INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hová helyezze el az ágyat a gyerekszobában?

A bútorok elhelyezése a gyerekszobában gyakran bonyolult feladat. Míg a szülőknél a biztonság és a praktikum játszik kulcsszerepet, a gyerekek teljesen más szemmel nézik a szobájukat. A jó hír az, hogy mindenki igényének kielégítése nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A legfontosabb az, hogy a bútorokat a szoba falai mentén helyezze el. Ez elegendő helyet biztosít a játékhoz és egyéb tevékenységekhez a szoba közepén. A szoba berendezése során azonban a legfontosabb döntés a megfelelő ágy és annak helyének kiválasztása. Hogy mit vegyen figyelembe?

Hová helyezze el az ágyat a gyerekszobában?

Számos iránymutatás létezik az ágy elhelyezésére a gyerekszobában. A gyermeknek tisztán kell látnia az egész szobát az ágyából, és különösen a szoba ajtaját. Ez garantálja a biztonságérzetet, ami a gyermek számára a legfontosabb. A fejtámlát ablak nélküli falhoz kell helyezni. A megfelelő elhelyezésére azonban sokkal több szabály vonatkozik. Tudja meg, melyek a legfontosabbak.

2 alapvető szabály a gyerekágy kiválasztásakor

Mielőtt elkezdenénk keresni az ideális helyet a gyerekágy számára, meg kell vizsgálnunk, hogyan válasszunk egyáltalán ágyat. Számos kritérium létezik, de a két legfontosabb:

1. Az ágy anyaga

Javasoljuk, hogy fogadjon a klasszikusokra, és vásároljon fából készült gyerekágyat, ideális esetben tömörfából. Ne feledje, hogy a gyerekszobában lévő bútorok minden szélét biztonsági okokból le kell kerekíteni. Ez vonatkozik az ágyra is. Inkább kerülje a boltíves fém vagy műanyag bútorokat.

2. Minőséges matrac

A matrac kiválasztása rendkívül fontos. Ez duplán igaz a gyerekmatrac kiválasztásakor. A gyermek teste folyamatosan fejlődik, és kellő minőségű regenerálódásra van szüksége. Ezt kiváló minőségű, megfelelő keménységű matracok biztosítják. A matrac keménysége azonban nagyon egyéni paraméter. Ezért szükséges, hogy a gyermek maga próbálja ki, hogy melyik felel meg neki a legjobban.

139060i.jpg (142 KB)

Az ágy már megvan, de hova helyezzük?

Miután kiválasztotta a tökéletes gyerekágyat, valószínűleg kíváncsi lesz, hogy hol helyezze el a szobában. Az ágy megfelelő elhelyezése a gyerekszobában valóban nagyon fontos. A közvetlen közelben lévő bútorok és otthoni kiegészítők elrendezésére is érdemes gondolni.

A cikk elején már "megrágtuk" ezt a témát, most nézzük meg kicsit mélyebben. Először is emlékeznünk kell arra, hogy az ágynak a szoba legcsendesebb részén kell állnia. Lehetőleg nem az ajtóval és ablakkal egyvonalban. Röviden, olyan helyen, amely biztonságos menedéket és kilátást nyújt a gyermeknek.

Merre irányuljon a gyermek feje alvás közben? Az ajtó felé biztosan nem! Ez félelmet vagy bizonytalanságot okozhat a gyermekben. Az ágy szabad helyre történő elhelyezése szintén nem megfelelő. Mint már említettük, a fejtámlának a legjobban az ablak nélküli falnál kell állnia. Helyezze a fejtámlát nyugatra, keletre vagy délkeletre.

Az ágy környéke nem lehet kaotikus. A felesleges játékok, kiegészítők vagy polcok elvonhatják a figyelmet lefekvés előtt. Természetesen a biztonságra is gondolnunk kell. Ezért az ágy közelében ne legyen éles szélű tárgy vagy bútor. Különösen az éjjeliszekrény kiválasztásakor ezeket a részleteket is át kell gondolni.

138925i.jpg (106 KB)

Részletek, amelyek a gyerekszobát paradicsommá varázsolják

Már ismeri a gyerekszoba elrendezésének fő elveit. Azonban rengeteg különböző szabály létezik még. Mindig az Ön preferenciáitól és a gyerekszoba nyújtotta lehetőségektől függ. Néhány további tipp azonban még hasznos lehet:

 

  • A tökéletes gyerekszoba berendezése fiúnak és lánynak, vagy két különböző korú és különböző érdeklődésű gyermeknek szó szerint emberfeletti feladat lehet. Nem tudja, hogyan válassza ki a legmegfelelőbb színt a falakhoz és a bútorokhoz? Próbáljon a gyerekszobába harmóniát hozni a feng shui filozófia segítségével.
  • Az íróasztalt az ablak közelében kell elhelyezni, amely sok természetes napfényt biztosít.
  • A szabad hely fontos, amit szoba közepén kell kialakítani. Van egy kihasználatlan sarok a szobában? Hozzon létre egy bunkert a gyerekeknek!
  • A gyerekszoba berendezésénél válasszon természetes anyagokat és tompa színeket, amelyek jó közérzetet keltenek és támogatják a minőségi pihenést. A túl erős színek nyugtalanságot okozhatnak.
  • A világítás kiegészíti a hangulatot. Ezért helyezzen különböző típusú lámpákat a gyerekszoba különböző részeibe. Az asztali és állólámpák, a dekoratív környezeti világítás vagy a fényfüzérek nagyszerűek erre a célra.

 children room.jpg (98 KB)

És ez minden. Tudja már, hogy hová tegyen ágyat a gyerekszobában? Ossza meg velünk a gyerekszoba berendezésével kapcsolatos tippjeit és tapasztalatait.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése