INGYENES bútor KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden megrendelésre 5.2-tól

Szabaduljon meg az előítéletektől: Laminátum

Új bútorokat választ és a laminált kifejezéssel találkozott? Aggódik a felhasznált anyag miatt, és hezitál, hogy megvegye-e álmai darabját vagy sem? Íme egy áttekintés arról, hogy mi a laminátum. Ismerje meg előnyeit és hátrányait. Nem kell aggódnia a laminált bútorok miatt. Ezen kívül nagyon kedvező árakon kaphat laminátumot különböző dekorokkal és színekben.

Szabaduljon meg az előítéletektől: Laminátum

Mi a laminátum?

A Laminátum egy dekoratív lamináló papírral ragasztott forgácslap. Óriási előnye a megfizethetőség. A laminált lapok szélének befejezéséhez ABS éleket használnak, amelyek megvédik a mechanikai sérülésektől és a nedvesség anyagba való behatolásától. Az ABS speciális műanyag élekre utal, amelyeket kifejezetten laminátumhoz terveztek. A nedvesség az egész bútor megduzzadását és károsodását okozhatja. A laminátum magja egy DTD lemezből áll, amely minden oldalról lamináló réteggel van kezelve.

A laminált forgácslap története az 1950-es évek egykori Csehszlovákia területére nyúlik vissza. A háború utáni időszakban hatalmas kereslet volt a bútorok iránt. A háború sújtotta Európának gyorsan meg kellett oldania a fabútor hiány problémáját. Az első táblákat Tomáš Bata gyártotta Zlínben. Feltalálónak azonban a német Max Himmlerhebert tekintik, aki 1930-ban kezdte meg a gyártást.

laminate.jpg chipboard.jpg (115 KB)

Mire használják?

A laminátum széleskörűen alkalmazható, és számos iparágban és ágazatban megtalálható. Ez alól a bútoripar sem kivétel. Széles szín és dekorkínálatának köszönhetően népszerű a tervezők, de a nagyközönség körében is. A laminált táblák a legtöbb magyar és külföldi belső térben megtalálhatók.

A szekrények, komódok, nappali összeállítások, de az ágyak vagy fürdőszobabútorok és teljes konyhabútor összeállítások is leggyakrabban laminált anyagból készülnek. A laminált bútorokat gyakran kombinálják más anyagokkal, például üveggel, fémmel vagy tömörfával. Együtt egyedi dizájnt alkotnak.

A laminátum előnyei és hátrányai

plus.jpg (5 KB)

A laminátum legnagyobb előnye kétségtelenül az alacsony ára. A diákok, fiatal családok és más vásárlói csoportok értékelni fogják a megfizethetőséget. További előnye a színek és dekorok nagyfokú változatossága. Így könnyedén kiválaszthatja az otthonának megfelelő színt. És természetesen a könnyű karbantartás. A rendszeres ápoláshoz nem kell más, mint egy kendő és egy kevés meleg víz. Használhat speciális, laminált bútorokhoz készült terméket.

minus.jpg (5 KB)

A laminált bútorokat általában nem ajánlatos többszörösen össze és szétszerelni. A csavarok gyakori rögzítése repedéseket okoz. A laminátum nem tűri a nagy mennyiségű vizet. A víz duzzanatot okoz. A tömörfához képest pedig nem javítható. A tömörfa általában csiszolható, festhető vagy átfesthető. Egy laminált étkezőasztal letört sarka esetén nincs esélye arra, hogy az eredeti formáját helyreállítsa.

 

Hátrányai ellenére a laminátum az egyik leggyakrabban használt anyag az bútorgyártás során. Önnek sem kell aggódnia a laminált anyag miatt.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése