  • Tartsa be az alvási rutint, és szerelje fel az új ágyat ugyanazokkal a játékokkal.
Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése