INGYENES bútor KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden megrendelésre 5.2-tól

Hogyan tisztítsuk a csempét a fürdőszobában: mindennapi tisztítás és penész elleni védelem

Alexandra Doskočilová
15.6.2023

A fürdőszoba tisztán és frissen tartása elengedhetetlen alapja a higiénikus otthoni környezetnek. A kerámia burkolólapok tartósak és kiváló minőségűek, ezért minden olyan helyen népszerűek, ahol magasabb higiéniai követelményeknek kell megfelelniük, mint például a konyhában és a fürdőszobában. Mai cikkünkben lépésről lépésre útmutatót adunk arról, hogy hogyan tisztítsa meg a fürdőszobai csempéket és távolítsa el a makacs penészgombákat, hogy fürdőszobája szép és friss maradjon.

Hogyan tisztítsuk a csempét a fürdőszobában: mindennapi tisztítás és penész elleni védelem

1.      A terület és a tisztítószerek előkészítése

Amire valószínűleg szüksége lesz:

  • gumikesztyű
  • kefe vagy szivacs
  • vödör
  • szórófejes flakon
  • fehér ecet
  • szódabikarbóna
  • mikroszálas kendő
  • készítse elő a területet - távolítson el minden tárgyat a padlóról és a környező polcokról, hogy üres munkaterület álljon rendelkezésre, takarítás közben nyissa ki az ablakot, vagy kapcsoljon be egy ventilátort, hogy megfelelően szellőztesse a teret.
  • távolítsa el a felületi szennyeződéseket - nedves ruhával törölje át a falakat, hogy eltávolítsa a felületi szennyeződéseket.cleaning products.png (1.42 MB)

2.      A csempe rendszeres karbantartása

  • Ecet - készítsen oldatot vízből és ecetből (1:1), súrolja le a csempéket egyenként egy szivacs durva oldalával, majd szárítsa meg.
  • Citromlé - mivel ez egy sav, szintén jó segítő a fürdőszoba tisztításában, vigye fel egy szórófejes flakon segítségével, és hagyja állni egy ideig, majd súrolja le szivaccsal, és szárítsa meg egy tiszta, száraz ruhával.

baking soda.png (1.11 MB)

3.      Makacs szennyeződések elleni módszerek

  • Szódabikarbóna - keverjen össze egy csésze (kb. 90 g) szódabikarbónát, egy evőkanál folyékony szappant és negyed csésze hidrogén-peroxidot. Az egész keveréket tegye egy szórófejes flakonba, vigye fel a csempére, és 10 perc múlva súrolja le szivaccsal, további tippeket a szódabikarbóna használatáról cikkünkben itt találhat.
  • Savo és víz - keverje össze a savot és a vizet 1:3 arányban, ismét alkalmazza szórófejes flakonnal, vigyázzon a tisztítás során keletkező gőzökre - nyissa ki az összes ablakot és ajtót, és használjon erős kesztyűt.

bathroom cleaning.png (1022 KB)

Penész a fürdőszobában és annak forrása

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy meg kell találnia a penész forrását, ellenőriznie kell a fürdőkád, a mosdó és a zuhany körüli összes illesztést. Gyakori források a hulladékok és a mosogatók, nefelejtsen el a fürdőszobai bútorok, mosógép vagy szárítógép alá is benézni. Ellenőrizze az ablakokat vagy az ablakpárkányokat is, és ne felejtse el az ajtókeretet. A penész ott szaporodik, ahol lerakódik a por, ezért elengedhetetlen, hogy a fürdőszoba minden zugát ellenőrizzük, és ne feledjük, hogy a penész a levegőben is terjed, ezért fontos az egész fürdőszobát ellenőrizni, még akkor is, ha már azonosítottunk egy forrást.

Penész eltávolítása

  • Távolítsa el a penészt a könnyen mosható felületekről fehér ecettel elkevert meleg vízbe mártott ruhával vagy szivaccsal, (1:1) majd törölje szárazra a felületet. Vagy öntsön hígítatlan ecetet egy szórofejes palackba, permetezze be az érintett területet, és hagyja hatni
  • Készítsen tisztítópasztát szódabikarbónából - csak keverjen össze egy csésze szódabikarbónát egy kevés mosószerrel, és hígítsa fel vízzel, hogy sűrű pasztát kapjon, kenje fel a szivacsra és távolítsa el a penészt
  • Végső esetben a vegyszeres mosószer közvetlenül a penész ellen használható, ideális esetben szórófejes flakonnal, de legyen óvatos, tartsa nyitva az ablakokat, viseljen védőkesztyűt és kövesse a gyártó utasításait

cleaning stuff.png (1.04 MB)

Hogyan lehet megelőzni a penészt

  1. Tartsa szárazon és tisztán a fürdőszobát – tanácsos minden használat után szárazra törölni a kádat vagy a zuhanyzót.
  2. Ha fürdőszőnyeget használ, ellenőrizze, hogy nem szorult-e alá nedvesség, ha nedves, mindig hagyja alaposan megszáradni.
  3. Szellőztessen – fontos a levegőt cserélni, ezért minden nap szellőztetni kell, még télen is. A hideg hónapokban ideális a gyors szellőztetés - intenzív szellőztetéssel két-három percig a levegő kicserélődik, de a falaknak nincs idejük lehűlni.
Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése