Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan rendezzünk be egy konyhát 200 ezer forintból?

Életünk nagy részét a konyhában töltjük. Nem csoda tehát, hogy otthonunk berendezésénél ennek a helyiségnek is megadjuk a neki járó gondoskodást. Azonban a konyhai berendezések jelentősen megterhelhetik a pénzügyi költségvetésünket. Mi a teendő ilyen esetben? Ne ess kétségbe, nem kell feladnod az álmaidat!

Hogyan rendezzünk be egy konyhát 200 ezer forintból?

Szép és praktikus konyhát kaphatunk minimális költségvetésből is. Csupán néhány szabályt fontos szem előtt tartani. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan lehet berendezni egy konyhát 200 000 forint alatt. Más szóval, hogyan lehet elérni, hogy „kevésből is nagyot szóljon...“.

Kétszer mérj, egyszer vágj!

Ha korlátozott pénzügyi költségvetéssel rendelkezel, ez a szabály méginkább érvényes. A nem megfelelően megtervezett konyha vagy az egyes elemek helytelen elhelyezése igencsak sokba fájhat. Figyeljünk rá, hogy gondosan mérjük fel a konyhai teret. Mérlegeljük, hogy a szoba mérete milyen lehetőségeket biztosít számunkra. Ennek megfelelően válasszuk ki az ideális konyhabútort.

Egy téglalap alakú helyiséghez jobban megfelel egy hosszúkás konyhai szett. Egy négyzet alaprajzú térbe viszont egy sarokkonyha illik, amit kiegészíthetünk egy konyhaszigettel vagy egy bárral. Egy sziget kialakítása bármilyen konyhát feldob, és egy csipetnyi luxust kölcsönöz neki.

129755.jpg (137 KB)

A szektoros konyhák viszik a prímet.

Ki ne ismerné a klasszikus, keskeny, kicsi panel konyhákat? Ezekben valóban nincs semmi szabad hely. Ezért fontos, hogy minden négyzetcentimétert a lehető legjobban kihasználjunk. Kis helyen elegáns konyhapultot kialakítani nem könnyű feladat. Figyelmet kell fordítani a konyhabútor formájára, magasságára vagy az egyes szekrények elrendezésére is.

Ebben az esetben nézzen körül az szektoros konyhabútorok között. Tagadhatatlan előnyük, hogy a szekrényeket a saját lehetőségeink és preferenciáink szerint rendezhetjük el. Ennek eredményeképpen olyan konyhát hozhatunk létre, amely valóban tükrözi az ízlésünknek.

HU.png (84 KB)

Az szektoros konyhák ezen kívül gazdaságosak is. Praktikus, minimalista kialakítású konyhát kaphatunk akár már 60 ezer forintért. Kedvező ár, nem igaz? Ugyanakkor nem kell attól tartanunk, hogy az alacsonyabb ár rosszabb minőséget takar. Az szektoros konyhák tartós anyagokból készülnek, beleértve a szekrény- és fiókválasztékokat is, és számos modern dekoráció közül választhatsz. Ha tehát olcsó konyhát keresünk egy panel lakásba, a szektoros konyhabútor lesz a megfelelő megoldás a számunkra.

1.jpg (34 KB)

Konyhai anyagok – lényegesen befolyásolják az árat

A konyhabútor anyagának kiválasztása több okból is fontos döntés. Az egyik ilyen tényező az ár, amely nagyon magas összegekre is rúghat. Általában a tömörfából kialakított konyhák a legdrágábbak. A jól szárított kemény fa évtizedekig is kitarthat, és emiatt az ára sem túl barátságos. Még az olcsóbb fenyő- vagy lucfenyőfa sem feltétlenül a legjobb választás. A felülete sokkal lágyabb, így lényegesen érzékenyebb a karcolásokra, horzsolásokra és egyéb mechanikai sérülésekre.

Az olcsó laminált, forgácslapból vagy MDF lapból készült konyhapultok kényelmes alternatívát jelenthetnek. Ezeket az anyagokat gyakran lenézik, ám tévesen. Kiváló minőségű kivitelezésüknek köszönhetően, a sokszorosan drágább, tömör fából készült konyhákhoz hasonló minőséget kínálnak. Ezenkívül az MDF-lapokon lévő védőfóliák és lakkok védik a konyhát a nedvességtől és a különböző kártevőktől.

Min tudok még többet spórolni?

Kiválasztottuk a konyhát, és a költségvetés máris fogyóban van, pedig még több kiadás vár ránk? Akkor értékelni fogja az alábbi tippeket, hogy hogyan tudunk megspórolni még egy kis pénzt a konyhabútoron:

  • konyhai munkalap – válassz szabványos anyagokat és méreteket, így több tízezer forintnyi felesleges kiadást előzünk meg
  • mosogató és csaptelepek – minél atipikusabb, annál drágább. Az ideális anyag a rozsdamentes acél, amely nemcsak hogy jól néz ki, hosszú ideig ki is szolgálja majd a konyhánkat.
  • konyhai felszerelés – egy szép étkezőasztal székekkel már néhány ezer forintért megvásárolható. Ízlésünk szerint összeállíthatjuk őket, és a pénztárcánk sem fog fenékig kiürülni. Ha a skandináv dizájn és az egyszerűség híve vagy, válaszd a Gulden étkezőasztalt és a Blume székeket. Időtlen retró megjelenésükkel bármelyik konyhába illenek.

    2.jpg (44 KB)

 

Tekintsd meg konyhai készleteink kínálatát, és győződj meg arról, hogy nem kell százezrekbe kerülnie egy elegáns és praktikus konyhának.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése