Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Ön megfelelően ápolja a matracát? 7 lépés a matrac rendszeres ápolásához

Minden matrac rendszeres ápolást igényel, hogy tisztán tartsa és meghosszabbítsa annak élettartamát. Sokan elfelejtik tisztítani a matracukat. Íme néhány egyszerű tipp a matrac rendszeres karbantartásához. Javasoljuk, hogy a további kényelem és higiénia érdekében használjon matracvédőt vagy toppert.

Ön megfelelően ápolja a matracát? 7 lépés a matrac rendszeres ápolásához

Matrac ápolása 7 lépésben:

  1. Forgassa a matracot. Lehetőleg 3 havonta. A forgatás segít kiegyenlíteni a kopást, megakadályozza a megereszkedést és meghosszabbítja a matrac élettartamát.
  2. Porszívózza ki a matracot. A matrac rendszeres porszívózása segít eltávolítani a szennyeződéseket, port és egyéb részecskéket, amelyek idővel felhalmozódhatnak. A legjobb, ha legalább havonta egyszer kiporszívózza a matracát.
  3. Hagyja szabadon áramolni a levegőt. A túlzott meleg és páratartalom hátrányosan befolyásolhatja a matrac élettartamát. Ne halmozzon fel dolgokat az ágy alatt, fontos, hogy a levegő zavartalanul áramolhasson alatta.
  4. Használjon matracvédőt. Ez megvédi a matracot a folyadékoktól, portól és foltoktól, és megkönnyíti a tisztítást. Évente legalább 4 alkalommal mossa ki a matracvédőt.
  5. Ne ugráljon. A matracon való ugrálás vagy álldogálás a matrac károsodását és gyorsabb elhasználódását okozhatja. A matracot csak alvásra és ülésre használja.
  6. Optimális támasztás. Fontos a megfelelő ágyrács kiválasztása, amely alátámasztja és megakadályozza a megereszkedést. A szalagos vagy lamellás ágyrácsok erre alkalmasak. A masszív ágykeretet is értékelni fogja, ami központi támasztékot tartalmaz, és középen megtámasztja a matracot.
  7. Mossa ki a huzatot. Olyan matracot válasszon, amely levehető és mosható a huzattal rendelkezik. Évente legalább kétszer, ideális esetben háromszor mossa ki 40 °C-on.

Ha követi ezeket a lépéseket, matraca tiszta és friss marad. Meghosszabbítja az élettartamát, és több éven át fogja szolgálni Önt. Ne feledje azonban, hogy általában 4-6 év használat után ajánlott lecserélni a matracot.

150307i.png (546 KB)

BILL habmatrac

Folteltávolítás

Szórjon szódabikarbónát a zsíros foltokra, és puha szivaccsal dörzsölje be a szövetbe. Hagyja rajta rövid ideig, kb. 30 percig, majd porszívózza ki. Az eljárást megismételheti. Alkalmazhat egy kis mosogatószert is langyos vízzel együtt.

Távolítsa el a vizeletfoltokat a lehető leghamarabb. Itassa fel a maradék vizeletet egy papírtörlővel, ne alkalmazzon olyan erőt, amely visszanyomná a vizeletet a matracba. Azonnal mossa ki a huzatot. Szórjon szódabikarbónát a matracra, hagyja állni 30 percig, majd porszívózza ki. A második lépésben keverjen össze kb. 1 evőkanál szódabikarbónát, kb. 100 ml hidrogén-peroxidot és egy csepp mosogatószert. Vigye fel a foltra, és hagyja megszáradni, majd porszívózza ki. Ismételje meg a folyamatot többször.

148624i.png (603 KB)

FANY habtopper

A vérfoltokat azonnal próbálja meg eltávollítani. Felejtse el a forró vizet. A vért mindig hideg vízzel és szódabikarbónával távolítsa el. Készítsen sűrű masszát, és vigye fel közvetlenül a foltra, hagyja állni 4-8 órán keresztül. A maradék masszát porszívózza fel. A megszáradt foltokat sokkal nehezebb tisztítani. Ilyen esetban használjon enyhe mosószert, hideg vizet és szódabikarbónát. Az így kapott keveréket vigye fel a matracra, és hagyja rajta egész nap.

Szagok eltávolítása

Ebben az esetben is használja a szódabikarbóna erejét. A szódabikarbóna tökéletesen felszívja a szagokat, a nedvességet és a zsírt. Nemcsak a konyhában, hanem a takarításban is nélkülözhetetlen segítőjévé válik. Szórja a szódabikarbónát a matracra, egy szivaccsal enyhén kenje szét, és hagyja állni körülbelül 60 percig. Ezután alaposan porszívózza ki a matracot, és hagyja meleg helyen megszáradni. A matracnak megfelelően meg kell száradnia, mielőtt használni kezdené.

TIPP: Olvassa el olvasóink legnépszerűbb cikkét: "Hogyan tisztítsunk ülőgarnitúrát szódabikarbónával?"

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése