Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan gondoskodjunk a kerti bútorokról?

Kerti összejövetelek a barátokkal, pihenés és napozás a nyaralónál, vagy a nyugalom szigete a teraszon a reggeli kávé elfogyasztásának ideje alatt. Ezeket a kellemes pillanatokat ismerjük mindannyian. A kényelmes kültéri bútoroknak köszönhetően teljes mértékben ki is élvezhetjük őket. A kerti bútorokat azonban gondozni kell a szezonális és az egész éves használat során. Tanuld meg, hogy kell ápolni a kerti bútorokat, hogy azok hosszú évekig kifogástalan állapotban legyenek.

Hogyan gondoskodjunk a kerti bútorokról?

A rendszeres ápolás meghosszabbítja a kerti bútorok élettartamát

Annak érdekében, hogy minél tovább élvezhesse ezeket a kellemes pillanatokat, gondoskodj folyamatosan kültéri bútoraidról. A rendszeres ápolás valóban jelentősen meghosszabbíthatja az élettartamot.

A kültéri bútorok gondozásának legegyszerűbb módja a tisztítás, a felület kezelése és az általános állapot rendszeres ellenőrzése. Körülbelül hetente egyszer langyos vízzel és enyhe mosószerrel érdemes lemosni a bútorokat. A foltokat és szennyeződéseket ajánlott rendszeresen eltávolítani specifikus tisztítószerekkel. A különféle ponyvák és borítások a kerti bútorokra, kiváló védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen.

photo-1617850687395-620757feb1f3.jpg (182 KB)

A különböző anyagok különböző kezelést igényelnek

A kerti bútorokat gyakran két csoportba osztják. Karbantartást igénylő és karbantartást nem igénylő bútorokra. De ez ne tévesszen meg senkit. Még a karbantartást nem igénylő bútorok esetében is szükséges egy minimális ápolás. Bizonyos anyagok azonban valóban jóval kevesebb törődést igényelnek. Klasszikus példa erre a műanyagból készült kerti székek és asztalok, ezeket elég csak letörölni egy konyhai szivaccsal. Ezzel szemben a fa sokkal gondosabb karbantartást igényel. Hogyan ápoljuk a kerti bútorokat az anyaguknak megfelelően?

1. Fa

A tömörfa kültéri bútorok a legnépszerűbbek közé tartoznak. Masszívak, kényelmesek, tartósak és nagyon tetszetősek is. Megfelelő gondoskodás mellett évekig kitartanak. Egyes fafajták természetüknél fogva ellenállóbbak a nedvességgel, rovarokkal és penésszel szemben. Ide tartozik például a tikfa.

A kültéri fabútorokat ha lefestjük szépen megőrizhetjük eredeti szépségüket. A festés megakadályozza, hogy a nedvesség behatoljon a fába és penészesedést okozzon. Az olajozás élénk megjelenést kölcsönöz a fának. A rendszeres karbantartás megakadályozza a fából készült bútorok kiszáradását, kifakulását és repedezését.

A raklapszékek és -ülések felületét részben a párnák is védik. Használjon párnákat a karcolások és egyéb mechanikai sérülések megelőzésére.

136620i.jpg (245 KB)

2. Fém

A fém kerti bútorok általában alumíniumból vagy acélból készülnek. Az alumínium alacsony súlya miatt közkedvelt. De rendkívül ellenálló az esővel, a hőséggel és a faggyal szemben is. Az acélból készült kültéri bútorok ápolása elsősorban a korrózió elleni védelemről szól. Rendszeres ellenőrzéssel a rozsdát még időben megtalálhatjuk és kezelhetjük.

3. Polyrattan (mesterséges rattan)

A műrattan az egyik legkevésbé igényes anyag. Megbirkózik a szélsőséges időjárási ingadozásokkal, nem jelent gondot a közvetlen napsütés, az eső és a párás környezet sem. A rutinszerű karbantartáshoz elegendő egy nedves rongy. A nagyobb szennyeződéseket és foltokat speciális tisztítószerrel kell eltávolítani, mielőtt a nap beleégeti a polyrattanba. A bútorok élettartamát speciális huzatok használatával is meghosszabbíthatja.

4. Műanyag

A műanyag kültéri bútorok nagyon kevés gondozást igényelnek. Ahogy már említettük, elég csupán tiszta vízzel rendszeresen lemosni. A felület impregnálásával könnyen megelőzheti a fénytelen megjelenést. A műanyag bútorok igazán kevés karbantartást igényelnek. Ugyanakkor rendkívül ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben is.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése