INGYENES bútor KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden megrendelésre 5.2-tól

Bútorok rusztikus stílusban

A meleg légkör és az otthon melege. Így jellemezhető pár szóban a rusztikus stílus, mely földszínekkel és masszív bútorokkal vesz körül. A minőségi kézműves kivitelezésnek és a természetes anyagoknak azonban nem kell mindig úgy kinézniük, mint a nagymama házikója. A rusztikus stílus megtalálta a helyét a modern otthonokban, akár házakban, akár panellakásokban. Merítsen ihletet!

Bútorok rusztikus stílusban

A rusztikus stílus jellegzetes vonásai

Tömörfa, kerámia, klasszikus hagyma motívumok, pamut és gyapjú vagy növények tökéletesen szimbolizálják a rusztikus stílust. Általánosságban elmondható, hogy ezek olyan elemek, amelyek masszívnak és szilárdnak hatnak. Ezek gyakran a természetre épülő, hagyományőrző anyagok. Népszerűek a hagyma motívumok vagy a hagyományos falusi majolika.

A rusztikus otthonok padlója teljesen fából, nyers fából vagy kerámiacsempéből készült. Fagerendák és gerendák díszítik a mennyezetet, és sajátos szerkezeti elemet jelentenek. Ezek a vidéki, falusi épületekből származó egyedi benyomást keltenek a térben.

rustical products.png (623 KB)

Színek

A fehér szín természetes árnyalatokkal kombinálva nagy szerepet játszik a rusztikus otthonokban. A fehér a tisztaság színe, az egész teret vizuálisan nagyobbá és világosabbá teszi. A pasztellszínek és a tömör fa és fém szintén remekül passzolnak egymáshoz.

Kerülje a kontrasztokat és a fényes színeket. Alkalmazzon inkább matt színeket. Egészítse ki a fehér színt természetes fa, kő vagy tégla textúrákkal. A barna, bézs, olívazöld vagy kék színeket is használhat. Például egy merész kékkel díszített hagymamotívumot lehet alkalmazni edényeken, dekorációkon és textíliákon.

Bútor rusztikus stílusban

A rusztikus belső térhez választhat tömörfa bútorokat, egy másik lehetőség a matt fehér bútorok. A fehér szín könnyen összeilleszthető a fapadlóval és a mennyezeti gerendákkal. A szobához tervezett kiegészítők teszik teljessé a rusztikus hangulatot. Továbbá kezelje a fabútorok felületét speciális olajjal, amely kiemeli a fa szerkezetét és az évgyűrűket.

A bútorok színei kombinálhatók. Egészítse ki a masszív étkezőasztalt fehér, puha párnákkal ellátott étkezőszékekkel. A konyhában ne feledkezzen meg a rusztikus konyhák jelképéről, a tálalóról.

Kanapé rusztikus elemekkel

Egy rusztikus nappaliban elengedhetetlen egy jó minőségű, lehetőleg masszív, kényelmes párnákkal ellátott ülőgarnitúra. Stabilnak, praktikusnak kell lennie, lehetőleg ágyazhatónak és tartalmazzon tárolóhelyet. Maradjon a lágy pasztellszíneknél. A nappaliban egy merész olajzöld vagy kék fog dominálni. Egy fotel több ülőhelyet biztosít, válasszon egy klasszikus darabot, ahogyan azt nagyanyja házából ismeri. Törekedjen a természetességre.

rustical sofa.jpg (142 KB)

Rusztikus dekoráció

A minimalizmussal itt nem sokat lehet kezdeni. Díszítse fel otthonát mindenféle dekorációval. Pakoljon párnákat és takarókat a kanapéra. Lehetőleg nagy gyapjúból készülteket, amelyekbe szívesen bújik bele. Párosítsa a hasonló árnyalatú szöveteket. Használhat egy mintát is, például egy klasszikus kockásat.

Az asztalokat természetes színű terítőkkel takarja le. Díszítsen komódokat és tálalókat mindenféle természetes tárgyakkal. Remekül mutatnak a természetes koszorúk, a szárított virágok vagy a fából készült fotókeretek. A konyhában a hagyományos hagymaminták, a fából készült vágódeszkák vagy az agyagedények ideálisak.

Díszítse a padlót darab szőnyegekkel vagy szőrmékkel. Akasszon az ablakokra szorosan szőtt, lehetőleg pamutból készült függönyöket. Használjon esetleg vászont vagy zsákvászont. Használja ezeket az anyagokat a hálószobában vagy az előszobában. A kreativitásnak nincsenek határai. Élvezze rusztikus otthonának teljes körű berendezését.

 

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése