INGYENES bútor KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden megrendelésre 5.2-tól

Hogy lehet a legjobban elrendezni a hűtőszekrényt, és nem csak karácsonykor

A hűtőszekrény optimális elrendezése egyesek számára kihívást jelenthet. Kevesen tudják hogy, hogyan rendezzék el megfelelően az élelmiszereket a hűtőben. És mi a helyzet karácsonykor? A karácsony a bőség és a jó ételek ünnepe, ezért a hűtőszekrényünk zsúfolásig megtelik, így elveszítjük az áttekintést a megvásárolt élelmiszerek között. Ha rendet akarunk tartani, abban az esetben jó, ha van valamilyen rendszer, valamint szívesen adunk tanácsot ahhoz, hogy hogyan fogjon hozzá.

Hogy lehet a legjobban elrendezni a hűtőszekrényt, és nem csak karácsonykor

A hűtőszekrény megfelelő elrendezése nemcsak az élelmiszerek frissen tartásához, hanem a szervezettség és az élelmiszerekhez való könnyű hozzáférés javításához is elengedhetetlen.

Íme néhány tipp a hatékony hűtőszekrény-szervezéshez, nem csak karácsonykor:

1.     Tisztítsa ki a hűtőszekrényt

Mielőtt elkezdené az átrendezést, mindenképp vegye ki az összes élelmiszert, és szabaduljon meg a régi, lejárt szavatosságú és felesleges dolgoktól. Mossa át a hűtőszekrény belsejét meleg vízzel és mosószerrel, vagy használhat víz és ecet oldatot. Az ecet semlegesíti a kellemetlen szagokat. Győződjön meg róla, hogy a polcok és a fiókok is teljesen tiszták. A hűtőszekrénynek teljesen tisztának és higiénikusnak kell lennie.

washing the fridge.png (897 KB)

2.     Zónákra osztás

Az alapszabály az élelmiszerek polcokon és rekeszekben való helyes elhelyezése. A hűtőszekrényt különböző hőmérsékleti zónákra oszthatja. A hűtőszekrény alja és hátsó része tartja a leghidegebbet, a felső polc és az ajtó pedig a legmelegebbet. Az egyes zónákba a hőmérsékletigényüknek megfelelően helyezze el az élelmiszereket. A zónákhoz általában a felső polc, a középső polc, a hűtőszekrény ajtaja, az alsó polc és a fiókok tartoznak.

Felső polc:

Itt tárolja azokat a fogyasztásra kész ételeket, amelyeket hamarosan el akar fogyasztani. A tojást vagy a keményre érlelt sajtokat, vajat szintén a felső polcra kell helyezni, mivel ezek nem igényelnek olyan alacsony hőmérsékletet, mint más élelmiszerek.

Középső polc:

A kész hústermékeket, például sonkát, szalámit, kolbászt és virslit a hűtőszekrény közepére helyezze. A tej, a joghurt, a sajt és más tejtermékek szintén a középső részbe tartoznak, lehetőleg egy polccal a hústermékek fölé. A víz, gyümölcslevek és egyéb italok szintén a középső zónába vagy a hűtőszekrény ajtajába helyezhetők.

A hűtőszekrény ajtaja:

A hűtőszekrénynek ebben a részében keletkezik a legtöbb hő, ezért itt tárolja azokat az élelmiszereket, amelyek ellenállóak, és nem zavarja őket a magasabb hőmérséklet. Ettől függetlenül ez a legjobb hely az italok, gyümölcslevek, üdítők és egyéb folyadékok tárolására. A ketchupnak, a mustárnak és a különböző szószoknak és önteteknek is itt van a helyük. Ha rendszeresen eszik tojást, az ajtóban lévő hely szintén alkalmas ezek tárolására.

Alsó polc:

Nyers hús, baromfi és hal esetében a legjobb hely a hűtőszekrény alsó része, mivel ott a leghidegebb. Győződjön meg róla, hogy ezek az élelmiszerek megfelelően el vannak különítve a többitől, hogy elkerülje a szennyeződést. Az élelmiszereket itt is tárolhatja újrazárható műanyagdobozokban.

meat and fish in the fridge.png (1.44 MB)

Az alsó fiókok:

Az alsó fiókok alkalmasak gyümölcsök és zöldségek tárolására. Ha lehetséges, különítse el a gyümölcsöket és a zöldségeket. Ugyanis eltérő érési folyamataik vannak, és jobb ha nem lépnek kölcsönhatásba egymással. Fenntarthat egy fiókot a gyümölcsök, különösen az alma, a bogyós gyümölcsök és a szőlő számára. A második fiók a zöldségek, például saláta, sárgarépa, póréhagyma, zeller, retek és brokkoli tárolására szolgál.

Ami nem tartozik a hűtőszekrénybe:

  • Banán, mangó, ananász, dinnye és minden más egzotikus vagy helyi gyümölcs, amely még érik.
  • paradicsom, paprika, uborka, cukkini, hagyma, fokhagyma, padlizsán, gyömbér és burgonya.
  • pékáruk
  • tartós élelmiszerek - méz, lezárt konzervdobozok és konzervek.

3.     A termékek tárolása az igények alapján

Az élelmiszereket úgy tárolja, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek. Azokat a termékeket és hozzávalókat, amelyeket gyakrabban használ, helyezze a hűtőszekrény elülső részébe, hogy könnyen láthatóak és gyorsan elérhetőek legyenek.

4.     Tartsa számon és ellenőrizze a lejárati dátumokat.

Tartsa számon vagy jelölje meg az élelmiszerek lejárati dátumát, hogy elkerülje a lejárt élelmiszerek fogyasztását. Ami új, azt tegye a hűtőszekrény hátuljába. A régebbi hozzávalókat tárolja elöl, hogy minél hamarabb elfogyjanak. Ha bizonyos élelmiszerek lejárati ideje közeledik, azonnal helyezze ezeket a termékeket minél előrébb.

5.     Ellenőrizze a tartalmat

Hetente egyszer vagy szükség szerint ellenőrizze a hűtőszekrény tartalmát, és távolítsa el a lejárt szavatosságú élelmiszereket és azokat az élelmiszereket, amelyekről tudja, hogy nem fogja többé használni.

6.     Tartsa tisztán a hűtőszekrényt

Rendszeresen tisztítsa a hűtőszekrényt, távolítsa el a kiömlött folyadékokat és az ételmaradékokat, hogy megakadályozza a szagok és a baktériumok kialakulását.

7.     Tárolja az élmiszert megfelelő tárolóedényekben

Használjon újrazárható műanyag edényeket, élelmiszerre alkalmas zacskókat és csomagolásokat.

8.     Tárolók használata

Használjon műanyag tárolókat, dobozokat, tálcákat és tárolódobozokat a különböző élelmiszer-kategóriák jobb rendszerezéséhez és elkülönítéséhez. Ezek a termékek segítenek abban, hogy a hűtőszekrénye áttekinthető, rendezett legyen, és maximálisan kihasználja a helyet. A tojástartók, az átlátszó műanyag tárolók a sajtoknak, felvágottaknak és készételeknek, a fiókok a gyümölcsöknek és zöldségeknek praktikusak és nagyon népszerűek.H

A rendszer és a rend megőrzése a hűtőben nagyon fontos. Ennek köszönhetően minden ételt időben elfogyaszt, és megelőzi a felesleges pazarlást. A hűtőszekrény megfelelő elrendezése segít abban is, hogy az élelmiszerek hosszabb ideig frissek maradjanak, és megelőzze az élelmiszer-eredetű betegségek kockázatát.

Sok sikert a hűtőszekrény rendben tartásához!

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése