Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Gyakorlati tippek egy kis lakás berendezéséhez

Kíváncsi vagy, hogyan rendezhetsz be igazán jól egy kis lakást? Hidd el, garzonlakásban az élet nem kell, hogy kompromisszumot jelentsen a stílusról és a dizájnról alkotott elképzeléseivel kapcsolatban. A kis hely pedig nem feltétlenül jelent sok bonyodalmat a berendezéssel terén.

Gyakorlati tippek egy kis lakás berendezéséhez

Csak egy kis kreativitás és sok tervezés kell hozzá. Illetve néhány praktikus alapelv, amely segít a lakás berendezésében. Ma 6 ilyen tippet gyűjtöttünk össze. Nemcsak a helyes irányt adják meg Neked, hanem inspirálnak is. Csak kényelmesen dőlj hátra és olvass tovább.

Tipp 1: Kis lakás – okos elrendezés

Ha teljesen felújítjuk a garzonlakásunkat, ügyelnünk kell a megfelelő elrendezésre. Rengeteg ötletünk lehet a tér felosztására, és bár elsőre nagyszerűnek tűnhetnek, nem mindig alkalmasak egy kis lakásban.

Az ideális elrendezéséről érdemes szakemberekkel konzultálni. A belsőépítészek vagy építészek egyre gyakrabban foglalkoznak kis terekkel. Így a „Hogyan osszunk fel egy kis teret?” kérdés biztosan nem fogja őket meglepni. Több mint valószínű, hogy olyan megoldást fognak javasolni, ami magunktól nem jutott volna eszünkbe.

studio.jpeg (250 KB)

Tipp 2: Engedjük be a fényt és a levegőt a térbe

Különösen a régebbi egyszobás lakásokat hajlamosak szükségtelenül különböző válaszfalakkal elválasztani. Ezek csak elzárják a természetes fényt, és zsúfolttá teszik a teret. Ne félj tehát lebontani a régi válaszfalakat. Manapság gyakori, hogy például a konyhasarkokat összekötik az étkezővel és a nappalival. Ezeknek a zónáknak az összekapcsolásával egy nagyon modern és szellős teret kapunk.

Egy kis lakás felosztása nagyon kényes kérdés. Általában minél kevésbé van felosztva a tér, annál jobban néz ki. Az alvóhelyiséget viszont szinte mindig el kell különíteni a tér többi részétől. Még egy kis lakásba is varázsolhatsz magadnak egy privát hálószobát. De ismételten, kérj tanácsot tapasztalt tervezőktől. Soha ne oszd el a teret magas szekrénnyel. És semmiképpen sem az ablakokból érkező természetes fény rovására.

Tipp 3: Egységesítsd a stílust

Egy kis lakásban minden részletre oda kell figyelni. Ezért ne töltsd meg feleslegesen, különböző színű és dekorációjú bútorokkal. Ha nem tudod miből indulj ki, csak nézz a lábad alá! Ha a padló elég jellegzetes, válassz minimalista kialakítást, színeket és anyagokat. A konyha és az étkező számára válassz a kis konyhabútorokból, amelyeket szükség esetén a térhez igazíthatsz.

140059i.jpg (156 KB)

Tipp 4: A belső színek kiválasztása igenis számít!

Ne feledd, hogy a sötét színek optikailag kisebbé és szűkebbé teszik a helyiséget. Ezért válassz világosabb árnyalatokat. Vigyázz azonban, hogy a világos nem feltétlenül jelent hideg szineket. Épp ellenkezőleg. A meleg és vidám színek tökéletesen feldobnak egy kis szobát!

Tipp 5: Válassz praktikus és többcélú bútorokat

A kis lakások berendezésekor az egyik legfontosabb eleme a megfelelően kiválasztott bútor. Mindig olyan darabokat válassz, amelyek több funkcióval is rendelkeznek. Jó példa erre a kanapéágy. Ha egy igazán jó minőségű kanapét vásárolsz, megszűnik az ágy elhelyezésének problémája. Manapság már könnyen beszerezhetünk kiváló minőségű anyagokból készült kis kanapékat, amelyek a mindennapi alváshoz is remekül megfelelnek. A kanapét ezután kiegészíthetjük egy hozzá illő fotellel.

136081i.jpg (131 KB)

Egy másik praktikus ötlet a kis lakásokhoz a tolóajtók. Minimális helyet igényelnek, de nagyszerűen néznek ki. Ez esetben is többféle fa és egyéb anyag közül választhatsz. A tolóajtóknak köszönhetően helyet takaríthatsz meg például egy nagy gardróbszekrény számára. Akkor jársz a legjobban, ha padlótól a mennyezetig érő magas szekrényeket választasz. Ez a trükk is segít egységesíteni a szoba megjelenését.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése