Édesítse meg az életét: 3 tipp könnyű desszertekhez
Édesítse meg az életét nyáron gyorsan elkészíthető és frissítő desszertekkel. Mutatunk Önnek 3 egyszerű receptet, amit néhány perc alatt elkészíthet, és a család minden tagja imádni fogja. A sütés nélküli desszertek különösen népszerűek a meleg hónapokban. Az elkészítéshez felhasználhatja a kertjéből származó friss gyümölcsöt. Fogjunk is hozzá.

Frissítő citromhab
A könnyű habok a nyár kedvenc édességei közé tartoznak. Számos változata létezik, a csokoládétól a kávén át a különböző gyümölcsfajtákig. Azonban mindegyik egy kicsit másképp készül. Ma kipróbálunk egy frissítő citromosat.
Hozzávalók:
500 ml tejszínhab
60 ml citromlé
1 evőkanál citromhéj
100 g kristálycukor
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral egy lábasban elkeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk. 2-3 percig főzzük. Miután kihűlt, a citrom levét és héját a cukor-tejszín keverékhez keverjük. 10 percig állni hagyjuk. Ezután öntsük tálakba, és hagyjuk dermedni, lehetőleg egy éjszakán át. Díszítse a krémet friss gyümölccsel, minőségi csokoládéreszelékkel vagy citromhéjjal.
Panna cotta gyümölcsös feltéttel
Egy tejszínes desszert, amelyet biztosan ismer az éttermekből. Készítse el saját magát egy csipet vaníliával, és élvezze a nyarat a kertben. 4 hozzávalóból egyedi desszertet varázsolhat, ami mindenkinek biztosan ízleni fog. Ráadásul gyors és egyszerű.
Hozzávalók:
400 ml tejszínhab
200 ml főzőtejszín
60 g porcukor
1 vaníliarúd
5 zselatin lap
Erdei gyümölcs
Elkészítés:
A zselatin lapokat áztassuk be kb 0,5 l hideg vízbe, míg meg nem duzzadnak. Keverjük össze a tejszínt és a cukrot egy lábasban. A vaníliarudat hosszában vágjuk fel, a magokat kihúzzuk. A magokat és az egész hüvelyt a cukros tejszínbe tesszük. Forraljuk fel a keveréket, tegyük félre, és húzzuk ki a hüvely részeit. A megduzzadt zselatint nyomkodjuk ki, majd adjunk hozzá kb 100 ml forró tejszínt, és habverővel óvatosan keverjük össze. Öntsük rá a maradék krémes keveréket. Keverjük össze. Tálkákba öntjük, és legalább 4-6 órára hűtőbe tesszük dermedni. A legjobb egy éjszakára. Kihűlés után díszítsük a panna cottát friss gyümölccsel vagy cukorral készült gyümölcsfőzelékkel.
Házi készítésű fagylalt 5 perc alatt
A legkedveltebb frissítő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ki ne szeretné a fagylaltot. Próbálja ki ezt a házi készítésűt a kertből származó friss gyümölcs felhasználásával. A fagylalt remek felüdülés lesz egy gyerek kerti partin. A gyerekek segíthetnek az elkészítésében, és azonnal el is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
500 g fagyasztott gyümölcs
1 tejföl
2 – 3 evőkanál cukor
hideg tej (kb. 50-100 ml)
Elkészítés:
A gyümölcsöt, a tejszínt és a cukrot robotgépben vagy mixerrel összekeverjük. Lassan, egy kanállal adjuk hozzá a tejet, csak annyit, hogy az összes hozzávalót összekeverjük. Addig turmixoljuk, amíg fagylaltos masszát nem kapunk. A fagylaltot azonnal tálaljuk. Imádni fogja az egyedülálló krémes és finom ízt. Ne fagyasztja le, hiszen akkor már nem lesz olyan finom.
Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.