INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Bútoranyagok karbantartása

Valószínűleg nem tart szobalányt otthon, hogy naponta fényesítse a bútorokat és letörölje a port. Ezért hozunk néhány praktikus tippet az Expedo-ban vásárolt bútorok gondozásához, hogy az újonnan vásárolt kanapé, dohányzóasztal vagy nappali fal továbbra is szép maradjon és boldoggá tegye. Akárcsak az autóról, úgy a bútorokról is gondoskodni kell. Legalább néha.

Mivel minden anyag saját karbantartási módszert igényel, összeállítottunk egy rövid útmutatót arról, hogy milyen típusú anyagokat hogyan kezeljünk.

Bútoranyagok karbantartása

Hogyan kell gondoskodni a kárpitozott kanapéról és más kárpitozott bútorokról?

A por mellett az ülőgarnitúra az izzadságnak van leginkább kitéve, és gyakran beszennyeződik azokkal a finomságokkal, amelyeket a rajta ülve fogyasztunk.

Rutin karbantartás

Ha levehető szövethuzat van ellátva a kanapén, akkor rendszeresen mossa ki. Sajnos nem lehet mindent betenni a mosógépbe, ezért azt javasoljuk, hogy minden héten porszívózza le a kanapét az erre tervezett kiegészítővel. Ne felejtsük el a azokat a zugokat, ahová a por és a szennyeződés biztosan bejut. Évente 2-4 alkalommal megérdemel egy alaposabb tisztítást kárpittisztító habbal. A habot a gyártó utasításainak megfelelően vigye fel, majd törölje vagy poporszporszívózza le.

Mielőtt bármivel tisztítaná a kárpitot, javasoljuk, hogy tesztelje a módszert és a reakciót egy rejtett helyen, hogy elkerülje a maradandó károsodásokat egy látható helyen.Mindig a kárpit irányában tisztítson, soha ne az ellenkező irányba. Javasoljuk továbbá a kifejezetten kárpitozott bútorokhoz készült termékek használatát.

137568.jpg (78 KB)

Foltok tisztítása

Ha a kanapét chipsz vagy egyébb száraz szennyeződések szennyezték, használjon kis teljesítményű porszívót. Nem szükséges nedvesen tisztítani őket.

Ha a szennyeződés nedves, semmiképp ne hagyja megszáradni. A nedvességet a lehető leghamarabb itassa fel ruhával vagy papírtörlővel. Ha a folt már száraz, gondosan próbálja meg eltávolítani azt egy lapos, tompa tárggyal. Ha eltávolítás után folt marad, használjon nedves ruhát vagy kifejezetten kárpitozott bútorokhoz tervezett terméket, és próbálja megtisztítani a foltot a kárpit irányába. Ezután szárítsa meg.

Ne használjon kémiai oldatokat, nyers erőt vagy súrolószert.

Hogyan ápoljuk az ÖKOBŐRREL kárpitozott kanapét

Az ökobőrrel kárpitozott kanapé előnyei: jó légáteresztő képesség, könnyű karbantartás, széles színválaszték és kedvező vételár. Első pillantásra nincs nyilvánvaló különbség a bőr és az ökobőr között. Tulajdonságai miatt ez az anyag a gyártók körében nemcsak kanapék, ülőgarnitúrák és fotelek, hanem kárpitozott ágyak, székek vagy babzsákok gyártása során is népszerű.

A legtöbb bútorhoz hasonlóan az ökobőr kanapék sem szeretik a közvetlen napfényt. Az UV-sugárzás hatására kifakulhat.

139907.jpg (50 KB)

Az ökobőr nem tolerálja a zsírt és az emberi izzadtságot

Az ökobőr részben lélegző anyag, amely hajlamos, hogy  az emberi izzadságot felfogja a felületén. Ezért rendszeres karbantartást igényel, legalább havonta 1-2 alkalommal, különösen a nyári hónapokban. Javasoljuk, hogy technikai benzinnel zsírtalanítsa az izzadtságtól leginkább szenvedő, szabadon álló helyeket, például ülőfelületeket, háttámlát, fejtámlákat és kartámaszokat. Nem kell azonban attól tartania, hogy a kanapé benzinszagú lesz. A technikai benzin más tulajdonságokkal rendelkezik, és illékony anyagként körülbelül 10 perc alatt 100% -ban elpárolog.

Az ökobőr kanapé rutinszerű karbantartásához elegendő egy enyhe szappanoldattal vagy semleges pH-jú folyékony mosóporral megnedvesített ruhadarab. Célszerű az ökobőrt olyan spray-vel kezelni, amelyet közvetlenül erre az anyagra szánnak.

Soha ne használjon valódi bőr tisztítására alkalmas tisztítószereket és nedves törlőkendőket!

Ökobőr tisztítása

Ha a kanapét chipsz vagy egyébb száraz szennyeződések szennyezték, használjon kis teljesítményű porszívót.

Ha a kanapét ásványvízzel vagy más folyadékkal szennyezi, azonnal nedvszívó ruhával vagy papírtörlővel törölje le a nedvességet. A megszáradt foltokat nedves ruhával tisztítsa és törölje szárazra. Ne használjon szárításhoz forró levegőt.

Hogyan kell gondozni a tömörfa bútorokat

A tömörfából készült bútorok évszázadok óta kísérnek minket. Ahogy akkor és ma is, a tömörfa bútorokról is gondoskodni kell. A karbantartáshoz számos viasz és olaj közül választhat. De mindig szem előtt kell tartani, hogy a fa természetes anyag, amelyet a túlzott nedvesség és a hő károsít, ami a fa kiszáradását okozza.

A megfelelő hely megválasztása

A fa gyönyörű megjelenésének hosszútávú fenntartása érdekében, egy fa ágy, komód vagy szekrény közelében ne helyezzen el hőforrást, vagy ne helyezze radiátor vagy kandalló közelébe. A magas hőmérséklet károsíthatja a bútor felületi rétegét és a szerkezetét is.

Ne tegye ki a fából készült bútorokat közvetlen napfénynek. A napfénytől származó UV-sugárzás károsíthatja a felület minőségét, és a fa típusától függően sötétebbé vagy világosabbá teheti a fát.

121361.jpg (49 KB)

Fényesítsen száraz ruhával

Soha ne használjon nedves ruhát fa bútoroknál. A felesleges nedvesség a felületi réteg mikroszkopikus repedésein keresztül behatolhat a fába, károsíthatja azt.

A tömörfa bútorok rendszeres karbantartásához száraz, puha ruhát használjon. Használja bútorok polírozásakor, vagy viaszok és más készítmények kenésére antisztatikus hatással, mely megakadályozza a tömörfa bútorokon a porfelhalmozódását. A speciális tisztítószerek selymes fényt és kellemes illatot kölcsönöznek a fából készült bútorok felületének. Porszívóval is tisztíthatja a port, de mindig puha rögzítéssel, hogy elkerülje a sima felület megkarcolását.

Soha ne tegyen meleg ételeket vagy italokat lakkozott bútorok felületére. Ez maradandó károsodást okozhat.

Hogyan kell gondoskodni a laminált bútorokról

Ha szeretné, hogy sokáig gyönyörű maradjon egy laminált bútor , akkor kerülje a bútor közvetlen napfénnyell való érintkezését és ne helyezze hőforrás mellé.

A laminált anyagot száraz vagy nedves ruhával is le lehet törölni. A nedvességet azonban mindig törölje szárazra. Áthatolhat szerkezet közötti réseken, és károsíthatja a laminátumot. Javasoljuk, hogy kizárólag laminált bútorokhoz szánt termékeket használjon..

Soha ne helyezzen túl forró italokat és ételeket a felületére. Ez maradandó károsodást okozhat

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése