Hogyan lehet megszabadulni a penészétől a kültéri bútorokon.

A magas páratartalom, a levegő és a hideg a fával kombinálva remek táptalaj a penész számára. A kültéri bútorok könnyen penészesedni kezdenek. A penész fából készült bútorokból történő tisztításához készítsen elő kefét, mosogatószivacsot és egy vödör vizet. A vízhez ecetet, sót vagy mosogatószert adhatunk. Tisztítsa meg a teljes bútorokat a kapott keverékkel, és hagyja megszáradni a napon.

Hogyan lehet megszabadulni a penészétől a kültéri bútorokon.

Hogyan lehet megakadályozni a bútorok penészesedését?

A megfelelő gondozás fontos a kültéri bútorok hosszú élettartamának fenntartásához. Ideális esetben kerülje a nedvességgel való érintkezéstől. Védje a közvetlen napsugaraktól, amelyek kiszárítják a fát és károsítják annak szerkezetét. Az eső behatol a bútorok középpontjába, és táptalajt teremt a baktériumok és gombák számára. Ezután a fa rothad és szétesik.

Penészeltávolítási eljárás 4 lépésben:

  • Durva kefével vagy szivaccsal távolítsa el a penészt.
  • Csiszolópapírral simítsa.
  • Áztassa speciális impregnáló vagy ecetes oldattal.
  • Lakozza vagy fesse le fedőréteggel, amely bezárja a pórusokat és megakadályozza a víz behatolását.

Készítsen ecetes oldatot langyos vízből és ecetből 3: 1 arányban. Az ecetet sóval vagy mosogatószerrel lehet helyettesíteni.

A piacon léteznek klór, alkohol vagy gyenge sav alapú fertőtlenítő termékek. A legtöbb esetben a terméket csak az érintett területre alkalmazzák. Ezeknél a termékeknél mindig kövesse a gyártó által ajánlott eljárást.

Hogyan kell gondoskodni a kerti bútorokról?

A rendszeresen használt kerti bútorokat szivaccsal vagy ruhával tisztítsa le vízzel és enyhe mosószerrel, amely lemossa a zsírokat vagy a fényvédő maradványokat. Puha kefével könnyen eltávolíthatja a megszáradt lerakódásokat vagy iszapot.

A szezon kezdete előtt kezelje a bútorokat védőolajjal, ismételje meg ugyanezt az eljárást a szezon vége után, de közben is. Ideális esetben évente 2-3 alkalommal. Az olajkészítmény felvitele előtt a bútoroknak tökéletesen száraznak kell lenniük.

Javasoljuk, hogy fából készült kültéri, de raklapbútorokat is pakolja el száraz időjárás esetén. Legjobb fészer alatt vagy zárható helyiségben. Télen száraz helyen tárolja a kárpitozott párnákkal együtt.

 pexels-photo-59321.jpeg (234 KB)

Hogyan tisztítsuk meg a műanyag bútorokat?

Távolítsa el a durva szennyeződéseket a műanyag székekről és asztalokról slaggal rongy vagy szivacs segítségével. Makacs szennyeződés esetén használjon szódát citromlével. A kapott masszát körkörös mozdulatokkal vigye fel a foltra, és 20 percig hagyja hatni, majd öblítse le tiszta vízzel.

Az erős szennyeződés megelőzhető a műanyag termékek rendszeres impregnálásával. Az esetleges textil elemeket erre alkalmas impregnálóval kezelje.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Ingyenes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése