Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Nagyanyáink tanácsai a konyhai takarításhoz

Képzeld csak el: végre megvan álmaid konyhája amelyben öröm a főzés. Néha azon kapod magad, ahogy csak gyönyörködsz a saját konyhádban. Ám hirtelen felfigyelsz a főzésből származó zsírra vagy egyéb szennyeződésekre. Most mi lesz? Mivel és hogyan tisztítsuk meg a konyhapultot a zsírfoltoktól? Hogyan hosszabbítsuk meg konyhánk élettartamát?

Nagyanyáink tanácsai a konyhai takarításhoz

Ne aggódj, erre és az ehhez hasonló kérdésekre a válasz nagyanyáink ősrégi tanácsaiban rejlik. Tudták, hogyan kell megelőzni a zsír és egyéb szennyeződések lerakódását a. Ráadásul mindehhez még drága kémiai tisztítószerekre sem volt szükségük. Elég volt az, amit a konyhában vagy a kamrában találtak.

Nagyanyáink alapfelszerelése

A szennyeződés és a zsír könnyen kezelhető vegyszerek nélkül is. Nagyanyáink praktikái közt a konyha tisztítására leggyakrabban a citrom, ecet, olaj, szódabikarbóna vagy a sütőpor szerepel. Ezzel a néhány hozzávalóval zsírtalaníthatjuk a konyhapultot és a különféle konyhai készülékeinket, megszabadulhatunk a piszkosnak tűnő felületektől, eltávolíthatjuk a vízkőlerakódást, vagy akár a kellemetlen szagokat is megszüntethetjük. Ismerd meg, hogyan tudod ezeket a praktikákat elsajátítani.

138509i.jpg (220 KB)

A praktikák királya és királynője? A citrom és szódabikarbóna!

A királyi páros a természetes tisztítószerek között. Így is nevezhetnénk a citrom és a szódabikarbóna párosát. Különösen a citrom kiváló és sokoldalú segítő. Használhatja a zsír eltávolítására, de gyakorlatilag bármilyen felületet képes megtisztítani. A citromlétől egy modern, matt felületű konyhát sem kell féltenünk. A szódabikarbóna pedig kiválóan alkalmas csempék és konyhai munkalapok tisztítására.

Együtt használva azonban ez a két csoda felülmúlhatatlan, és könnyedén megbirkózik a nagyon zsíros és piszkos tűzhelyekkel vagy más konyhai eszközökkel.

Szódabikarbónával és citromlével gyorsan megszabadulhatsz a konyhai csaptelepen vagy mosogatóban lévő vízkőtől is. Csak vidd fel őket a kívánt területre, és hagyd rajta legalább öt percig. Ezután egy törlőkendővel körkörös mozdulatokkal távolítsd el a vízkövet. Végül a megtisztított területeket alaposan öblítse le meleg vízzel. A vízforraló vízkőmentesítésénél próbálj meg néhány csepp ecetet hozzáadni. Úgy fog ragyogni, mintha új lenne!

130789.jpg (163 KB)

Olaj – a konyha univerzális mestere

Az olaj pótolhatatlan a konyhában. Egyszerűen nélkülözhetetlen a főzéshez. De tudtad, hogy a konyha tisztítására és takarítására is használhatod? És ez valóban így van. Az olajat gyakran használják a rászáradt zsírfoltok eltávolítására vagy magára a konyhapultra. A friss olaj feloldja a régit, és megbirkózik a ráégetett ételmaradékokkal is.

Az olaj csodálatos tulajdonságait leginkább a fabútorok kezelésénél tudjuk még kihasználni. Kiválóan alkalmas a sötét faanyag természetes fényének visszaállítására. Ezáltal ideális a fából készült konyhai munkalapok kezelésére. Az olajos impregnálás segít a kisebb mechanikai sérülések gyógyításában is.

Az olaj hatalmas előnye a kíméletessége. Használata nem okoz további mechanikai károkat. Ezért fényes konyhapultok tisztítására is tökéletesen alkalmas. A felület semmilyen módon nem sérül, és a konyha eredeti pompájában ragyog majd. Szeretnéd meghosszabbítani a fából készült konyhapultod élettartamát? Nyúlj az olajért, és nem fogod megbánni!

130714.jpg (157 KB)

 

A nagymamád megosztotta veled valamelyik szuper trükkjét?  Osszd meg te is velünk! Nagymamáink fortélyaiból sosem lehet elég.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése