Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Pihenjen az erkélyen: Hogyan rendezzük be az erkélyt hangulatosan 5 lépésben

Az erkélye inkább egy raktárra vagy egy mosodai szárítóhelyiségre hasonlít? Higgye el, már néhány négyzetméter is remekül kihasználható. Teremtse meg saját szentélyét, egy olyan helyet, ahol pihenhet és kikapcsolódhat. A tökéletes erkély vagy terasz karnyújtásnyira van. Tanácsaink segítenek abban, hogyan alakítson ki egy hangulatos erkélyt 5 lépésben.

Pihenjen az erkélyen: Hogyan rendezzük be az erkélyt hangulatosan 5 lépésben

1. lépés: Válassza ki kedvenc stílusát

Gondolja át alaposan, hogyan szeretné, ha kinézne álmai erkélye. Hangulatos bohém stílust vagy inkább modern skandináv megjelenést szeretne? Vagy a nagyvárosi dzsungelben szeretne nyugtató zölddel és sok növénnyel körülvenni magát. Vagy csak egy egyszerű, modern, könnyen karbantartható erkélyt szeretne? Bárhogy is dönt, a stílus kiválasztása nagyon fontos. Hiszen ez által fog a tér vizuálisan egységesnek fog tűnni.

2. lépés: Kezdjük a padlótól

Egy új erkélypadló csodákra képes. Próbálja meg a hagyományos kültéri csempéket fapadlóval helyettesíteni. A fa és műanyag keverékéből készült speciális WPC lapok ideális megoldást jelentenek, így a padlót sokkal kellemesebb tapintásúnak és melegebbnek fogja érezni. Ezenkívül a WPC anyag ugyanolyan tartós, mint a legjobb fapadló.

Nyugodtan fektessen díszszőnyegeket a fapadlóra. Több mint meglepő lesz a különbség, és az erkélye teljesen új külsőt kap.

218522.jpg (56 KB)

3. lépés: Válasszon tartós erkélybútorokat

Az erkélybútorok kiválasztásakor különösen a felhasznált anyagok minőségére ügyeljen. A kültéri bútorok naponta megpróbáltatásoknak vannak kitéve, a napsütésnek, a szélnek és gyakran az esőnek. Népszerű anyagok a fa, a műanyag, a polirattan vagy az alumínium.

Bármelyik anyag mellett dönt, ne feledkezzen meg a részletekről. Próbáljon meg relaxációs párnákkal kiegészíteni egy polirattanból vagy raklapbútorból készült kis kanapét. A raklappárna huzatok gyakran erős, víztaszító anyagokból készülnek. Így nem kell aggódnia a hirtelen jött nyári záporok miatt sem. Az esti erkélyen való üldögéléshez a meleg takarókat is értékelni fogja.

Egy jól fedett erkély szinte második nappalivá válhat, nyugodtan invesztáljon egy gyönyörű, pihentető, kárpitozott karosszékbe.

pexels-photo-5554796.jpeg (326 KB)

4. lépés: Árnyék nélkül soha

A forró nyári napokon nem nélkülözheti az erkély árnyékolását. Számos lehetőség közül választhat, a jól bevált klasszikus a napernyő. Könnyen kezelhető és szükség szerint mozgatható.

Esztétikusabb megoldás a napvitorla, amelyet rögzíteni kell a korláthoz és az erkély egyik falához. A vitorla nemcsak a kívánt árnyékot, hanem nagyobb magánéletet is biztosít. A legkényelmesebb megoldást a kitekerhető napernyők nyújtják. Ezek az esőtől is remekül megvédenek, így gyakorlatilag mindig használatba veheti az erkélyét.

5. lépés Használja ki a falfelületet és a korlátokat

Nincs szabad helye, de nem csak kültéri bútorokat szeretne az erkélyedre? Használjon ki minden centimétert hatékonyan. De tényleg minden centimétert. Erkélyfalak, korlátok vagy akár a mennyezet, ezek mind olyan terek, amelyeket szintén nagyszerűen ki lehet használni.

Az erkélykorlátok tökéletesek virágládák vagy fűszernövények elhelyezésére. A falakat ugyanúgy használhatja, ahol könnyedén létrehozhat eredeti függőleges ágyásokat. A falakon összecsukható asztalok, székek vagy padok is gyakran elférnek. Ezzel sok értékes helyet takaríthat meg. Például a nagy szobanövényei számára, amelyek szintén örömmel fogadják a friss levegőt.

A mennyezet ideális hely edények vagy kiegészítő világítás felakasztására. A napelemes lámpák és a szalagok eredeti hangulatot varázsolnak a hosszú nyári estékre.

 

Na és most? Már tudja, hogy milyen lesz a pihenés az erkélyen? Inspirálódjon az 5 lépésünkből a hangulatos erkélyhez, és ossza meg velünk, hogyan sikerült!

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése