INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hogyan lehet egyszerűen ágyat készíteni raklapokból?

Markéta Etrychová
23.2.2021

Az olcsó és teljesen funkcionális raklapágyak az elmúlt években nagy sikert arattak. Készítsen saját eredeti darabot néhány forintért, amely megtalálja a helyét a lakásban és a házban. Mi tanácsot adunk ahhoz, hogy hogyan kell csinálni.

Hogyan lehet egyszerűen ágyat készíteni raklapokból?

Raklapok beszerzése és kiválasztása

Raklapok vásárlása előtt fontos meghatározni a leendő ágy méretét. Ebből tudjuk, hogy mennyi raklapra lesz szükségünk.

Raklapokat beszerezhet az interneten vagy a környékbeli helyi kereskedőnél. Az új, 120 x 80 cm méretű euro raklap átlagára 500-2500 Ft között mozog. Amerikai típusú raklapokat kaphat 120x100 cm-es méretben.

A használt raklapokat valamivel olcsóbban lehet beszerezni. Nem kell aggódnia az apró horzsolások és karcolások miatt. Figyeljen a látható penészre és nagy repedésekre.

pexels-photo-916337.jpeg (87 KB)

Előkészítés és feldolgozás

200 x 160 cm-es franciaágy készítésekor válassza a klasszikus 120 x 80 cm-es euro raklapokat. Miután elhelyezte a raklap hosszú és rövid oldalát, 200 cm hosszúságot kap. Két rövid oldal megfelel a 160 cm-es méretnek. Tehát csak egyszer vágja le a raklapot 80 x 40 cm méretűre, amelyet a hiányzó sarokba tesz.

Összesen 7 raklapra lesz szüksége, amelyeket két rétegben fog összekapcsolni.

A fa megmunkálása előtt távolítson el minden szöget és fém kapcsot. Az első lépésként gyalulja le a felületet és az éles élek lekerekítését is végezze el. Ezután folytassa a kézi csiszoló használatával. Ezután kenje le fedőréteggel vagy lakkal. Szárítás után szerelje össze csavarokkal.

Összeszerelés

Rakja egymásra a megmunkált raklapokat és rögzítse csavarokkal vagy szegekkel. Fontos, hogy a fejek ne álljanak ki, mert sérülést okozhat.

Először hozza létre az alsó részt, majd fúrja hozzá a felső részt. Két raklapréteg biztosítja a megfelelő magasságot és a kényelmet lefekvéskor.

paletová postel.jpg (59 KB)

Kiegészítők

Raklapágyhoz jó minőségű és kellően magas matrac vásárlását javasoljuk, amely puhítja a felületet. Válasszon legalább 15 cm magasságú matracokat. Raklapágyakhoz célszerű egy felső matracot, az úgynevezett toppert használni. Ez növeli az egész ágy kényelmét és higiéniáját.

1a.jpg (343 KB) 2a.jpg (81 KB)

Raklapokból nemcsak ágyat, hanem egyéb bútorokat is készíthet a kertek és lakások számára. Raklapból készült kerti bútorokhoz tervezett párnák nagyszerű segítséget nyújtanak a kényelmes szabadtéri pihenéshez.

3a.jpg (227 KB)

TIPP TŐLÜNK: A napi párna praktikus segítő és ízléses kiegészítő. Helyettesíti a fejtámlát és kényelmet nyújt ágyban ülve.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése