Jelenleg minden termékünk az Ön rendelkezésére áll raktárunkban

Hogyan tisztítsuk meg a székek és a kerti bútorok ülőpárnáit?

Párnák, vánkosok, ülőpárnák... Te sem tudsz meglenni nélkülük? Nincs is ezen mit csodálkozni. A kényelmet egyszerűen nem lehet helyettesíteni. Ezért a legtöbben mind a belső étkezőbe, mind a kültéri teraszra párnázott bútorokat választanak. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a párnák megfelelő gondoskodást és karbantartást igényelnek. Ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék eredeti külsejüket, formájukat, színüket és az anyaguk minőségét.

Hogyan tisztítsuk meg a székek és a kerti bútorok ülőpárnáit?

Gondos ápolással az ülőpárnák több évig is kitarthatnak. De vajon tudjuk-e, hogyan kell megfelelően tisztítani a kerti székeket és a párnákat?  Mi is az a textilimpregnálás?  Vagy miért olyan fontos a kerti ülőpárnák szezon előtti és utáni lekezelése? Csak kényelmesen dőljön hátra és olvasson tovább!  A mi tanácsainkkal nem lesz többé folt a kerti ülőhelyen!

A rendszeres karbantartás a legjobb megelőzés

Mindenki szeretné, ha otthonában gyönyörű, újszerűen ragyogó párnák lennének. A megoldás a rendszeres ápolás. Még a legmodernebb anyagot is rendszeresen tisztítani, mosni vagy porszívózni kell. A kerti párnák azonban egy kicsit több törődést igényelnek.  A rutinszerű karbantartás mellett az esőtől is védeni kell őket. Ha a párna vizes lesz, az anyag penészesedni kezdhet.

A konyhai vagy az étkezdei párnáknál kicsit egyszerűbb a helyzet. Itt a penész miatt nem kell aggódnia, de gyakrabban kell majd megküzdenie a foltokkal. Sok munkát spórolhat meg magának, ha levehető huzattal ellátott párnákat szerez be. A párnák mosása sokkal kényelmesebb, mintha minden egyes foltot kézzel próbálna meg eltávolítani. A szennyezett huzat könnyedén lehúzható és mosógépben, az ajánlott hőmérsékleten mosható. Általában 30 °C-on ajánljuk, hogy a színek és a huzat formája se sérüljön.

133661i_1.jpg (280 KB)

Ne halogasd a foltok eltávolítását!

Az kerti székek és bútorok párnájának tisztítására többféle módszer is létezik. A tisztítás és ápolás módja azonban az anyagtól függően változik. Az új foltok és szennyeződések időben történő eltávolítása minden esetben elengedhetetlen. Soha ne hagyjuk megszáradni a párnán lévő foltot, mert akkor lehet, hogy már soha nem szabadulunk meg tőle teljesen. Ez nagy kár lenne, különösen a kárpitozott székek esetében. Ilyen esetben nagy segítséget jelent az azonnali hatású textil folteltávolító. Tartson kéznél egy porszívót is, hogy könnyen megszabaduljon a szövet szálaiba beágyazódott portól és szennyeződésektől.

HU.png (84 KB)

A szódabikarbóna a zsíros ételfoltok ellen is remek segítség. Csak öntse a beszennyezett részre, és hagyja állni néhány percig. Ezután alaposan öblítse le a szódabikarbónát langyos vízzel. Ez a trükk azonban csupán elsősegélynyújtás; a speciális tisztítószereket általában nem helyettesíti és nem nyújt hosszú távú megoldást. Amennyiben teheti, az üléshuzatot is mossa ki gépben.

A kerti szék- és bútorpárnák gyakran dralon- vagy teflonszövetből készülnek, amelyek sokkal könnyebben karbantarthatók. Ezen anyagok tisztításához klasszikus autóülés-tisztítószert is használhat. A párnák felülete friss lesz, és a portól is megóvja az anyagot221006.jpg (133 KB)

A csoda, amit impregnálásnak hívnak

Állandóan a koszos ülőpárnákkal küzd? Próbálja meg impregnálni őket. Az ülőpárnák impregnálásával sok további gondot spórolhat meg. Az így kezelt párna ellenáll a víznek, a nedvességnek és természetesen a szennyeződésnek és a pornak is. Az impregnálás akkor is jól jön, ha azon gondolkodik, hogyan tisztítsa meg a kerti bútorpárnákat a szezon előtt és után.

Ősszel érdemes az üléspárnákat a tárolás előtt megtisztítani a nagyobb szennyeződésektől, vagy mosógépben kimosni és alaposan kiporszívózni. Az impregnálás a portól is megvédi az üléspárnákat a tél folyamán. Ha tavasszal meg akarjuk spórolni magunknak a takarítással járó fáradságot, csomagoljuk a párnákat műanyag zacskókba, és tároljuk őket száraz helyen. Tavasszal csak porszívózzuk ki őket újra, és vigyük fel az impregnálószert. Hogy ez miért jó? Az impregnálás megvédi a szövetet a pollenektől is, amelyek tavasszal mindenütt jelen vannak.

     photo-1621506821957-1b50ab7787a4.jpg (207 KB)

 

Na, és most? Tudod már, hogyan fogod tisztán tartani a kerti bútorok párnáit, huzatait? Osszd meg velünk, ha hasznosnak találtad tippjeinket, vagy írd meg a sajátjaidat!

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése