Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

5 tipp a tér vizuális megnöveléséhez

Nem kell hatalmas lakással rendelkeznie ahhoz, hogy élvezze a tágas és kényelmes belső teret. Néhány egyszerű optikai trükkel csökkentheti a szűkös hely érzését, és nagyobb tér illúzióját keltheti. A megfelelő elemek, például a festék, a tükrök és a hozzájuk illő bútorok segítségével még egy kis lakást is hangulatos és tágas otthonná varázsolhat, amely inspirál és szórakoztat.

5 tipp a tér vizuális megnöveléséhez

1.      Színpaletta

A színpaletta létfontosságú szerepet játszik a belső tér vizuális megnöveléséhez A megfelelő színek kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér érzékelését. A világos és semleges tónusok, mint például a fehér, világosszürke vagy krémszínűek képesek visszaverni a fényt és a nyitott tér benyomását kelteni. Egy végtelennek tűnő sor, amikor a mennyezet színe összeolvad a falak színével, optikailag megemeli a mennyezetet és kitágítja a teret. Ezek az árnyalatok ideális hátteret kínálnak más dizájnelemekhez is.

A bútorok színének megfelelő kiválasztása kulcsfontosságú. A világos színű bútorok könnyen beilleszthetők ebbe a palettába, és így elősegítik a nagyobb tér benyomását. A pontosan megválasztott színű kihangsúlyozott elemek és részletek élénkíthetik és mélyebbé tehetik a belső teret anélkül, hogy megzavarnák annak légies jellegét.

A sötét színek használatát meg kell fontolni, mivel vizuálisan csökkenthetik a teret, de a megfelelően adagolt sötét elemek mélységet és kontrasztot adhatnak anélkül, hogy megzavarnák az általános légies hangulatot.

2.      Multifunkcionális bútorok

A megfelelő bútor kiválasztása fontos eleme a belső tér optikai bővítésének. Itt a multifunkcionális bútorok fontos szerepet játszanak. Az összecsukható asztalok, tárolóhellyel rendelkező kanapék vagy beépített fiókos ágyak maximális helykihasználást tesznek lehetővé és minimalizálják a rendetlenséget. Emellett az is fontos, hogy könnyű és átlátható kialakítású bútorokat válasszon. Az átlátszó bútorok, például az üvegasztalok vagy székek légies érzetet adnak, és lehetővé teszik a szemkontaktust az egész térrel. A funkcionalitás és az esztétikum közötti egyensúly fenntartása a harmonikus belső tér megteremtésének kulcsa.

3.      Tükrök

A tükrök az egyik leghatékonyabb eszközök a tér optikai nagyítására. A megfelelően elhelyezett tükrök visszaverik a fényt, a mélység illúzióját keltve. Az egyik falon lévő nagy tükör vizuálisan megduplázhatja a teret. A tükröket úgy kell elhelyezni, hogy olyan vonzó elemeket tükrözzenek, mint az ablakok vagy érdekes bútorok, így azt a benyomást keltve, hogy a szoba a tükrön túl is folytatódik.

229975.png (867 KB)

KOLOREDO tükör

4.     Világítás

A fények és lámpák érdekes fény-árnyékjátékokat hozhatnak létre, amelyek befolyásolják a tér érzékelését. A tér szórt és egyenletes megvilágítása minimalizálhatja az éles kontrasztokat, és zökkenőmentes átmenetet teremthet a helyiség egyes részei között. A fényvisszaverő felületű mennyezeti lámpák lefelé szórják a fényt, míg a lágy, át nem hatoló fényű állólámpák dekoratív és funkcionális elemként szolgálhatnak.

Arra is fontos ügyelni, hogy a világítás különböző fényforrásokat tartalmazzon, amelyek lehetővé teszik az intenzitás igény szerinti beállítását. Hozza ki a legtöbbet a nagy ablakokon át beáramló természetes fényből. A megfelelően beállított világítás vizuálisan meghosszabbíthatja a helyiséget, és elősegítheti a nyitottság érzését.

5.      Függőleges elemek

A helyiség terének optikai növelésének egyik hatékony módja a függőleges elemek használata. Ezek az elemek, például magas polcok, hosszú függönyök vagy függőleges csíkok a tapétán. Képesek befolyásolni a szoba magasságának érzékelését, és azt a benyomást keltik, hogy a mennyezet magasabb, mint amilyen valójában. Ily módon a függőleges elemek egy nagyobb tér illúzióját keltik.

A mennyezettől a padlóig érő hosszú függönyök vizuálisan nyújthatják a helyiséget, ezáltal növelve annak magasságát. A falakon lévő függőleges csíkok hasonló hatást válthatnak ki. A fal teljes magasságát lefedő magas polcok vagy könyvespolcok a függőleges benyomást keltik, és bizonyos mértékű eleganciát adnak a helyiségnek. Ezeket az elemeket be kell építeni az általános tervezésbe, hogy harmonikus és lenyűgöző légkört teremtsenek.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése