Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Stresszmentes karácsony előtti takarítás

Markéta Etrychová
2.11.2023

Közeledik a karácsonyi szezon, és ezzel együtt jár a hagyomány, az öröm, de az ünnepekre való felkészüléssel járó enyhe stressz is. A karácsony előtti egyik fő feladat a lakás kitakarítása. Ez kihívást jelenthet, különösen, ha terv és szervezettség nélkül vágunk bele. De nem kell aggódni, a karácsony előtti takarítás stressz nélkül és örömmel megoldható, ha betartunk néhány egyszerű szabályt.

 

Stresszmentes karácsony előtti takarítás

1. Tervezés

A stresszmentes karácsony előtti takarítás első lépése a terv készítése. Üljön le a családjával, és határozza meg, hogy mely helyiségek és tevékenységek élveznek majd prioritást. Ne feledje, hogy nem kell mindent egyszerre elvégezni. Ossza fel a takarítást kisebb feladatokra, és ossza el őket több karácsony előtti hétvégére. Elsőbbséget kell adni azoknak a helyiségeknek, ahol a karácsonyi ünnepségre kerül sor, például a nappali és a konyha az étkezővel.

2. Távolítsa el a felesleges dolgokat

Karácsony előtti időszak a tökéletes idő a takarításra és arra, hogy kidobja a felesleges dolgokat. Nézze át a szekrényeket, fiókokat és komódokat, és dobjon ki mindent, amire már nincs szüksége. Megfontolhatja a fel nem használt tárgyak eladományozását is, amelyek boldoggá tehetnek másokat. Ezzel nem csak helyet szabadít fel, hanem jótékonykodik is

3. Vonja be a családot

A karácsony előtti takarítás nem kell, hogy csak egyénre vonatkozzon. Vonja be az egész családot, és ossza el a feladatokat. A gyerekek segíthetnek a játékaik eltakarításában, a nagyobbak pedig mosogathatnak, vagy port törölhetnek A közös takarítás szórakoztató lehet, és erősíthetik a családi kapcsolatokat.

2.png (1.22 MB)

4. Használja a megfelelő eszközöket

A megfelelő takarítóeszközök és tisztítószerek megkönnyítik a munkát. Egy jó minőségű felmosórongy, porszívó, tisztítószerek és mikroszálas kendők nemcsak időt, hanem energiát is megtakarítanak Önnek. Meglátja majd, hogy az ezekbe az eszközökbe való befektetés hamarosan megtérül.

5. Zene és jutalom  

Kapcsolja be kedvenc zenéjét, hogy növelje a motivációt és javítsa a hangulatát takarítás közben. Próbáljon meg egy lejátszási listát összeállítani karácsonyi dalokból. Minden feladat elvégzése után tűzzön ki magának egy jutalmat, legyen az egy bögre forró tea, egy kedvenc édesség vagy egy kedvenc film megnézése.

6. Tartsa tisztán

Ha befejezte a karácsony előtti takarítást, tartsa tisztán otthonát rendszeres takarítással és rendrakással. A rendszeresen elvégzett kisebb takarítási feladatok nem igényelnek annyi munkát, mint egy karácsony előtti nagytakarítás.

7. Delegáljon, ha lehetséges

Ha lehetősége van rá, ne habozzon segítséget kérni. Alkalmazhat szakembereket, vagy kérhet segítséget a barátaitól és a családjától. A közös takarítás egy laza összejövetelre is alkalmat adhat. Az együtt töltött idő lesz a jutalom.

A karácsony előtti takarítás szórakoztató és könnyed lehet, ha tervet készít, bevonja a családot és így beleéli magát a karácsonyi hangulatba.. Ne feledje, hogy élvezze magát a karácsonyi ünnepséget, és helyezze előtérbe az örömöt és a családot. A karácsony a szeretet megosztásáról szól, nem pedig a hibátlan belső térről.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése