Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan kell gondozni a kárpitozott bútorokat?

A kárpitozott bútorok minden háztartás részét képezik. Akár kanapé, fotel vagy szék található az otthonában, biztosan tudja, hogy milyen nehéz tisztán tartani a kárpitot. Tanácsot adunk Önnek a bútorok gondozásában vagy a meglévő foltok eltávolításában.

Hogyan kell gondozni a kárpitozott bútorokat?

Az alap a rendszeresség

Függetlenül attól, hogy szövettel vagy ökobőrrel kárpitozott bútorokról van szó, az alap a rendszeres gondozás. A legjobb, ha a kárpitozott bútorokat hetente egyszer kiporszívózza. A porszívó tömlőjéhez használjon speciális rögzítést, amelyet kárpitozásra szánnak. Ha a porszívó ezt megengedi, válassza ki a minimális teljesítményt. Nem javasoljuk durva kefe, erős súrolás vagy erős porolás használatát. A rendszeres porszívózás eltávolítja a felgyülemlett port és a kis szennyeződéseket a külső környezetből.
128752_4.jpg (366 KB)

Ne porszívózzon ökobőr bútorokat. Az impregnálás fontos, hogy megvédje a bőrt az erős szennyeződéstől. Az impregnáláshoz használjon speciális terméket, amelyet vékony rétegben alkalmazzon évente kétszer. Nedves ruhával vagy speciális mosószerrel törölje le a port rendszeresen. Minden héten szabaduljon meg a portól. Meghosszabbítja az anyag és a színek élettartamát.

121178_5.jpg (664 KB)

Minden foltnak valami másra van szüksége

Óvatosan és jelentős súrolás nélkül távolítsa el a száraz és friss foltokat a kanapén vagy az ágyon. Tanácsot adunk, hogy egyes foltokkal hogyan járjunk el.

Bor

A vörösbort fehérborral tudjuk eltávolítani. A fehérbor hígítja, így könnyebb eltávolítani a foltot. Kipróbálhatja a sót is. Szárítsa meg a borfoltot papírtörlővel, szórja meg konyhai sóval és hagyja hatni körülbelül egy órán át. A só elnyeli a nedvességet, és a végső tisztítás vízzel és szivaccsal sokkal könnyebb lesz.

Vér

Távolítsa el a friss vért ruhával és hideg vízzel. A következő lépéshez készítsen 100 ml vízből és egy teáskanál citromléből kevert oldatot. Távolítsa el a vért oldat és ruha segítségével körkörös mozdulatokkal. Az anyagot nem szabad áztatni, ez megzavarhatja a szerkezetét.

Rágógumi

Távolítsa el a rágógumit jéggel. Helyezzen egy darab jeget a rágógumira, az egy pillanat alatt megkeményedik, és egyszerűen lehámlik.

Zsíros foltok

Az élelmiszerek szennyeződését a lehető leghamarabb el kell távolítani, különösen a zsíros foltokat. Ebben az esetben a kárpitozott bútorokra ajánlott habos tisztítószer segít. Vigye fel a habot a foltra és hagyja működni, majd törölje le szivaccsal langyos vízzel és szárítsa meg.

Állati szőrzet

Először mechanikusan távolítsa el a szőrt. Kézzel, puha kefével vagy hengerrel a ruhákhoz. Erős szennyeződés esetén használjon speciális habtisztítót.

 

TIPPEK TŐLÜNK:

  • Csak kis mennyiségű vizet használjon.
  • Tisztítsa meg a területet körkörös mozdulatokkal szélétől középre haladva.
  • Ne tegye ki a kárpitozott bútorokat közvetlen napfénynek.
  • Azonnal távolítsa el a foltokat.
  • Használjon takarót a háziállatok alá. A kárpit elszennyeződhet vagy megrepedhet

 

pexels-photo-259756.jpeg (327 KB)

AJÁNLJUK: A szójegyzékben különféle kárpitokat talál karbantartási szimbólumokkal.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése