Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan tisztítsuk meg a székek és a kerti bútorok ülőpárnáit?

Párnák, vánkosok, ülőpárnák... Te sem tudsz meglenni nélkülük? Nincs is ezen mit csodálkozni. A kényelmet egyszerűen nem lehet helyettesíteni. Ezért a legtöbben mind a belső étkezőbe, mind a kültéri teraszra párnázott bútorokat választanak. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a párnák megfelelő gondoskodást és karbantartást igényelnek. Ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék eredeti külsejüket, formájukat, színüket és az anyaguk minőségét.

Hogyan tisztítsuk meg a székek és a kerti bútorok ülőpárnáit?

Gondos ápolással az ülőpárnák több évig is kitarthatnak. De vajon tudjuk-e, hogyan kell megfelelően tisztítani a kerti székeket és a párnákat?  Mi is az a textilimpregnálás?  Vagy miért olyan fontos a kerti ülőpárnák szezon előtti és utáni lekezelése? Csak kényelmesen dőljön hátra és olvasson tovább!  A mi tanácsainkkal nem lesz többé folt a kerti ülőhelyen!

A rendszeres karbantartás a legjobb megelőzés

Mindenki szeretné, ha otthonában gyönyörű, újszerűen ragyogó párnák lennének. A megoldás a rendszeres ápolás. Még a legmodernebb anyagot is rendszeresen tisztítani, mosni vagy porszívózni kell. A kerti párnák azonban egy kicsit több törődést igényelnek.  A rutinszerű karbantartás mellett az esőtől is védeni kell őket. Ha a párna vizes lesz, az anyag penészesedni kezdhet.

A konyhai vagy az étkezdei párnáknál kicsit egyszerűbb a helyzet. Itt a penész miatt nem kell aggódnia, de gyakrabban kell majd megküzdenie a foltokkal. Sok munkát spórolhat meg magának, ha levehető huzattal ellátott párnákat szerez be. A párnák mosása sokkal kényelmesebb, mintha minden egyes foltot kézzel próbálna meg eltávolítani. A szennyezett huzat könnyedén lehúzható és mosógépben, az ajánlott hőmérsékleten mosható. Általában 30 °C-on ajánljuk, hogy a színek és a huzat formája se sérüljön.

133661i_1.jpg (280 KB)

Ne halogasd a foltok eltávolítását!

Az kerti székek és bútorok párnájának tisztítására többféle módszer is létezik. A tisztítás és ápolás módja azonban az anyagtól függően változik. Az új foltok és szennyeződések időben történő eltávolítása minden esetben elengedhetetlen. Soha ne hagyjuk megszáradni a párnán lévő foltot, mert akkor lehet, hogy már soha nem szabadulunk meg tőle teljesen. Ez nagy kár lenne, különösen a kárpitozott székek esetében. Ilyen esetben nagy segítséget jelent az azonnali hatású textil folteltávolító. Tartson kéznél egy porszívót is, hogy könnyen megszabaduljon a szövet szálaiba beágyazódott portól és szennyeződésektől.

HU.png (84 KB)

A szódabikarbóna a zsíros ételfoltok ellen is remek segítség. Csak öntse a beszennyezett részre, és hagyja állni néhány percig. Ezután alaposan öblítse le a szódabikarbónát langyos vízzel. Ez a trükk azonban csupán elsősegélynyújtás; a speciális tisztítószereket általában nem helyettesíti és nem nyújt hosszú távú megoldást. Amennyiben teheti, az üléshuzatot is mossa ki gépben.

A kerti szék- és bútorpárnák gyakran dralon- vagy teflonszövetből készülnek, amelyek sokkal könnyebben karbantarthatók. Ezen anyagok tisztításához klasszikus autóülés-tisztítószert is használhat. A párnák felülete friss lesz, és a portól is megóvja az anyagot221006.jpg (133 KB)

A csoda, amit impregnálásnak hívnak

Állandóan a koszos ülőpárnákkal küzd? Próbálja meg impregnálni őket. Az ülőpárnák impregnálásával sok további gondot spórolhat meg. Az így kezelt párna ellenáll a víznek, a nedvességnek és természetesen a szennyeződésnek és a pornak is. Az impregnálás akkor is jól jön, ha azon gondolkodik, hogyan tisztítsa meg a kerti bútorpárnákat a szezon előtt és után.

Ősszel érdemes az üléspárnákat a tárolás előtt megtisztítani a nagyobb szennyeződésektől, vagy mosógépben kimosni és alaposan kiporszívózni. Az impregnálás a portól is megvédi az üléspárnákat a tél folyamán. Ha tavasszal meg akarjuk spórolni magunknak a takarítással járó fáradságot, csomagoljuk a párnákat műanyag zacskókba, és tároljuk őket száraz helyen. Tavasszal csak porszívózzuk ki őket újra, és vigyük fel az impregnálószert. Hogy ez miért jó? Az impregnálás megvédi a szövetet a pollenektől is, amelyek tavasszal mindenütt jelen vannak.

     photo-1621506821957-1b50ab7787a4.jpg (207 KB)

 

Na, és most? Tudod már, hogyan fogod tisztán tartani a kerti bútorok párnáit, huzatait? Osszd meg velünk, ha hasznosnak találtad tippjeinket, vagy írd meg a sajátjaidat!

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Gellért Julianna: Budapest 31.10.2023
Nem mondott segitsèget,csak hogy impregnáljuk,de ha már koszos az impregnálással nem lessz tiszta.Kèrdès hogy tisztitsam ki ha már piszkos ès mosógèpbe nem rakhatom?
Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése