INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hogyan hűtsük le a lakást a forró napokon?

Újra itt a nyár. A trópusi hőmérsékletek szinte mindennaposak. A hőmérő gyakran 20 °C felett marad éjszaka is. A hőség elől egyszerűen nem lehet menekülni. Napközben kiszívja az energiád a nap, de éjszaka se tudod kialudni magad a meleg miatt, így egyre fáradtabb vagy. Már nem tudod, hogyan hűtsd le a lakásodat? Akkor olvass tovább, mert ez a cikk neked szól.

Hogyan hűtsük le a lakást a forró napokon?

A lakás hűtésének egyik legegyszerűbb módja a forró napokon természetesen a légkondicionálás. De vannak más lehetőségek is. A redőnyök leeresztésével könnyen, gyorsan és ami a legfontosabb, hosszú távon hűtheted a helyiséget. Szellőztess éjszaka vagy hajnalban, amikor a levegő hűvösebb, ez segít a lakás hűtésében.  

De sok más trükk van még a zsebünkben. Nézzünk néhány kevésbé ismert módszert, amelyekkel csökkentheted a hőmérsékletet a lakásodban...

Tipp 1: Adj magadnak és az elektronikának egy kis szünetet

A tévé vagy a számítógép bekapcsolása, amint hazaérsz, gyakori relaxációs rituálé számodra? Talán itt az ideje változtatni rajta. Használd ki a kellemes, párás nyári estéket, és pihenj a szabadban. Azt kérdezed miért? A válasz egészen egyszerű. Az elektronika meglehetősen nagy mennyiségű hőt termel, ami még melegebbé teszi a nappali vagy a dolgozószoba levegőjét.

Tipp 2: Főzés és sütés mellőzése

Levesek, mártások és gombócok hosszas főzése. Sütemények, kuglófok hosszas sütése. A legforróbb nyári napokon ezeket a tevékenységeket jobb kihagyni. Akárcsak az elektronika, a bekapcsolt főzőlap is rendkívüli módon felmelegíti a levegőt otthonodban. Ha sütőt sütés közbeni nyitogatjuk, könnyen megnöveljük a lakás hőmérsékletét pár fokkal.

A trópusi napokon élvezd a könnyed, hideg ételeket és a sütés nélküli desszerteket. Érezhetően hűvösebb lesz a lakás, és sokkal kevésbé leszel fáradt.

pexels-photo-4667190.jpeg (145 KB)

Tipp 3: Segíthetnek a hűvös színű belterek

Tudta, hogy a lakást a megfelelő színválasztásnak köszönhetően hűvösebbé lehet tenni? Egyes árnyalatok természetesen melegebbek. Ezért gyakran használják őket a nappali vagy a hálószoba komfort érzetének növelésére. Azonban ezek a színek nyáron is melegebbé teszik a helyiségeket.

A szó szoros értelmében ragyogó példa erre a narancssárga szín. Telítettsége és a napsugarak visszaverésének képessége erősen fokozza a hőérzetet. Ezért válassz hűvösebb, semleges árnyalatú színeket. Mint például a szürke, a kék, a barna, a hűvös árnyalatokkal vagy az időtlen klasszikus - a fehér.

Tipp 4: El a szőnyegekkel

Ugyan ez az ötlet jelentéktelennek tűnhet, ennek az ellenkezője igaz rá. A szőnyegek a nappaliban vagy a fürdőszobában elszigetelik a padló hidegét a lakásban. Szabadulj meg tőlük a nyárra, ősszel pedig újra szezonálissá válnak. Nagyon gyorsan érezni fogod a különbséget. A valódi felfrissülés érdekében érdemes naponta néhányszor hideg vízzel áttörölni a padlót, a helyiség levegője azonnal sokkal hűvösebb lesz.

Tipp 5: Próbáld ki a léghűtőket

Ha igazán tehetetlen vagy a hőséggel szemben, próbálj ki egy modern és egyre népszerűbb megoldást. A léghűtők ugyanolyan hatékonyak, mint a légkondicionálók, sőt sok szempontból még hatékonyabbak is.

Ezek az egyszerű eszközök nem igényelnek különösebb telepítést. Elegendő hozzá jég és egy közönséges elektromos konnektor. A párologtató szűrőnek és a jégnek köszönhetően a készülék hűvös, friss levegőt fúj a helyiségbe. Ugyanakkor a párologtatók kiszűrik a levegőből a port és javítják a légminőséget.

 pexels-photo-4947736.jpeg (221 KB)

Van más trükköd a lakás hűtésére a forró napokon? Osszd meg velünk!

 

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése