Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Kisebb erkély átalakítása gyógynövénykertté

Kateřina Pelejová
18.4.2024

Az erkély olyan hely lehet, ahol korlátlan lehetőség nyílik egy kis zöld paradicsom kialakítására. Egy kis kreativitással, tervezéssel és gondoskodással friss fűszernövények és zöld növények oázisát hozhatja létre közvetlenül a lakásában. Íme egy lépésről-lépésre bemutatott útmutató arról, hogyan alakíthat egy kicsi erkélyt hangulatos gyógynövénykertté.

Kisebb erkély átalakítása gyógynövénykertté

Tervezés és előkészítés

Fontos, hogy a megvalósítás megkezdése előtt átgondolja elképzeléseit és lehetőségeit. Gondolja át, hogy mennyi hely áll rendelkezésére, milyen fűszernövényeket szeretne termeszteni, és milyen stílusú gyógynövénykert lenne a legmegfelelőbb. Ennek megfelelően válassza ki a megfelelő cserepeket, földet és növényeket.

Návrh bez názvu (83).png (1.92 MB)

 

Megfelelő cserép és föld kiválasztása

Mivel az erkélyen korlátozott hely áll rendelkezésre, fontos, hogy olyan kompakt és helytakarékos cserepeket válasszon, amelyek elférnek, ugyanakkor elegendő helyet biztosítanak a növények számára a növekedéshez. Válasszon vízelvezető edényeket, hogy elkerülje a föld vizesedését.

 

Mindenképp jó minőségű kerti földet használjon, ideális esetben komposzttal vagy szerves trágyával keverve, amely biztosítja a növények számára a növekedéshez és fejlődéshez szükséges tápanyagokat.

Návrh bez názvu (84).png (1.68 MB)

 

Gyógynövények és növények kiválasztása

A gyógynövények és növények kiválasztásakor ne csak az esztétikai megjelenést, hanem a gyakorlati felhasználást is tartsa szem előtt. Tartsa szem előtt a kulináris preferenciáit és a kedvelt illatokat. A balkonon termesztendő népszerű fűszernövények közé tartozik a kakukkfű, a rozmaring, a menta, a bazsalikom, a petrezselyem, a metélőhagyma és a zsálya.

Návrh bez názvu (86).png (2.55 MB)

 

Erkély berendezése

A kreatív tervezéssel egy kis teret is rendkívül funkcionális és esztétikus hellyé varázsolhat. Használjon állványokat, függesztett cserepeket, függesztett kosarakat vagy polcrendszereket, hogy egy kis réteges zöld édent hozzon létre. Használjon ki minden centiméternyi helyet, és kombináljon különböző méretű edényeket a különleges vizuális hatás érdekében.

Návrh bez názvu (87).png (2.06 MB)

 

Egy kicsi erkély gyógynövénykertté alakítása szórakoztató és kifizetődő projekt lehet. Egy kis tervezéssel, törődéssel és a növények iránti szeretetével olyan teret teremthet, amely felpezsdíti érzékszerveit és a természet üde zöld illatát hozza otthonába.

 

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése