Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan terítsük meg a karácsonyi asztalt

Alexandra Doskočilová
7.12.2023

Közeleg a karácsonyi szezon, és a tökéletes karácsonyi asztal elkészítése néha komoly kihívást jelenthet. Felmerülhet a kérdés, hogy milyen színt válasszun

k, ragaszkodjunk az elegáns fehér porcelánhoz, vagy válasszunk valami extravagánsat. Ebben a cikkben egy emlékezetes karácsonyi asztal megtervezésének alapvető lépéseit mutatjuk be.

Hogyan terítsük meg a karácsonyi asztalt

1. Lépés: az asztal mérete és formája

Az asztal mérete, formája és anyaga a további tervezés alapja. Mindenkinek legyen elegendő helye az étkezéshez, ezért ha az asztal a fal mellett van elhelyezve, és nagy számú vendégre számít, fontolja meg, hogy áthelyezi a karácsonyi vacsora idejére.

Ha hosszú asztallal rendelkezik, egy ilyen lakomához ideális egy bővíthető asztal, ebben az esetben egy hosszú terítő a tökéletes választás, míg a kör alakú asztalhoz speciális, kör alakú terítő ajánlott. Ha az asztal jó minőségű, szép anyagból készült, abban az esetben nem kötelező a terítő, elegendő pár dekoráció és egy szép szalvéta.

2. Lépés: Gondolja át, milyen karácsonyi asztalt szeretne

Hogy fog kinézni az asztal? Világos, színes vagy egyszerű és minimalista? Próbálja meg az asztalt a többi, otthonát díszítő dekorációhoz hangolni.

Ha az idő szűkössége miatt minimális energiát és erőfeszítést igénylő megoldást keres, akkor használja azt, ami éppen kéznél van. Egyszerű fehér szalvéták, papírból hajtogatott díszek és gyertyák  - könnyű gyönyörű asztalt teríteni bármivel, amit otthon talál.

christmas table.png (635 KB)

3. Lépés: Tányérok

Először is tegyen ki annyi tányért, ahány ember lesz az asztalnál. Ezután rendezze köréjük a maradék dekorációt, és nézze meg, mennyi hely marad. A tányérok alá textilszalvétákat is elhelyezhet.

Emellett kipróbálhatja a klasszikus hagyományt, hogy elrejt egy pikkelyt, amely állítólag szerencsét és bőséget hoz a következő évre, vagy egy extra terítéket is elhelyezhet, ha esetleg váratlanul beállít még egy vendég.

4. Lépés: Szalvéták és evőeszközök

Ideális esetben használjon papírszalvétát, egyszerűen összehajtva és a tányér jobb oldalára helyezve, és adja hozzá az evőeszközöket. Helyesen a villa a bal oldalon, a kés a jobb oldalon van elhelyezve, és a penge mindig a tányér felé mutat.

Megpróbálhat díszes "csomagot" is készíteni, és további díszítésként használni.

plateset.jpg (35 KB)

5. Lépés: Poharak

A poharakat a tányér jobb oldalára kell elhelyezni, a borospohár a kés hegyéhez, a vizes vagy üdítős pohár pedig balra. Ha maradt még egy kis hely, akkor az asztal közepére helyezzen egy kancsó vizet.

6. Lépés: Dekoráció

Vessen egy pillantást az asztalra, hogy néz ki ebben a pillanatban, mennyi dekoráció fér még el és van-e még hely a legfontosabbnak, ami egy tál krumplisalátával és egy tányér steak.

Töltse ki a szabad helyet apróságokkal, használhat lucfenyő ágakat, masnikat, kivágott pelyheket vagy egyszerű origamit. A meggyújtott gyertyák ünnepi hangulatot biztosítanak.

Az origami elkészítésének utasításai:

christmas_tree_origami.jpg (46 KB)

7. Lépés: Szórakozás

Ez a legfontosabb az összes közül. Kombinálhatja a tányérokat, cserélje le a szalvétákat papírtörlőre, és töltse a bort egy klasszikus pohárba, ha az egyik eltörik. Bízunk benne, hogy békében és jó egészségben tölti majd az ünnepeket.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése