Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

7 tipp, hogyan lehet okosan berendezni egy kicsi hálószobát

Kisebb lakásban él? Tágas nappalit szeretne, akár a többi szoba rovására is? Akkor biztos nem ismeretlen a kis hálószoba kérdésköre sem. Egy kisebb hálószoba berendezése igazi kihívás lehet. Mindent előre kell tervezni, mérni és gondosan meg kell válogatni a bútorokat is. Azonban még egy kis helyiség is nagy lehetőségeket rejt magában. Inspirálódjon 7 tippünkből, hogyan rendezzük be okosan a kicsi hálószobánkat.

7 tipp, hogyan lehet okosan berendezni egy kicsi hálószobát

1. Válassza a minimalista utat

Különösen a hálószobabútorok kiválasztásakor összpontosítson az egyszerű formákra és sziluettekre. Az ilyen bútorok sokkal könnyebben kombinálhatók más darabokkal. Ezáltal a szoba rendezettnek és egésznek fog tűnni. Kerülje a különböző anyagok kombinálását. Erre a célra a hálószobai szettek kiváló megoldást jelentenek.

116407.jpg (625 KB)

2. Az élénk színek optikailag növelik a teret

Számos trükk létezik egy szoba vizuális megnagyobbítására. Az egyik ilyen a világos színek használata, amelyek különösen jól illenek a panellakások kisebb hálószobáiba. Egy kis hálószobába szintén jó ötlet semleges, hűvösebb árnyalatú színeket választani. Ezek nyugtató hatásúak és segítenek a békésebb elalvásban. A legalkalmasabbak a fehér, a bézs és a barna különböző árnyalatai, valamint a kék vagy a szürke.

215151.jpg (173 KB)

3. Egy centi sem veszhet kárba

Egy kis hálószobában tényleg kifizetődő minden centimétert kihasználni. De ne feledje, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden centiméternyi helyet meg kell tölteni bútorokkal. A megfelelő bútorok kiválasztását és elhelyezését alaposan meg kell fontolni. A tolóajtós szekrény nagyon elegáns módja annak, hogy sok helyet takarítson meg. Ez vonatkozik mind a belső terekre, mind a szekrényekre és komódokra.

4. Tükröm, tükröm...

Hisz a varázstükrökben? Mi határozottan igen! Legalábbis, ha a tér fent említett optikai megnagyobbításáról van szó. A tükör felülete segíthet feldobni, világosabbá tenni egy kis helyiséget, és egyúttal nagyobbnak is tűnik az. A tükörnek nem feltétlenül kell magányosan állnia vagy lógnia a falon, épp ellenkezőleg, egy kis hálószobában sok helyet takaríthat meg egy tolóajtós szekrénnyel és egy beépített tükörrel.

220309.jpg (159 KB)

5. Szokatlan tárolóhelyek

A hálószobai szekrény nem az egyetlen hely, ahol minden lényeges dolgot tárolni lehet. Gyakran elhanyagolják az ágy mögötti, feletti és alatti teret, ahol általában meglepően sok a kihasználatlan hely.

A hálószobai garnitúrák általában nagyon jól kialakított tárolóhelyekkel rendelkeznek. A fal és az ágy közötti teret egy praktikus hosszú polccal lehet kitölteni, ez az éjjeliszekrény helyettesítésére is szolgálhat.

HU.png (84 KB)

Gyakorlatilag a fejtámla feletti teljes fal tárolóhelyként használható. A falba süllyesztett polcok tökéletesek, ha vannak erre alkalmas mélyedések a falon, hiba lenne nem kihasználni őket.

6. A bútorok formája és funkciója közötti egyensúly

A tervezés során alaposan fontolja meg, hogy melyik hálószobabútorra van igazán szüksége. A használaton kívüli bútorok, dekorációk és felesleges kiegészítők egy kis hálószobában csak a helyet foglalják.

Fordítson különös figyelmet az ágy méretére, ez ugyanis a hálószoba meghatározó és központi eleme. A hálószobában minden más az ágynak van alárendelve.

photo-1616594039964-ae9021a400a0.jpg (134 KB)

7. Díszítés? Igen, de diszkréten

Részletek nélkül nem működne. Még egy kis hálószobának is személyiséget kell adni, amit legegyszerűbben a különféle kiegészítőkkel tehetünk meg. Az ágyra például rakhatunk egy díszpárnát a kedvenc színárnyalatunkkal. A semleges árnyalatú, könnyed színfoltok feldobják a hálószobánkat.

Válasszunk inkább egy kisebb szőnyeget mint egy olyat, ami az egész padlófelületet lefedi. Ez szellős érzetet ad majd a szobának. A köntös és más kisebb ruhadarabok tárolásához egy szobainas is tökéletesen megfelel.

 

Most már tudja, hogyan kell berendezni egy kis hálószobát? Mi hiszünk benne, hogy igen. Ossza meg velünk tippjeit és trükkjeit!

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése