15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

3 fontos pont az ülőgarnitúra kiválasztásakor

Az ülőgarnitúra minden nappali domináns darabja. Ez egy olyan bútordarab, amely az élet nélkülözhetetlen része, és az otthona egyik dísze.

3 fontos pont az ülőgarnitúra kiválasztásakor

Az ülőgarnitúra minden nappali domináns darabja. Ez egy olyan bútordarab, amely az élet nélkülözhetetlen része, és az otthona egyik dísze. Ezen látja vendégül barátait és rokonait, és együtt élvezheti az örömteli pillanatokat kényelmesen. Tehát egyáltalán ne becsülje alá a kiválasztását. Olvassa el cikkünket, amely megválaszolja a kiválasztással kapcsolatos összes fontos kérdést.

Mit fog megtudni ebből a cikkből?

  • Mire figyeljünk vásárláskor
  • Ülőgarnitúra alakjának és méretének kiválasztása
  • Anyagválasztás
  • Összegzés

3 fontos pont a kanapé kiválasztásához, vagy mire kell összpontosítania vásárlás előtt

Mielőtt rámutatna a kiválasztott ülőgarnitúrára, válaszoljon a következő kérdésekre. Fogjon egy ceruzát és papírt, és gondosan írja le a válaszokat. Meg kell válaszolnia a következő három alapvető kérdést:

  • Mekkora hely áll rendelkezésre
  • Hány személy fogja használni
  • Milyen funkciókat vár el az ülőgarnitúrától

 

Mekkora hely áll rendelkezésre?

A nappali utolsó szabad helyének kitöltése nagy kanapéval nem optimális megoldás. Tehát vásárlás előtt derítse ki, mennyi helyet áldozhat az új ülőgarnitúrára. Gondoljon egy legalább 80 centiméter széles folyosóra. Ha sok hely áll rendelkezésre, abban az esetben választhat L vagy az U alakú ülőgarnitúrát. Nem fog mellé, ha 3 + 2 + 1 ülőgarnitúrát választ. Domináns jellemzője egy nagy kanapé, amelyet egy kisebb kanapé és fotel egészít ki. Ez a szett sok helyet és nagy változatosságot kínál. 

Hány személy fogja használni?

Kulcsfontosságú kritérium a megfelelő ülőgarnitúra kiválasztásakor. Fontolja meg, hogy hány ember fogja rendszeresen használni. Javasoljuk, hogy négytagú családok nagyobb méretű ülőgarnitúrát válasszanak. A bulik, a barátokkal és a családokkal való találkozók szerelmeseinek jól szolgálnak a szétnyitható kanapék, amelyek szükség esetén további helyet biztosítanak az alváshoz. Kis lakásokban a kisebb kanapék és heverők jól szolgálnak.

 HU.png (84 KB)

Milyen funkciókat vár el az ülőgarnitúrától?

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, a ülőgarnitúra elsődleges funkciója. Ha csak a tévé előtt ülésre használja, akkor nem kell további funkciókkal foglalkoznia. Ha alkalmi alvásra akarja használni, akkor az ágyazható ülőgarnitúra a megfelelő választás. Ha szükséges, növelheti méretét és kényelmesen alhat. Praktikus választás az ágyazható ülőgarnitúra ágyneműtartóval.

 

Gyerekek vagy háziállatok fogják használni az ülőgarnitúrát?

A gyermekek és a háziállatok lázadók. Folyamatosan próbára teszik türelmét, és olyan dolgokat tesznek, amelyeket kifejezetten megtiltott nekik. Ha van gyermeke vagy háziállata otthon, ennek megfelelően válasszon kárpitot. Keressen olyan kárpitozást, amelyet könnyen le lehet mosni.

Mennyi pénzt szán az ülőgarnitúrára?

Az ár növekszik a mérettel. Tehát minél nagyobb az ülőgarnitúra, annál több pénzre lesz szüksége. Kevés pénzért is lehet jót vásárolni. Csak Önön múlik, a dizájntóltól és a kívánt lehetőségektől.

 

Az ülőgarnitúra alakjának és méretének kiválasztása

Reméljük, hogy már válaszolt a fenti kérdésekre. Most arra a részre jutunk, ahol a középútról beszélünk. Olyan ülőgarnitúrát kell választanunk, amely pontosan megfelel az Ön igényeinek és lehetőségeinek. Menjünk át a különböző kategóriákon.

 

Kanapék

1.jpg (53 KB)

Mérettől függetlenül választhat ebben a kategóriában. Kis és nagy kanapék egyaránt találhatók benne. Mindenkinek ajánljuk, aki klasszikus megjelenésre és első osztályú kényelemre vágyik. Alkalmas alváshoz nagyobb kanapékat is használhat.

Sarok ülőgarnitúrák

2.jpg (67 KB)

A sarok ülőgarnitúrák nagyobb és kisebb nappali helyiségekhez egyaránt alkalmasak. Kialakításuk és alakjuk úgy van kialakítva, hogy a fal mellé állíthassa. De nem ront el semmit, ha a szoba közepére helyezi, és hagyja, hogy a padlón elhelyezett szőnyeg vagy a közelben álló asztal kiemelje őket. Az egyes lakóövezetek elválasztó elemeként is szolgálhatnak.

U alakú ülőgarnitúrák

3.jpg (75 KB)

Míg az előző kategóriába tartozó ülőgarnitúrák általában helyet spórolnak, addig az U alakú ülőgarnitúrák sok helyet foglalnak. Ezért különösen alkalmas tágas szobákhoz.

Ülőgarnitúrák 3+2+1 a 3+1+1

4.jpg (73 KB)

Gondolkodott már azon, hogy miért választanak sokan inkább egy kisebb kanapét, és néhány fotelt adnak hozzá? Nem hely- vagy pénzmegtakarításról van szó. A kanapé a fotelekkel együtt egyszerűen jól néz ki. Azt is mondhatjuk, hogy a 3 + 1 + 1 összeállítás hagyományos, és 30 évvel ezelőtt más konfiguráció gyakorlatilag nem létezett. Másrészt a 3 + 2 + 1 modern megoldás, különösen ott, ahol a sarokülőgarnitúra megakadályozná a könnyű hozzáférést. Mindkét változat rugalmasságával jutalmazza Önt, és rengeteg helyet és kényelmet biztosít. Röviden: nincs jobb módja a nagy nappali használatának.

Ágyazható ülőgarnitúra

5.jpg (22 KB)

Ha szükséges, csak húzza ki és növelje meg a használható területét. Ez nem csak partik idején hasznos, hanem akkor is, ha ággyá kell alakítania a kanapét. Tehát biztosan nem haszontalan a vásárlása.

Ülőgarnitúra ágyneműtartóval

6.jpg (30 KB)

2 az 1-ben (kettő az egyben) ágyneműtartóval ellátott ülőgarnitúrák. Amely megment, ha helyhiánnyal küzd. Ez nem egy speciális kategória, hanem egy olyan jellemző, amely minden típusú ülőgarnitúránál megjelenik. A paplanokat és egyéb dolgokat rejthet el. Emellett kényelmes ülést kínálnak. Mi mást kívánhatna még?

Anyagválasztás

Tehát már választott formát. Most arra a részre jutunk, amelyet nem vehet félvállról. Az ülőgarnitúra anyaga dönt, hogy mekkora lesz a végső ár, de a tartósságról és az olyan tulajdonságokról is, mint például a moshatóság.

 

Kárpitanyag

Az a rész, amellyel leggyakrabban kapcsolatba lép. Ez a huzat, amely egész ülőgarnitúra egyik legfontosabb része. Anyaga fontos szerepet játszik abban, hogy a kiömlött ital, kiömlött étel vagy a gyakori használat halálos-e ennek a bútordarabnak. Különösen, ha kisgyermekei és háziállatai vannak otthon, meg kell győződnie arról, hogy a huzat könnyen mosható és elég tartós. Ebben az esetben az 50% -os siker egy levehető huzat. Könnyen eltávolíthatja és megtisztíthatja. Ne vesse el az impregnálás lehetőségét sem, amellyel vékony védőréteggel boríthatja be a huzatot.

Az anyagnak általában erősnek, kényelmesnek és kellemes tapintásúnak kell lennie. Ha nem használja túl gyakran a kanapét, a bársony vagy a selyem tökéletesen megfelel. Számítson azonban igényesebb és gyakoribb karbantartásra, és gyorsabb kopásra is.

Anyagismertető

  • Pamut- alacsonyabb az ára, de csak ritkán használják. Ennek oka a rövid élettartam és a színtartósság.
  • Mikroszálas– luxus hatású és tapintású. Könnyen karbantartható. Vékony mikroszálakból készül, amelyek hosszú élettartamot garantá.
  • Mikroplüs- szilárd alap és tartós külső. Nagyon ellenáll a szennyeződéseknek és viszonylag könnyű a karbantartása. Leggyakrabban ülőgarnitúrák bevonására használják.
  • Bőr– természetes anyag Ez a luxus garanciája, nemesnek hatású és nagyon könnyen karbantartható. Jól alkalmazkodik a belső viszonyokhoz. Minél régebbi, annál jobb funkciókat kínál.
  • Műbőr- első pillantásra megkülönböztethetetlen a valódi bőrtől, de az utóbbi években ritkán használják. Könnyen karbantartható, de rövid életű. Az anyag nem bírja az emberi verejtékben lévő sót, és idővel repedezni kezd.
  • Hasított műbőr- ideális választás allergiások számára. Könnyen tisztítható. A 100% poliuretánból és 100% pamutból készült kétrétegű anyagnak köszönhetően hosszú élettartamot kínál.
  • Zsenília- szennyeződésre hajlamos. Nehezebb tisztítani. Kellemes tapintású és hatású. Divat borító. 

Töltőanyag

Annak érdekében, hogy kényelmesen ülhessen, figyelnie kell az ülések kitöltésének minőségére is. Olcsóbb modelleknél hab töltésre számíthatnak, néha rugókkal kombinálva. Bár viszonylag jó minőségű üléseket kínálnak alacsony áron, ne számítsanak tökéletes anatómiai formázásra és hosszú élettartamra. A drágább kanapéknál általában latexet és memóriahabot találunk, amely a fent említett anyagokkal összehasonlítva tökéletesen összeolvad a test alakjával. Belül azonban leggyakrabban PUR habot találunk, néha kacsa- vagy libatollakkal kiegészítve. A fő előny az elfogadható ár, valamint a jó felfüggesztés és a kényelem.

 

Szerkezet anyaga

Fontos Önnek a hosszú élettartamú szilárd szerkezet? Akkor mintha Önnek találták volna ki a fémszerkezetet. A fent említett tulajdonságokkal rendelkezik, de magasabb az ára. Az olcsóbb változat tehát egy faszerkezet, amely kíméletes kezeléssel szintén nagyon sokáig tart. Ugyanakkor hajlamosabb a sérülésekre, mint a fém. A legolcsóbb alternatívát a forgácslap és a műanyag kínálja. Ez utóbbi azonban nem gyakori a piacon.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése