INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hogyan rendezzünk be munkasarkot a nappaliban?

Markéta Etrychová
4.11.2020

Akár otthon éri magát utol a munkában, akár home office-ban dolgozik, szüksége van egy otthoni munka területre. Nincs kihasználatlan szoba a lakásban, és fáj a háta a dohányzóasztalnál görnyedve?

       

Hogyan rendezzünk be munkasarkot a nappaliban?

Hol helyezze el a dolgozószobát? 

El kell gondolkodni azon, hogy hol alakítsunk ki munkasarkot. Keressen egy nyugodt helyet, lehetőleg olyat, amelyet függönnyel el tud zárni. Ha nincs ilyen hely a lakásban, ne essen kétségbe. Ideális lehet egy szabad sarok a nappaliban az ajtóval szemben és az ablak mellett. Próbálja optikailag elkülöníteni a munkaterületet a szoba többi részétől, például polccal.

Kerülje az otthoni munkahely elhelyezését a hálószobában. A hálószoba a kikapcsolódás és a pihenés helyszíne, ráadásul a partnere nem lenne elragadtatva éjszaka a billentyűzet kattogásától.

Családi ház esetén remek hely munkasaroknak a kihasználatlan folyosó, viszont gondolni kell a rengeteg természetes fényre is, mely fontos munka közben.

Irodai szék 

Ne tévessze össze az étkezőszéket az irodai székkel. Az otthoni munka egyik legnagyobb hibája a nem megfelelően megválasztott szék. Az étkezőszék, bárszék vagy akár egy fotel használata kényelmetlen és több órás munka utá, nem megfelelő a hátának.

A minőségi szék szerves részét képezi a fejtámla, a rögzített háttámla, az állítható ülőmagasság, az ergonómikus kialakítás és a kartámaszok. Általában ideális ülőhelyzetnek számít, amikor a csípő a szék támláján nyugszik, a combokat az ülésre helyezik, a térd és az ülőfelület széle között 5-10 cm van.

5aa1546145d91c0001b768d6_shutterstock_10338039281.jpg (163 KB)

Íróasztal 

Az íróasztal kiválasztásakor a magasság a legfontosabb. Üljön az asztalnál, tegye a kezét az asztallapra. A térdnek, a csípőnek és a könyöknek derékszögben kell lennie. Az ideális asztalmagasság 75 cm-nek tekinthető.

Az asztal nagyságának kiválasztásakor vegye figyelembe a monitor helyét. Javasoljuk, hogy a monitor távolsága legalább 60 cm legyen. A munkalap optimális mérete tehát 160x60 cm, vagy még jobb a 160x80 cm.

Tárolóhely 

Az otthoni munkavégzéshez mindenképpen szüksége van tárolóhelyre. Erre használhatja nemcsak a helyiséget a munkasaroktól elválasztó polcot, hanem komódot fiókokkal. A fiókok nagyszerű segítővé válnak az iratok és apró tárgyak tárolásához. A munka befejezése után egyszerűen mindent el tud pakolni, így szabadidejében nem vonják el a figyelmét.

Inspiráció 

Egyszerűség és elegancia. Alakítson ki magának munkaterületet saját elképzelései szerint. A home office minden modern vállalat szerves részévé válhat. Kiválasztottuk a munkaterülettel ellátott nappali elengedhetetlen kellékeit.

128762.jpg (76 KB)100017.jpg (49 KB)215535.jpg (43 KB)211855.jpg (190 KB) 

AJÁNLJUK: Kétségtelenül nagyon fontos a váltakozó munka ülve és állva. Próbáljon ki egy állítható magasságú asztalt.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése