Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan hozzunk létre relaxációs zónát a kertben

Alexandra Doskočilová
25.5.2023

A mai rohanó időkben általános jó közérzetünk szempontjából elengedhetetlen, hogy megtaláljuk a saját helyünket a béke, a pihenés és a jó közérzet pillanataihoz. Az egyik legjobb módszer az, ha otthon, a kertben teremt egy relaxációs helyet. Természetes elemek, növények és kényelmes kerti bútorok hozzáadásával nagyszerű teret    hozhat létre, és a béke oázisává varázsolhatja. Mai cikkünkben több lépést is bemutatunk és végigvezetjük egy relaxációs zóna kialakításán, ahol elbújhat a hétköznapi stressz elől.

Hogyan hozzunk létre relaxációs zónát a kertben

1. Hely a kertben

Először is fel kell mérnie és tisztáznia kell, hogy milyen lehetőségei vannak, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a magánterület vagy a napfény. Válasszon egy csendes, a túlzott napfénytől és zajtól védett területet.

2. Növények

A természet önmagában is nagyon nyugtató hatású, ezért próbáljon meg minél több természetes elemet beépíteni a relaxációs zónájába. Válasszon olyan növényeket és virágokat, amelyek nyugtató hatásukról ismertek, mint például a levendula, a jázmin vagy a kamilla. Akár egy kis fűszernövény kertet is létrehozhat, amelyet gondozhat, majd szüretelhet friss fűszernövényeket, amelyekből például limonádét vagy teát készíthet.

herbs.png (1.84 MB)

3. Színek

Válasszon nyugalmat sugárzó színárnyalatokat, például lágy pasztellszíneket, földszíneket vagy zöld árnyalatokat. Természetes anyagokkal, például fával vagy kővel kombinálva az egész tér harmonikusnak fog hatni A hangulatot lágy megvilágítással is fokozhatja, például fényfűzérekkel, lámpásokkal vagy gyertyákkal.

relax zone (2).png (4.48 MB)

4. Kényelmes ülőalkalmatosság

Fektessen be kényelmes ülőalkalmatosságokba, például párnázott székekbe, függőágyakba vagy hangulatos nyugágyakba, ahol pihenhet. Fontolja meg egy olyan hintaszék beszerzését, amely megjelenésével kitűnik. Ne felejtsen el puha párnákat és takarókat hozzáadni a kényelem és az otthonosság érzetének fokozása érdekében.

237408.jpg (338 KB)

AVILO kerti szék

5. Magánterület és árnyékolás

A magánterület és a hangszigetelés érdekében a pihenőzónában fontolja meg egy bambusz kerítés felszerelését, amelyet kúszónövényekkel, például borostyánnal díszítenek, így természetes elválasztófalat képezve. A magas sövények vagy a magas virágcserepek is segíthetnek ebben. A felfüggesztett függöny is modern megoldás, nagyon elegáns és némi árnyékot is ad és könnyen kezelhető.

garden.jfif (247 KB)

Ezekkel a lépésekkel egy csendes relaxációs zónát alakíthat ki kertjében, ahol elbújhat a mindennapi stressz elől, és kitisztulhat a feje. Akár könyvet olvas, edz, meditál, vagy akár a barátokkal beszélget, az így feldíszített kert mindig jó szolgálatot tesz.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése