Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Vidéki stílusú étkező

A hagyományos anyagok a vidéki stílust szimbolizálják. Optimizmusa és varázsa mindenkit meghódít. Egyedülálló teret kaphat, amelyből az otthon melege sugárzik. Adunk pár tanácsot a vidéki stílusú étkezőhöz. Inspirálódjon a nagymama konyhájában.

Vidéki stílusú étkező

A vidéki stílus jegyei

A vidéki stílus a földművesek és parasztok háztartásaiban alakult ki, akiknek főként funkcionális otthonra volt szükségük. Minden bútornak és kiegészítőnek megvolt a maga helye és gyakorlati haszna. A bútorokat, kerámia edényeket és egyéb szükségleti cikkeket gyakran kézzel készítették, és nemzedékről nemzedékre adták tovább.

A vidéki stílus jellemzői a hagyomány, a virágminták, a tömörfa, a stílusos kiegészítők és a praktikusság. A vidéki vagy rusztikus stílus romantikus és barátságos. Főleg természetes árnyalatokat használnak. A bézs, a barna vagy a szürke nem hiányozhat egy vidéki enteriőrből sem.

A helyiségek tele vannak olyan kiegészítőkkel, amelyekre emlékezhet a nagymama nyaralójából vagy otthonából. A vidék ihlette stílus tökéletesen illeszkedik egy panelházba is. Inspirálódhat Franciaországból, Angliából, Amerikából, de Magyarországon is.

A vidék ihlette

Visszatérés a természetes anyagokhoz, melyek a vidéki stílus esetében elsősorban a tömörfa, fém, üveg, de bőr vagy égetett tégla is. A padlót megmunkált tömör deszkák díszítik, a mennyezet pedig tömör fagerendából készül. A gerendákat csak semleges árnyalatú lakkal vagy festékkel kell kezelni.

A természetes téglafalak sem ritkák. Hagyjon meg egy falat további módosítások nélkül, csak tiszta égetett téglákat. Léteznek különféle helyettesítők csempe vagy tapéta formájában. A többi falat hagyja fehéren. A hagyományos világos vakolatok nagyszerű kontrasztot teremtenek a tömör padló és mennyezetgerendákkal.

country style dinnig room.jpg (103 KB)

Praktikus anyagok

A vidéki belső terek tele vannak tömörfával. A masszív fa a megújulást, az ökológiát és a természettel való harmóniát szimbolizálja. Éppen ezért a tömörfa bútorok nem hiányozhatnak a háztartásból. Főleg az étkezőszékek és asztalok. A tömörfa kiváló tartóssággal rendelkezik, időtálló és tipikus szerkezetű. A faanyaga és finom illata emeli a ház harmonikus hangulatát.

A kerámia szorosan kapcsolódik a vidéki stílushoz. Esztétikai, de praktikus funkciója is van. Kerámia tálak, kancsók vagy vázák díszítik majd a konyhát és étkezésre is használható. Klasszikus egyszínű kerámiákat vagy festett darabokat válasszon.

Vidéki étkezés

Teríték stílusosan. Inspirálódjon vidék. Díszítse a masszív étkezőasztalt finom csíkokkal díszített pamut vagy vászon terítővel. Helyezzen friss réti virágot vagy szárított levendulát egy kerámiával festett vázába az asztal közepére.

Egészítse ki a kerámiatányérokat egy szövet szalvétával és egy kis természetes díszítéssel vagy virággal. Egy vidéki stílusú asztalról nem hiányozhatnak a természetes terítékek. Kombinálja a természet ihlette színeket sötétkékkel vagy rózsaszínnel.

Az étkezőket gyakran masszív fából készült asztalok, székek és klasszikus padok díszítik. Ízléses elem ezekben az esetekben a szőrmék vagy a pihe-puha párnák.

219405.jpg (121 KB)

Folklór minták és motívumok

Alkalmazzon folklór motívumokat kerámiákra és textilkiegészítőkre. Itt is ügyeljen a józanságra és egy bizonyos egyszerűségre. Töltsük meg folklór-motívumú vázákat és virágcserepeket gyógynövényekkel, friss vagy szárított virágokkal.

Engedje be a konyhába a magyar díszeket és népi motívumokat kerámialapok formájában. Népszerűek a klasszikus finom csíkok, apró virágok vagy négyzetek.

country.jpg (125 KB)

Bútorozza be stílusosan étkezőjét, keressen ihletet vidéki házakban vagy nagymamája padlásán. Vigye be a szükséges adag játékosságot az étkezőbe. Ébressze fel a genius loci-t a régi házakban és nyaralókban.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése