15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

Feng Shui: Tudja milyen színeket válasszon a belső térbe?

Noha a legtöbben ezt nem vesszük észre, a belső tér színei óriási szerepet játszanak. Tudat alatt befolyásolja a mentális és fizikai egészséget. Egyes tónusok elősegítik a harmóniát és az egyensúlyt, mások az impulzivitást és az agressziót. A Feng Shui hagyományos kínai tanítása szorosan kapcsolódik azokhoz az alapelemekhez, amelyekből maga a színválasztás származik.

Feng Shui: Tudja milyen színeket válasszon a belső térbe?

Feng Shui

A hagyományos kínai tanítás távoli, több mint 3500 éves múltra tekint vissza. A Feng Shui szó szerint úgy értelmezhető, mint szél és víz. A fő cél az egyensúly megteremtése körülöttünk. A megfelelően felállított és működő Feng Shui-nak pozitívan kell befolyásolnia a boldog életet és a természettel való harmóniát. Ma a harmónia és a pozitív energia szimbólumaként használják az életterekben.

A természet jegyében

A Feng Shui egyik alapelve az 5 természeti elem, amelyek a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz. Ezekhez az elemekhez konkrét színek társulnak, amelyek a tér energiáját és bizonyos töltést adnak. A keletkező rezgések hatással vannak az emberi pszichére.

  • Tűz – vörös
  • Fa – kék, zöld
  • Fém – fehér
  • Víz – fekete
  • Föld – sárga

33.jpg (103 KB)

Színek az egyes szobákhoz

A színek, de a bútorok kiválasztásakor is gondoljon a szoba használatára.

HÁLÓSZOBA

Válasszon meglehetősen lágy és földszíneket a hálószobához, amelyek támogatják az energia áramlását, így megnyugtatják és elősegítik a nyugodt alvást. Kerülje a túlságosan telített színeket, amelyek agressziót okoznak. Feng Shui szerint a hálószoba ideális választása a kék, a szürke, de a bézs is. Általában a falak semleges színárnyalata ajánlott, amelyet kifejezettebb kiegészítők egészíthetnek ki.

NAPPALI

A háztartás központja a legmagasabb frekvenciával garantáltan a nappali lesz. Közös helyiség, ahol találkozunk a családdal és a barátokkal. A tökéletes választás a föld eleméből ihletett meleg árnyalatok, amelyek egyensúlyban tartják a kapcsolatokat. Ezek föl tónusok, amelyek sárga alapúak. A túl gazdag vagy homályos színek felboríthatják a kívánt egyensúlyt.

KONYHA

Növelje az étvágyat és a kedvét a főzéshez a konyha és az étkező falainak színével. A kínai tanítások szerint egy jó séf a szükséges lelkesedéssel és pozitív energiával átviszi a hangulatot az ételbe. Inspirálódjon a semleges fémből, fehér tiszta színnel és lágysággal. A kreatív és szórakoztató főzést a mélyvörös fogja támogatni, amely szintén növeli az étvágyat. A trend egy csipetnyi harmóniával a természetes árnyalatok a vízelem kombinációjával - fekete. Ezeket elnyomja a zöld vagy a kék, ezért jobb, ha ezekkel a színekkel spórol.

FÜRDŐSZOBA

A hagyományos kínai művészet szerint a vízenergia összefügg az egészséggel és a pénzzel. A világos színek, lehetőleg a fehér, a kék vagy a pasztellzöld nem terhelik a fürdőszoba vízkeringését. Ezzel szemben a sötét és merész színek lelassíthatják vagy megállíthatják az energiát. Hangolja a fürdőszobai kiegészítőket hasonló lágy színekbe, mint maga a fürdőszoba.

5 elem a hagyományos kínai orvoslás szerint

A természeten alapuló elemek alkotják az élet valóságát és összekapcsolódása egyedülálló dinamikát teremt életünkben. Minden elem kiváló minőségű és erős. Az egyik megváltoztatása felborítja az általános egyensúlyt. A kínai filozófia alapvető pillére, beleértve a Feng Shui-t is.

22.jpg (85 KB)

FA

kapcsolat a kelettel, tavasszal, reggellel és gyermekkorral. Támogatja a növekedést, fejlődést, frissességet, dinamizmust vagy szabadságot. Sikert, boldogságot hoz, ha túl sok, abban az esetben figyelmetlenséget okoz.

Tűz

kapcsolat a déllel, délelőttel, nyárral, ifjúsággal. Támogatja a temperamentumot, a szenvedélyt, a kommunikációt vagy a teljesítményt. Energiát szolgáltat, ha túl sok, abban az esetben agresszivitást és érzéketlenséget okoz.

Föld

kapcsolat nyugattal, a nyár végével, délutánnal és felnőttkorral. Elősegíti a stabilitást, a bölcsességet, az igazságosságot és a bizalmat. Kiegyensúlyozottságot és megbízhatóságot hoz, feleslegben bizalmatlansághoz vezet.

Fém

kapcsolat déllel, az ősszel, estével és érettséggel. Támogatja a stabilitást, a pontosságot, az igazságosságot és a felesleges dolgok eltávolítását. Kényelmet, bőséget hoz, éppen ellenkezőleg, a felesleg szomorúsághoz és könyörtelenséghez vezet.

Víz

kapcsolat az északkal, a téllel, az éjszakával és az öregséggel. Elősegíti a tisztaságot, a megújulást, az élet értelmét és a belső értékeket. Békét, derűt és szépséget hoz, éppen ellenkezőleg, a felesleg félelemhez, sőt letargiához vezet.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése