Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

5 ok, amiért jobb a számítógép mellett állni, mint ülni

A számítógép előtt állva javítja a testtartást, megelőzi a hátfájást, és segít hosszabb ideig a munkára koncentrálni. Másrészt nem jó, ha egész nap állunk; ezt a két pozíciót váltogatni kell, körülbelül félóránként. Jó megoldás lehet egy állítható asztal, amelyet minden pillanatban az Ön igényei szerint állíthat.

5 ok, amiért jobb a számítógép mellett állni, mint ülni

domenico-loia-hGV2TfOh0ns-unsplash.jpg (187 KB)

A hosszan tartó ülés káros az egészségre, hát és nyakfájást okoz. De mit tegyenek azok, akiknek nincs más választásuk, mint a számítógépen végezni a munkájukat? Ma megismerünk pár hasznos tanácsot, tippeket és megtudjuk, hogy miyen előnyökkel jár az állva végzett munka.

Az álló munkavégzés előnyei:

1. Javítja a testtartást és megelőzi a hátfájást

Ha hát és nyaki gerincfájdalomtól szenved, az álló munka nagyon hatékony a probléma leküzdésében. Már maga az a tény, hogy ülés helyett munkaideje legalább felét állva tölti, fontos izmok megerősödéséhez vezet, ami jobb tartást eredményez.

Egy 2014-es tanulmány kimutatta, hogy a munkanap során 30 percenként ülőről állásra való rendszeres váltás minden irodai dolgozónál lényegesen alacsonyabb fáradtságszintet és hátfájást eredményezett, összehasonlítva az egyszerű üléssel.

portrait-young-stressed-woman-sitting-home-office-desk-front-laptop-touching-aching-back-with-pained-expression-suffering-from-backache-after-working-laptop.jpg (8.92 MB)

2. A termelékenység növelése

Egy 2016-os tanulmány szerint növelheti a munka termelékenységét. A vizsgálatban egy call centerben 6 hónapon keresztül összehasonlították az állítható róasztalt használó munkavállalók és egy ülőmunkát végző kontrollcsoport objektív termelékenységét. A tanulmányt 167 munkavállaló bevonásával végezték el. Hat hónap elteltével kiderült, hogy azok a dolgozók, akik olyan íróasztalnál dolgoztak, amely lehetővé tette az állást, naponta akár 35-40%-kal termelékenyebbek voltak, mint azok, akik ülő helyzetben maradtak.

Obrázek1.jpg (69 KB)

3. Megelőzi az elhízást

Az egész napos üléshez képest az állva végzett munka több kalóriát éget el, és úgy tűnik, ez a helyes út az egészséges testsúly eléréséhez. A hosszan tartó ülés szorosan összefügg az elhízással és az anyagcsere-betegségekkel.

4. Csökkenti a rák kockázatát

A fizikai aktivitás hiánya növelheti a különböző ráktípusok kockázatát. A Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention című folyóiratban közzétett 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy a szabadidőben való több ülőmunka magasabb általános rákkockázattal jár még a nők esetében is (különösen az emlőrák és a petefészekrák, valamint a myeloma multiplex esetében). A magasabb kockázat még a testtömegindex, a fizikai aktivitás és más tényezők ellenőrzése után is fennállt. A tanulmány nem talált összefüggést az ülőidő és a rákkockázat között a férfiak esetében. De vigyázat, a hosszú ideig tartó ülés a férfiaknak sem tesz jót.

5. Hosszabb élettartamot biztosít

A munka közbeni álldogálás a teste némi fizikai aktivitásra készteti, ami csökkenti a különböző betegségek, köztük a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A hosszan tartó ülés általában összefüggésbe hozható a cukorbetegség kockázatával. Egy 2015-ös (a Queenslandi Egyetemen végzett) tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az ülés helyett napi 2 óra állással töltött idő a következő eredményekkel jár együtt:

  • körülbelül 3%-kal alacsonyabb vércukorszint,
  • 11%-kal alacsonyabb átlagos trigliceridek (vérzsírok)

Végezetül néhány tipp, hogy a legtöbbet hozza ki ezekből az előnyökből.

  • Kezdje lassan, hogy a testnek legyen ideje a változásra és az alkalmazkodásra.
  • Váltogassa az ülést és az állást 30 percenként, hogy ne terhelje túl a lábát.
  • Állítsa be az íróasztalt a saját magasságához, hogy elkerülje a hát és a szem megerőltetését.
  • Még az állítható asztal használata esetén is tartson szünetet és nyújtózkodjon.
  • Ne felejtsen el kényelmes cipőt viselni.
  • Ha pedig ül, akkor egy jó minőségű irodai széket.
Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése