Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

5 módja annak, hogy vegyszerek nélkül illatosíthassa otthonát

Otthonának vegyi összetevők és termékek nélküli illatosítása a legjobb módja annak, hogy mesterséges és szintetikus anyagok nélkül is megőrizze otthona kellemes illatát. Mutatunk 5 természetes módszert otthona illatosítására. Ezen felül, merítsen ihletet kedvenc illatainak otthoni elkészítéséhez szükséges receptekből.

5 módja annak, hogy vegyszerek nélkül illatosíthassa otthonát

1.      Rendszeres szellőztetés

A ház és minden helyiség szellőztetése fontos, hogy a levegő friss maradjon, és eltávolítsa a kellemetlen szagokat, a nedvességet és a káros anyagokat. Nyissa ki az ablakokat és az ajtókat, hogy huzatot teremtsen, és biztosítsa a hatékony friss levegő áramlását és cseréjét. Ajánlott naponta legalább kétszer 5-10 percig szellőztetni. Ideális esetben reggel és este.

A rendszeres és megfelelő szellőztetés a legegyszerűbb módja annak, hogy eltávolítsa a nem kívánt szagokat a lakásból és javítsa a levegő minőségét.

2.      Illatosított természetes gyertyák

Az illatgyertya remek módja annak, hogy kellemes illatot, békét és harmóniát varázsoljon otthonába. Válasszon a kellemes illatok közül. A kedvencek közé tartozik például a levendula, a vanília, a citrusfélék vagy a tűlevelűek illata. A levendula alkalmas a relaxációhoz, a citrus illatok a felfrissüléshez, a vanília pedig a meleg és barátságos érzéshez. Helyezzen gyertyákat azokba a helyiségekbe, ahol a legtöbb időt tölti, például a nappaliba, a hálószobába vagy a fürdőszobába.

Fektessen be olyan minőségi illatgyertyákba, amelyek természetes viaszból, például méhviaszból vagy szójaviaszból készülnek. Az illatanyagok természetes forrásokból származnak, például illóolajokból vagy növényekből származó illatanyagokból. Az ilyen típusú gyertyák természetes és tiszta illatot biztosíthatnak.

Az illatosított gyertya az egész otthont gyönyörű és friss illatúvá varázsolja. Dekorációként is használhatja őket, hogy illeszkedjenek a szoba általános kialakításához.

Candles.png (1.30 MB)

3.      Aromaterápia

Az aromaterápia az illóolajok természetes illatát használja, amelyek szintén nagyszerű illatúvá varázsolják  az otthonát. Az illóolajok a növények virágaiból, leveleiből, gyökereiből, kérgéből és magvaiból kivont koncentrált aromaanyagok. Az aromaterápiát leggyakrabban aromaterápiás diffúzor vagy aromalampa segítségével használják.

Az aromadiffúzor olyan készülék, amely illóolajokat szór a levegőbe. Helyezzen el egy aromadifúzert olyan helyiségekben, ahol kellemes illatot szeretne érezni. Válasszon illóolajokat aszerint, hogy mit szeretne - levendula a relaxációhoz, eukaliptusz és menta a felfrissüléshez, vagy citrusolajok az élénkítéshez.

Az Aromalámpa az aromadiffúzorhoz hasonló elven működik. Tegyen vizet a lámpa tartályába, adjon hozzá néhány csepp illóolajat, és gyújtson meg alatta egy gyertyát. A gyertya hője segít az illatot a környezetbe juttatni.

Aromalamp.png (1.01 MB)

4.      Illatos gyógynövények és virágok

Az illatos gyógynövények és virágok természetes módon illatosíthatják a lakást. A természetes illatanyagok nemcsak kellemes illatot biztosíthatnak, hanem relaxáló hatásúak is lehetnek.

Vázák gyógynövényekkel és virágokkal

Helyezzen el vázát illatos virágokkal, például rózsával, levendulával, jázminnal vagy ibolyával lehetőleg egy asztalra, komódra vagy ablakba. A virágok kellemes illatukat a levegőbe eresztik. A virágok mellett illatos vázákat is készíthet fűszernövényekből, mint például a rozmaring, menta  vagy bazsalikom.

Gyógynövénykoszorúk és tasakok

Készítsen illatos gyógynövénykoszorúkat vagy tasakokat, amelyeket felakaszthat az ajtókra, vagy elhelyezhet fiókokban, polcokon vagy szekrényekben. Ez kellemes illatot kölcsönözhet a ruháknak és az ágyneműnek.

Lavender.png (970 KB)

5.      Saját illatok készítése

Szüksége lesz egy szórófejes flakonra. Keverjen vizet néhány csepp illóolajjal a flakonba, rázza jól össze, és keverje meg a keveréket. Szórja szét az illatot a szobában vagy a térben szükség szerint.

Egyszerű receptek egyéni illatokhoz, amelyeket a permetezővel vagy diffúzorban használhat:

Relaxáló levendula-élmény

1 csésze víz

8 csepp levendula illóolaj

4 csepp ylang-ylang illóolaj

Fahéj és narancs ellenállhatatlan illata

1 csésze víz

6 csepp fahéj illóolaj

4 csepp narancs illóolaj

Reggeli frissesség grapefruittal

1 csésze víz

8 csepp grapefruit illóolaj

4 csepp borsmenta illóolaj

 

TIP: Válasson olyan illatokat, amelyek örömet, jó közérzetet és békét biztosítanak.

Ne feledje, hogy a természetes módszerek gyakrabban igényelnek megújulást, mint a mesterséges illatanyagok, de környezetbarátok és általában egészségesebbek az Ön számára, mint a sok kereskedelmi termékben található szintetikus illatanyagok.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése