Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Növények, amelyek javítják a levegő minőségét otthonában

Egyes növények arról ismertek, hogy a szennyező anyagok elnyelésével javítják a levegő minőségét. Tippeket adunk 4 dekoratív növényhez, amelyek nemcsak bájosabbá teszik a beltéri környezetet, de ami még fontosabb, segítenek megtisztítani a levegőt és egészségesebb környezetet teremteni otthonában.

Növények, amelyek javítják a levegő minőségét otthonában

A beltéri levegő minőségét javító növények közé tartoznak:

1.      Dracaena marginata közismert nevén Dracéna

A dracéna egy olyan növény, amely fa vagy cserje formájában nőhet, és bármely otthon dísze lehet. Keskeny levelei zöldek, vöröses széllel, ami vonzó megjelenést kölcsönöz a növénynek. Beltérre is alkalmas, mivel nem túl fényigényes, és árnyékban is jól fejlődik.

A növény segít megtisztítani a levegőt a formaldehidtől, a benzoltól és más káros anyagoktól, amelyek a háztartási termékekben jelen lehetnek.

A dracéna gondozása magában foglalja a rendszeres öntözést, az időnkénti trágyázást és a világos helyre való helyezést. Fontos a túlöntözés elkerülése is, amely gyökérrothadáshoz vezethet. Nem szereti a huzatot sem, amely az egész növényt tönkreteheti. Ha megfelelően gondoskodik róla, szépségével örömet szerez, és javítja otthona levegőjének minőségét.

dracaena.png (1.53 MB)

2.      Aloe vera

Az aloe vera egy másik népszerű őshonos növény. Az aloe vera egy zamatos növény, amelynek húsos levelei gélt tartalmaznak. Ez a gél számos gyógyhatással rendelkezik, és gyakran használják égési sérülések, vágások, rovarcsípések és bőrirritációk kezelésére.

Ez a növény emellett képes elnyelni a levegőből a káros anyagokat, például a formaldehidet és a benzolt, ami segíthet javítani az otthoni levegő minőségét.

Az aloe vera viszonylag kevés karbantartást igénylő növény. Jó vízelvezetésű talajt igényel, és szereti a világos , napos helyet. Fontos, hogy rendszeresen öntözzük, de ne hagyjuk, hogy a talaj vizesedjen, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet. A növénynek időnként trágyázásra is szüksége van, különösen a vegetációs időszakban. Az aloe vera ablakpárkányon éppúgy elhelyezhető, mint polcon, asztalon vagy konzolasztalon, amennyiben az kellően világos.

aloe vera.png (1.09 MB)

3.      Asparagus mely aszparágusz néven ismert

Az aszparágusz egy évelő növény, vékony ágakkal és tűszerű levelekkel. A számos fajtája létezik, amelyek a levelek méretében, alakjában és színében különböznek egymástól.

Az aszparágusz egyes fajai képesek elnyelni a formaldehidet, amely gyakran jelen van egyes tisztítószerekben, bútorokban, festékekben vagy ragasztókban. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy segítsen a beltéri levegő tisztításában.

A általában könnyen gondozható növény. Világos vagy félárnyékos élőhelyet és rendszeres öntözést igényel. Az egészséges növekedés elősegítése érdekében ajánlatos az időnkénti trágyázás is. Hagyományos cserepekben és függőedényekben is termeszthető, így ideális a vonzó zöld belső terek kialakításához.

asparagus.png (1.32 MB)

4.      Ficus benjamin néven ismert ficus, népiesen benjamin

Az egyik legnépszerűbb szobanövény kétségtelenül a fikusz Benjamin, amelyet elegáns, sötétzöld levelei jellemeznek. Ha elegendő helyet kap, nagyra is nőhet. A belső terek kedvelt díszítőeleme, gyakran használják irodákban, nappalikban és más helyiségekben.

A fikusz képes elnyelni a levegőből az olyan káros anyagokat, mint a formaldehid, a benzol és a xilol. Ezek az anyagok jelen lehetnek a bútorokban, szőnyegekben, hajlakkokban és más háztartási termékekben.

Ez a növény világos vagy félárnyékos élőhelyet és rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a talajt nedvesen tartsuk, de kerüljük a gyökerek túlöntözését, ami gyökérrothadáshoz vezethet. A növény érzékeny lehet a környezeti változásokra, például a helyváltoztatásra vagy a hőmérséklet változására, ezért célszerű stabil körülmények között tartani.

ficus.png (1.98 MB)

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése