15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

Hogyan lehet eltávolítani a szagokat és a foltokat az ülőgarnitúráról?

Az ülőgarnitúrák és egyéb bútorok kárpitja könnyen elnyeli a környezetből származó szagokat. Folyamatosan foltok keletkeznek, ha háziállatai vagy kisgyerekei vannak, a bútorokat gyakrabban kell tisztítani. Ismerünk néhány trükköt a foltok és a szagok eltávolítására a nappali leggyakrabban használt bútorairól. Hatékonyan távolítsa el a makacs foltokat és szagokat.

Hogyan lehet eltávolítani a szagokat és a foltokat az ülőgarnitúráról?

A megelőzés a siker kulcsa

A foltok könnyebb eltávolítása érdekében fontos a megelőző kezelés. Vásárlás után javasoljuk, hogy az ülőgarnitúrát impregnálja speciális szövet vagy bőrtextilekhez való termékkel. Ezt a megoldást használhatja kárpitozott székek, fotelek vagy szőnyegek védelmére is.

Az impregnálás védőréteget hoz létre a felületen, amely taszítja a vizet és egyéb szennyeződéseket. Megakadályozza mindenféle nagy foltok kialakulását. Nagyszerű segítő anyáknak és állattenyésztőknek. Vigye fel az oldatot szivaccsal, és hagyja megszáradni.

Javasoljuk: Porszívózza ki a kárpitokat minden héten. Ezzel eltávolítja a nagy por és szennyeződés részecskéket.

Zsíros foltok

Soha ne hagyja, hogy a makacs zsíros ételfoltok megszáradjanak. Távolítsa el a kisebb foltokat meleg vízzel, szappannal vagy egy csepp mosogatószerrel.

Nagyobb foltok esetén célszerű a kárpitozott bútorokhoz való speciális terméket használni. Előtte azonban késsel vagy kanállal távolítsuk el a maradék zsírt. Ha azonnal letörli a foltot papírral vagy nedves szalvétával, akkor a zsírt mélyebbre tolja a kárpitszálakba. Ezután szódabikarbónával fedjük be, és hagyjuk felszívódni a felesleges zsírt, 10-15 perc múlva porszívózzuk ki a szódát. Ezután vigye fel a terméket egy szivacsra, és dörzsölje meg a foltot. Végül langyos vízzel kezeljük, és papírtörlővel szárítjuk. Hagyja megfelelően megszáradni.

meal in bed.jpg (137 KB)

Vörös- vagy fehérborfoltok

A kárpitozott kanapéra vagy fotelre kiömlött bor nem szokatlan. Az azonnali cselekvés fontos. Ha vörös- vagy fehérbor ömlik ki, azonnal itassa fel a folyadékot ruhával vagy papírtörlővel. Az érintett területet könnyű mozdulatokkal kezelje, ne súrolja.

Ezután kenjük be a citromlével, és hagyjuk hatni 15-20 percig. Ezután langyos vízzel és pamut kendővel tisztítsa meg. A friss borfoltok másik lehetséges módja, hogy konyhasóval szórjuk meg, amit finoman masszírozunk a foltba. 10-15 perc elteltével porszívózza fel, és langyos vizes szivaccsal tisztítsa meg a maradék szennyeződést.

A megszáradt borfoltokat ecetből, szódabikarbónából és hideg vízből készült speciális termékkel vagy pasztával kezelje - 50 ml ecet, egy zacskó szóda és 50 ml hideg víz. Hagyja hatni néhány percig, majd törölje át langyos vizes szivaccsal.

Ráragadt rágógumi

A legjobb megoldás a rágógumitól való megszabadulás olyan tisztítószerrel, amelyet közvetlenül az eltávolítására terveztek. Megfelelő változata jégzacskóval történő fagyasztás. Ezután a rágógumit könnyedén eltávolíthatja, vagy késsel lehúzhatja róla. Sok más megoldás létezik ecettel, alkohollal vagy körömlakklemosóval. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a kárpitot. Az árnyalat megváltozhat, vagy az anyag elvékonyodhat.

Javasoljuk: Az ecetet óvatosan használja, hogy elkerülje az anyag visszafordíthatatlan károsodását. Válasszon olyan fehér ecetet, amely nem tartalmaz erős színeket.

132320.jpg (149 KB)

Vizelet, étel vagy füst szag

A szilveszteri ünnepségek alatt valaki rágyújtott a nappaliban, vagy kiborított egy üveg bort vagy egyéb italt? Bárhogy is legyen, a szagok leküzdése nem egyszerű. A rendszeres szellőztetés fontos, hogy a szag eltűnjön az űlőgarnitúrából, de ez több hétig is eltarthat. Próbálja ki a szódabikarbónát. Szórja le az ülőgarnitúrát szódabikarbónával, hagyja rajta egy éjszakán át, és porszívózza le.

Hatékony módszer a textilfrissítő vagy fertőtlenítő spray. Mindkét eszköz kellemes illatot biztosít a lakásban.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése