Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan tervezzük meg a takarítást

A legtöbben tiszta otthonról álmodunk, ahol tisztaság van és mindennek megvan a helye. De hogyan érhetjük ezt el stressz és felesleges erőfeszítés nélkül? A mai rohanó világban a takarítás ütemezése kihívást jelenthet. Új cikkünkben egy áttekinthető tervet mutatunk be, amelyből megtudhatja, mit és milyen gyakran takarítson, hogy nyugodtan élvezhesse tiszta és rendezett otthont.

Hogyan tervezzük meg a takarítást

Mindennapi takarítás

Konyha

A konyha az egyik legkockázatosabb helyiség a lakásban. Az élelmiszerekkel való munka baktériumokat hagy a felületeken, amelyek alapos fertőtlenítés nélkül tovább terjedhetnek és átterjedhetnek a lakás más részeire. Nem szükséges minden nap alaposan kitakarítani az egész konyhát. Fordítson különös figyelmet a mosogató és a munkafelület körüli területre. Ideális esetben hetente kétszer cserélje le a szivacsokat és a rongyokat. Ugyanez vonatkozik a konyharuhákra is, melyeket ideális esetben 90 fokon kell mosni fertőtlenítés céljából.

Heti takarítás

Fürdőszoba és WC

A fürdőszoba, ahol a víz, a gőz és a különböző higiéniai termékek ütköznek, hajlamos a penészre és a baktériumokra. Koncentráljon a felületek alapos tisztítására. A törölközőket és szőnyegeket 90 fokon kell mosni, ideális esetben hetente egyszer. Végül ne feledkezzen meg a tükör fényezéséről sem, hogy a fürdőszoba vizuálisan is tiszta legyen.

A WC esetében elsősorban a wc kagyló fertőtlenítésére összpontosítson. A WC-blokk, amely minden öblítés után fertőtleníti és illatosítja a WC-t, megkönnyíti a munkáját. Ezután már csak hetente egyszer kell erősebb tisztítószert használnia.

Padló

A cipővel való napi érintkezés és a finom por fokozatosan felhalmoz egy szennyeződésréteget. A padló heti porszívózásával és felmosásával kiküszöbölheti az allergének és baktériumok potenciális kockázatát. A téli hónapokban, amikor a hó és más szennyeződések maradványait cipőnkön hazahozzuk, gyakrabban kell takarítanunk.

Por

A rendszeres portalanítás minimalizálja az allergének felhalmozódását, megőrzi a felületek esztétikus megjelenését és hozzájárul az egészségesebb környezethez. A tisztításhoz használjon fertőtlenítő kendőt vagy portörlőt. Ne felejtse el eltávolítani a szennyeződéseket a fotelek vagy ülőgarnitúrák kárpitjáról.

Havi takarítás

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény havi tisztítása kulcsfontosságú az élelmiszerek minősége szempontjából. E rendszeres rituálé során távolítsa el a maradékokat és ellenőrizze a lejárati dátumokat. Mossa le a hűtőszekrény belsejét és külsejét meleg, szappanos vízzel, és törölje le a felesleges vizet.

Sütő

Sütés közben a sütő felületén zsíros réteg képződik, amelyet legalább havonta egyszer el kell távolítani. A tisztítás megkönnyítése érdekében a szennyeződés egy részét gőzzel feloldhatja. A rendszeres tisztítással az ételek íze jobb lesz, miközben meghosszabbítja a sütő élettartamát, és minimálisra csökkenti a nem kívánt szagok és szennyeződések kialakulásának kockázatát.

Ablakok

Az ablaktisztítást a legtöbben állandóan halogatjuk. Rendszeres tisztításuk azonban javítja a belső tér vizuális benyomását. Tisztítsa meg mind a kereteket, mind az üveget, távolítsa el a port és a szennyeződéseket. Egy ilyen alapos mosás évente kétszer is elegendő.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése