Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Mit együnk az Új Évben - 3 recept lencséből

Az év vége gyorsan közeledik, és vele együtt az új év. A karácsonyi jókedv és a szilveszteri ünnepségek után legtöbbünknek nincs kedve hosszú órákat tölteni a konyhában az újévi ebéd elkészítésével. Három egyszerű receptet mutatunk be lencséből, amely hagyományosan a gazdagságot és a jólétet szimbolizálja a következő évre. Függetlenül attól, hogy hisz-e a babonákban, nem fog hibázni, ha lencsét tesz az újévi menüjébe. A lencse nem csak egészséges és laktató, de receptjeinkből kiderül, hogy számos ízvilágot kínál.

Mit együnk az Új Évben - 3 recept lencséből

Savanyú lencse buggyantott tojással

Hozzávalók:

  • 250 g zöld lencse
  • 1db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál ecet
  • 3 db bors
  • 3 db babérlevél
  • Só és bors (ízlés szerint)
  • Tálaláshoz: buggyantott tojás

Elkészítés:

Öblítsük le a lencsét folyó víz alatt, és hagyjuj ázni 2 órán át. Szűrjük le a vizet, és a babérlevéllel és a szegfűszeggel együtt főzzük kb. 30 percig. A megfőtt lencsét lecsepegtetjük, és a víz egy részét félretesszük, hogy leöntsük vele az alapot, amelyen a lencsét eldolgozzuk.

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és hagyjuk egy percig illatozni. (Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg). A hagymás-fokhagymás serpenyőre szórjunk egy kis liszttet, és állandóan kevergetve adjuk hozzá a főtt lencse lecsöpögtetett vizét. Amikor a keverék már sűrűbb állagú, adjuk hozzá a főtt lencsét, és kis lángon pároljuk 10 percig. Végül ízesítsük ecettel, sóval és borssal. Tálaljuk buggyantott tojással.

lentils with egg.jpg (96 KB)

Vöröslencse leves paradicsommal

A vörös lencse előnye a gyors elkészítés. A klasszikus zöld lencsével ellentétben nem kell előre beáztatni, így kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető ez az étel.

Hozzávalók:

  • 150 g vörös lencse
  • 200 g finomra reszelt sárgarépa
  • 1db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g paradicsompüré
  • 200 g szeletelt paradicsom
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 teáskanál szárított gyömbér
  • Só és bors
  • Koriander a díszítéshez
  • Pirított kenyér

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát egy teáskanál gyömbérrel, és pirítsuk további 2 percig (vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma). Keverjük bele a paradicsompürét a felszeletelt paradicsommal, és öntsük fel az alaplével.

Amint a leves felforrt, adjuk hozzá a vörös lencsét, és főzzük, amíg a lencse megpuhul - körülbelül 30 percig. Végül sóval és borssal ízesítjük a levest. Korianderrel és pirított kenyérrel tálaljuk.

lentil soup.jpg (212 KB)

Lencsefasírt

Hozzávalók:

  • 200 g főtt vöröslencse
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál sima liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • Só és bors
  • Majoránna
  • Olaj

Elkészítés:

Tegyük a lencsét 15 percre forrásban lévő vízbe. A megfőtt lencséhez adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és a reszelt sárgarépát. Ízesítse a keveréket sóval, borssal és majoránnával. Adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze. Liszttel és zsemlemorzsával sűrítse be.

Formázzunk a keverékből húsgombócokat, amelyeket enyhén bepanírozunk. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a húsgombócokat aranybarnára. Sütés után papírtörlőn lecsepegtetjük, hogy felszívja a felesleges zsírt. Tálaljuk főtt burgonyával vagy zöldségsalátával.

lentil patties.jpg (147 KB)

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése