INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hálószoba és nappali egyben: Hogyan kell csinálni?

Markéta Etrychová
3.3.2021

Egyre gyakoribb megoldás a hálószoba és a nappali kombinálása. Hogyan rendezzük el a teret kreatívan és teljesen funkcionálisan? Íme néhány tipp, hogyan lehet az ágyat beépíteni a nappaliba, és megőrizni a kívánt magánéletet és nyugalmat, mint egy külön hálószobában.

Hálószoba és nappali egyben: Hogyan kell csinálni?

Szoba mérete

A hálószoba és a nappali összevonásának minimális mérete a tökéletes kényelem fenntartása mellett 20 m2. Ha a szoba kisebb, javasoljuk az emeleten elhelyezni egy ágyat. Az atipikus alakú lakásokban egy sarkat lehet használni az ágy elhelyezésére. Ennek köszönhetően optikailag elosztja a teret, és hálósarkot hoz létre.

Az élettér elég nagy, és elengedheti a fantáziáját? Ossza be a szobát két részre, de tartson elegendő természetes fényt a szoba mindkét felében. Különítse el az alvási területet a szabadidős és napi tevékenységektől.

1.jpg (211 KB)

Optikailag ossza el a teret

A kis lakásokban az ágyat paravánnal vagy behúzható függönnyel lehet elválasztani. Ezenkívül mindkét lehetőség egyszerű esztétikai elem lesz. Függöny vásárlásakor ne féljen sötétítőt választani, amely tökéletesen elválasztja a teret, ha több fényre van szüksége, egyszerűen húzza vissza a függönyt.

HU.png (84 KB)

Használjon gipszkartont, polcokat vagy üvegfalakat a tágas helyiségekben. Ha új emeletet építenek, akkor az legyen gipszkarton vagy tégla, gondoljon az alapszabályra, azaz elegendő fényre. Nem kell elég nagy szabad tér a mennyezet és a válaszfal között, ideális esetben 80 cm.

Az üvegfalak tökéletesen szigetelik a környező hangokat a kék fény kiküszöbölése érdekében, egészítsék ki a falat függönnyel, árnyékolókkal, vagy válasszanak tejesüveget.

pexels-photo-4577702.jpg (129 KB)

Alvás az emeleten

Hozza ki a legtöbbet a magas mennyezetből. A beépített emelet remek megoldás. Külön és elválsztott helyet kap az alváshoz. Ezt a változatot 300 cm vagy annál nagyobb mennyezetmagassággal javasoljuk.

A szabály, hogy legalább ülni tudjon az ágyon az emeleten. Míg az emelet alatt elegendő helynek kell lennie a háztartás legmagasabb tagjának álló helyzetben.

Az emelet mérete az alvóhely nagyságától függ. Két ember számára 180 x 200 cm-es matracot ajánlunk, és a 160 x 200 cm-es méret is elegendő kényelmet nyújt.

Szétnyitható ülőgarnitúra

A legtöbb esetben az ülőgarnitúrák nem felelnek meg a rendszeres alvás követelményeinek. Ha egy szétnyitható ülőgarnitúrára gondol, mint a mindennapi alvás helyére, akkor válasszon tágasat. Két ember számára, legalább 160 x 200 cm méretű. A felső részt egészítse ki egy fedőréteggel, az úgynevezett topperrel, amely puhítja a felületet és kiegyenlíti a ülőgarnitúrára kis egyenetlenségeit.

Ne felejtse el a tárolóhelyet sem, ahol a takarókat és párnákat tárolhatja.

a.jpg (215 KB) b.jpg (216 KB) c.jpg (279 KB) d.jpg (777 KB)

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése