Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

5 tipp az új matrac kiválasztásához.

Markéta Etrychová
26.5.2021

Új matrac kiválasztásakor szem előtt kell tartanunk, hogy életünk majdnem egyharmadát átalusszuk. Tehát válasszon nagyon körültekintően, gondoljon olyan fontos tényezőkre, mint a testtömeg, az alvási helyzet vagy az életkor. Az alvás minőségét nemcsak maga a matrac, hanem az ágyrács is befolyásolja. Tudja, mire kell összpontosítania a választáskor?

5 tipp az új matrac kiválasztásához.

1. Felhasznált anyag

A piac széles választékot kínál matracok és ezek kombinációinak gyártásához, különböző arányban. A matracok alapja hab, leggyakrabban PUR hab, HR és memóriahab. Ezeket ki lehet egészíteni természetes szálakkal, például kókuszlemezekkel. Egy másik változat a rugós matracok. Nézze meg őket közelebbről.

PUR hab

A PUR vagy poliuretán habból készült matracok a legnépszerűbbek a piacon. A poliuretán hab tulajdonképpen egy hab, amely a gyártás során könnyen kombinálható más habokkal. Ez a típusú matrac kitűnik az erő és a légáteresztő képesség terén, és abban, hogy megtartja alakját.

Javasoljuk, hogy kombinálja lamellás ágyráccsal. A PUR hab matracok előnye a zónázás lehetősége, amely növeli a minőségét.

HR hab

Nagyon tartós és rugalmas HR hab, amelyet néha hidegnek habnak is neveznek. Vastag falú cellákból áll, amelyek biztosítják a légáteresztést és az optimális hőelvezetést. Alvás közben értékelni fogja képességét, hogy alkalmazkodik az emberi testhez, biztosítva a gerinc megfelelő alátámasztását minden alvási helyzetben.

Ideális kombináció lamellás ágyráccsal. Gyakran használják támasztó részként a memóriahab alatt.

Memóriahab

A poliuretán hab speciális típusa a memória vagy a viszkoelasztikus hab. A nyitott sejtszerkezet befolyásolja a merevséget a test hőmérsékletétől és a nyomástól függően. A testtel érintkezve a matrac megpuhul, így alkalmazkodik a test súlyához. A tökéletes alvás érdekében a matracokat több anatómiai zónára osztják.

Ideális esetben a matracot szalagos vagy lamellás ágyráccsal együtt használja. A memóriahab az egyik legkényelmesebb típus.

Rugók

Az egyes rugóknak sajátos alakja és szilárdsága van. Többféle rugót használnak, amelyek méretükben, szilárdságukban vagy teherbírásukban különböznek egymástól. Nagyon népszerűek a zsákrugók, amelyeket külön zsákokba csomagolnak, amelyek befolyásolják az alvás kényelmét és minőségét.

Nem kell aggódnia a rugós matracok nagy keménysége miatt. Általában kissé merevebbek, mint a habmatracok, de tökéletes kényelmet nyújtanak. A ma használt matracok sokban különböznek azoktól, amelyeket régebben nagymamáinktól ismerünk.

100807.jpg (343 KB)

2. Megfelelő keménység

Egy másik fontos szempont az új matrac megvásárlása előtt a keménysége. A megfelelően megválasztott keménység a test súlyától függ. Minél nagyobb a testsúly, annál keményebb matrac ajánlott.

A kemyénység felosztható:

  • H1 - Extra puha matracok, főleg alkalmi alváshoz ajánlott.
  • H2 - Puha matracok, gyermekek vagy alacsony súlyú emberek számára ajánlott.
  • H3 - A legnépszerűbbek közepes keménységű matracok, amelyek a legtöbb súlycsoporthoz alkalmasak.
  • H4 - Kemény matracok, népszerűek a súlyosabb emberek és azok között, akik inkább keményebb felületen alszanak.
  • H5 - Extra kemény matracok, ideálisak nagyobb súlyú emberek számára. Kevésbé alkalmas alacsony testsúlyú emberek számára.
  • Két keménység - Ha nem a felsorolt változatok egyikét választja, akkor választhat kettős merevségű matracot. Általában az egyik oldalon a T3 keménységű, a másikon a T2 keménységű. Lefekvés előtt bármelyik változatot választhatja, csak fordítsa meg a matracot.

3. A felhasználó súlya és kora

Igen, az életkor és a súly számít, legalábbis a matrac kiválasztásakor. A matrac viselkedését és alakját befolyásolja a testtömeg. A leggyakoribb matracok legfeljebb 90 kg-os emberek számára alkalmasak. Ha kicsit súlyosabb, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy a nagyobb keménységűre koncentráljon. Ezért válasszon olyan matracot, amelynek keménysége H3 vagy magasabb.

Az életkor különösen a gyermekeknél és az időseknél játszik szerepet. 15 év alatti gyermekek számára válasszon keményebb matracot, amely támogatást nyújt a fejlődő gerinc számára. A legjobb a H4 - H5 a gyermekek számára.

Ezzel szemben az időseknek közepes keménységű egészségügyi matracot kell választani. A pihenés fontos az egész mozgásszervi rendszer számára, fájdalom nélkül a kemény felület miatt.

4. Alvó helyzet

Döntő fontosságú az alvási helyzet figyelembe vétele. Ha legtöbbször a hátán vagy hason alszik, akkor válassza a nagyobb keménységű matracot, ez természetes támaszt nyújt, és a test nem lesz természetellenes helyzetben.

Ezzel szemben válasszon puhább matracot, ha gyakran alszik az oldalán. A zónás matracok alkalmasak, amelyek alkalmazkodnak a test és az ízületek súlyához.

117969.jpg (114 KB)

5. Kiegészítők

Huzat ideális kiegészítő a meleg hónapokban a gyakran izzadó emberek számára. A könnyen levehető, cipzárral ellátott huzatot a könnyű tisztítás és karbantartás érdekében használják. A növények keverékéből, például az aloe verából vagy a bambuszból készült huzatok megfelelőek.

Az ágyrács elválaszthatatlan kettőst alkot a matraccal. Még a legjobb minőségű matrac sem garantálja a megfelelő kényelmet, hacsak nem egészítik ki megfelelő ágyráccsal. Javasoljuk a legjobb lamellás ágyrács kiválasztását, a szalagos ágyrács is megfelelő választás. Kerülje a deszkalemezes ágyrácsot, amelyek megakadályozzák a levegő behatolását és a matrac szellőzését.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése