Bútorok RAKTÁRKÉSZLETEN akár 35%-os kedvezménnyel MINDENRE. Gyors és problémamentes kiszállítás!

Egészséges reggeli 5x másképp

Megint azon gondolkodik, hogy mit válasszon reggelire vagy uzsonnára, hogy ne töltsön annyi időt a konyhában, sőt mi több, egészséges, gyors és kiegyensúlyozott legyen? Ebben a cikkben 6 tippet adunk édes és sós ételekhez, amelyeket néhány perc alatt elkészíthet.

Egészséges reggeli 5x másképp

Házi diós granola

Kiváló reggeli vagy uzsonna, amit magával vihet munkába, kirándulásra, vagy csomagolhat a gyerekeknek az iskolába, elég fehér joghurttal és friss gyümölccsel kiegészíteni, a fantáziának nincs határa, és az évszaknak megfelelöen diszítheti.

Hozzávalók:

  • 100 g Zabpehely
  • 50 g Mandula (egészben vagy szeletelve)
  • 50 g Dió
  • 50 g Mogyoró
  • 10 g Napraforgómag
  • 45 g Méz
  • 25 g Olaj (vagy vaj)
  • 20 g Kakaó

A mandulát, diót, mogyorót apróra vágjuk, hozzáadjuk a napraforgómagot, a zabpelyhet, a kakaót, és az egészet összekeverjük. Ezután adjunk hozzá olajat, mézet, és keverjük össze újra alaposan.

A masszát egyenletesen elosztjuk sütőpapíron, és 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. 15 perc múlva keverje meg. A kész granolát hagyjuk kihűlni.

Ezt követően ízlés szerint tálalhatjuk. Fehér joghurttal, kókusszal vagy túróval vagy bármilyen gyümölcs, és kész a reggeli.

TIPP: pohárban elkészítheti előző nap, a granola szépen szétterül, és kész a tökéletes a reggeli. :)

2.png (1.47 MB)

Mogyoró műzli szelet

Gyors, rostban gazdag, könnyen csomagolható snack utazáshoz, munkába és iskolába. A földimogyorós, aszalt meggyes pehelykenyér egészséges összetételű, kellemesen ropogós és isteni ízű.

Hozzávalók:

  • Mogyoróvaj 180 g
  • Datolyaszörp 80 g
  • Zabpehely 140 g
  • Chia mag 40 g
  • Szárított cseresznye 40 g
  • Szárított cseresznye 40 g
  • Pörkölt földimogyoró 60 g
  • Csipet só

A földimogyorót, a szárított cseresznyét és a meggyet darabokra vágjuk. A mogyoróvajat a datolyasziruppal simára keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sót és a chia magot, majd összekeverjük. Adjunk hozzá apróra vágott földimogyorót és szárított gyümölcsöt a keverékhez. Alaposan össze kell keverni, hogy minden hozzávaló érjen a mogyoróvaj, különben a tészta nem fog összeállni.

Így az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és egy pohár segítségével simára nyomkodjuk. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Vegye ki a megszilárdult keveréket és a sütőpapírt a formából, és vágja fel rudakra az igényeinek megfelelően, körülbelül 10 darabot kell kapnia. Jó étvágyat!

3.png (1.66 MB)

Kefír fánkok

Hozzávalók:

  • 250 ml Kefir 250 ml
  • 0,75 csésze finom liszt 0,75
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál daracukor
  • 1 csipet só
  • Csipetnyi szódabikarbóna
  • Olaj a sütéshez
  • Gyümölcs, lekvár, juharszirup, joghurt, tejföl....

A tojásokat és egy csipet sót habverővel keverjük bele a kefirbe, majd fokozatosan keverjük bele a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot. Süssük a fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára, majd tegyük félre papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Joghurttal, gyümölccsel vagy ízlés szerint tálaljuk.

3.png (1.66 MB)

Chia puding

Nagyszerű, egészséges nassolnivaló, amelyet több napra előre elkészíthet. A chiapuding gluténmentes, a tejet növényi tejjel helyettesítheti, így vegán lesz.

A chiapuding készítésénél bevált arány 2 evőkanál mag ½ csésze tejhez.

Hozzávalók:

  • ½ csésze Kókusztej
  • ½ csésze Mandulatej
  • 1 evőkanál Juharszirup
  • ¼ csésze Chia mag
  • 1 darab Mangó
  • 1 darab Banán
  • Gyümölcs vagy kókusz a díszítéshez

Keverje össze a mandulatejet, a kókusztejet és a juharszirupot. Adjon hozzá a chia magokat, keverje össze, és hagyja állni 10 percig. Keverje meg újra, fedje le, és hagyja pihenni a hűtőben legalább egy órán át (ideális esetben egy éjszakán át). A mangót és a banánt pürésítheti, vagy csak vágja apró darabokra, díszítse a gyümölccsel és a kókusszal, és már kész is.

5.png (1.13 MB)

Tonhalas szendvics

Tonhalas szendvics, ideális a zsúfolt napokon, laktató és még élvezni fogja. Alternatívaként a hozzávalókat is megváltoztathatja attól függően, hogy mi van éppen a hűtőben.

Hozzávalók:

  • 100 g Tonhal a saját levében
  • 50 g félzsíros túró
  • Néhány csepp citromlé
  • 70 g salátauborka
  • Fél Avokádó
  • 1 db Paradicsom
  • 1 marék salátalevél
  • 4 szelet pirított kenyér ízlés szerint
  • Bors

Vegye ki a tonhalat a konzervdobozból, csepegtesse le a szaftot, és tegye egy tálba. Adja hozzá a félzsíros túrót, a citromot, a sót, a borsot, és keverje össze az egészet. Vágja vékony szeletekre az uborkát, a paradicsomot és az avokádót, a salátaleveleket vágja kisebb darabokra, és kenje a kenőcsöt 2 szelet pirított kenyérre. Rétegezze az avokádót, az uborkát, a salátát, fedje be a maradék pirított kenyérrel, és  fogjon hozzá.

6.png (1.37 MB)

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése