Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Tömörfa, laminátum vagy furnér: Előnyök és hátrányok

Laminált, tömörfa vagy furnérból készült bútorok? Bizonytalan, hogy milyen anyagból készült bútorokat válasszon az új bútorok kiválasztásakor? Íme egy egyszerű áttekintés az anyagokról, beleértve azok előnyeit és hátrányait. Ismerje meg velünk a tömörfa, a laminált és a furnér anyagokat. Ezután az új komód vagy szekrény kiválasztása gyerekjáték lesz.

Tömörfa, laminátum vagy furnér: Előnyök és hátrányok

Tömörfa

A fa kiemelkedik szilárdságával, tartósságával és kiváló műszaki tulajdonságaival. A fát általában puha és kemény fára lehet osztani. A puhafa könnyen megmunkálható, és a legtöbb esetben tűlevelű fákból származik. Kivételt képez például a hárs vagy a fűz, amelyek puhafának minősülnek. Míg a keményfát többnyire lombhullató fákból, például tölgyből, bükkből, de tűlevelű Douglas fenyőből is nyerik.

wood.jpg (231 KB)

A tömörfa bútorok ellenállnak a trendeknek, és több évre szóló befektetésnek számítanak. Egyeseket talán elriaszt a magasabb vételár, de a minőség a jutalom. A tömörfa bútorok több nemzedéket is szolgálhatnak. Könnyen karbantartható, minden szépséghiba könnyen csiszolható és újrafényezhető. A fa évgyűrűből származó mintája és jellegzetes illata egyedi hangulatot kölcsönöz a fabútoroknak.

Népszerűek a tömörfa ágyak, de az étkezőbútorok vagy a tágas szekrények is. A tömörfa darabok nagyszerűek a stílusos lakásokban vagy nyaralókban. A tömörfa dekorációk vagy kisebb darabok, például polcok vagy zsámolyok szintén népszerűek.

Laminált

LTD vagy laminátum ideális anyag nemcsak a bútorgyártáshoz. Ma ez az egyik leggyakrabban használt alap a szekrények, nappali falak vagy étkezőbútorok gyártásánál. Alapvetően egy különböző vastagságú tábláról van szó, amelynek alapját forgácslap képezi, amelyhez egy felső előlapot illesztenek. A gyantából és dekoratív papírból készült felületi réteg ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztán tartható. A laminált bútorok rengeteg színben és természetes dekorral kaphatók.

laminate.jpg (144 KB)

A laminált bútorok előnye kétségtelenül az alacsony beszerzési ár. A laminált lapok azonban nem olyan tartósak, mint a tömörfa. Sérülés esetén a laminált anyag nem javítható csiszolással. A modern színek és formák könnyen kombinálhatók és karbantarthatók. A piacon fényes, de félig fényes vagy matt bútorokat is kínálnak. A laminált bútorokat nem ajánlott többször szétszedni és összerakni. Visszafordíthatatlan károsodás vagy " repedezés" következhet be.

Minden bútor laminált anyagból készült. Ülőgarnitúrák vagy kárpitozott ágyak alapjául is szolgál. Nem kell félnie a laminált bútoroktól, de jól válasszon. Az éleket speciális ABS éllel vagy melamin élekkel kell ellátni.

Furnér

A furnér 0,3 mm - 6 mm vastagságú vékony falemezként határozható meg. Leggyakrabban rétegelt lemez vagy bútorfelületek gyártására használják. Ez egy dekoratív felületkezelés más anyagok, például tömörfa vagy laminált lemezek befejezéséhez. A furnér mindenféle fafajtából készülhet, trópusi és helyi fából.

wood veneer.jpg (145 KB)

A furnér felületű bútorokat könnyű karbantartani. Javasoljuk, hogy ugyanazokat a termékeket használja, mint a laminátumhoz. Ne használjon alkoholtartalmú tisztítószereket. Ne tegye ki a furnért közvetlen napfénynek vagy hőmérséklet-ingadozásnak.

A furnért dohányzóasztalok, étkezőasztalok vagy polcok gyártásához használják. Gyakran kombinálják laminátummal, fémmel, műanyaggal vagy üveggel. A furnérból készült bútoroknál értékelni fogja a fa egyedi textúráját, melyen láthatóak az évgyűrűk.

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése