INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Egyszerű tippek a karácsonyi ajándékok környezetbarát becsomagolásához

A karácsonyi ünnepek gyorsan közelednek, és velük együtt mindenféle ajándékcsomagolási ötlet. Idén karácsonykor mi lenne, ha kipróbálna nem hagyományos, de környezetbarátabb csomagolást szerettei számára? Íme néhány tipp, hogyan csomagolhatja be környezetbarát módon a kisebb és nagyobb ajándékokat. Fedezze fel a japán furoshiki csomagolási technikát vagy egy olcsó megoldást régi dobozok, például bútordobozok felhasználásával.

Egyszerű tippek a karácsonyi ajándékok környezetbarát becsomagolásához

Kartonban vagy bútorcsomagoló papírban

Használja fel az internetről rendelt csomagokat kitöltő kartont vagy papírt. A legtöbb esetben ez újrahasznosított papír. A papír gyűrött hatása nagyszerű. Alternatív megoldásként használjon zsinórt vagy háncsot. Díszítse fantáziája szerint az így becsomagolt ajándékot. Használhat kerámia, fa dekorációkat, tűlevelű gallyakat, festékeket, csillámokat vagy szalagokat.

eco gift.jpg (151 KB)

Egy régi papírzacskóban vagy zsákban

A bevásárlóközpontban vásárolt régi papírzacskó felhasználásának egyik módja, ha felvagdossuk. Csomagolja az ajándékot papírba úgy, hogy a zacskó hátulja látható legyen. A legtöbb esetben a táska nyomtatás nélküli. Ezután az ajándékot díszítheti természetes vagy más dekorációval vagy csillámmal.

Fordítsa a tiszta, nyomtatott papírzacskókat a hátoldalukra. Ezáltal környezetbarát papírzacskó jön létre nyomtatás nélkül. Itt is használhat folyékony ragasztót vagy forró olvasztópisztolyt, hogy fából készült csillagokat, angyalkákat, fűszereket és más természetes tárgyakat ragasszon fel.

christmas paper bag.jpg (187 KB)

christmas paper bag 2.jpg (109 KB)

Vászon zsákok

Karácsony előtt átválogatta a szekrényét, és felfedezte a régi vászonnadrágokat, pamut pólókat vagy vászoningeket? Készítsen belőlük vászon zsákokat, hogy kisebb ajándékok csomagolóanyagaként használhatja őket. A folyamat egyszerű, csak vágja az anyagot téglalap alakúra, pl. 60 x 40 cm-esre, az ajándék méretétől függően, hajtsa félbe, és varrja össze a táska alját és oldalát. A szélét a tetején behajthatja, hogy alagutat alakítson ki a zsinór számára. Higgye el, hogy a zsinórral átkötött varratlan szegély is stílusosan néz ki. A zsák kis karácsonyi csengettyűvel díszíthető.

christmas bag.jpg (152 KB)

Cserélje ki a papírt szövetre: Furoshiki

Egy Japánból származó népszerű technika a furoshiki. Ez az ajándékok szövetbe csomagolása, ahol maga a csomagolás is ajándék. Leggyakrabban a sálba, szalvétákba vagy más dekorációs anyagokba csomagolják, amelyek lehetőleg négyzet alakúak. Helyezzen bármilyen ajándékot az anyag közepére, csomagolja be ugyanúgy, mint a papírba, és hozzon létre egy dekoratív csomót a tetejére. A csomóba tűlevelű gallyakat, szárított gyümölcsöt vagy egész fahéjat szúrhatunk. Könnyedén rögzítheti a szövetre a címzett nevével ellátott címkét.

furoshiki.jpg (219 KB)

Saját készítésű borítékok

A mai rohanó időkben gyakran használunk ajándékként, különböző utalványokat vagy készpénzt. Szánjon időt arra, hogy legalább olyan borítékot készítsen, amely biztosan tetszeni fog a címzettnek. A legegyszerűbb, ha szív alakú papírborítékot készít. Vágonj egy szívet maradék karácsonyi papírból vagy más fehér vagy újrahasznosított papírból. Válassza ki a méretet az utalványnak megfelelően. Hajtsa össze az oldalakat, majd hajtsa középre a szív felső részét, végül a hegyét, amely az egész borítékot lezárja.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése