Swipe to the left

Téli örömök

By Expedo, Racz Melinda 10 months ago 243 Views No comments
Téli örömök

Önfeledt játék a hóban. Síelés, szánkózás, bob. Még az igluépítés is belefér. Próbálta már? Íme, néhány ötlet, mivel is töltsük az időt a téli időszakban. Olvasson tovább!

Az internetes bútorvásárlás előnyei

By Expedo, Racz Melinda 10 months ago 250 Views No comments
 Az internetes bútorvásárlás előnyei

Új bútort szeretne? Arra viszont már nem jut ideje és energiája, hogy a bútorboltokat járja? Legyen szó egy kényelmes matracról, franciaágyról vagy konyhaszekrényről, mi szívesen segítünk. Ismerkedjen meg a biztonságos internetes vásárlás fortélyaival!

Küzdje le a bacilusokat a természet erejével

By Expedo, Rocz Melanie 10 months ago 211 Views No comments
Küzdje le a bacilusokat a természet erejével

Nem bízik a kémiai anyagokban? Betegség gyötri és a hagyományos gyógyszerek egyelőre hatástalannak bizonyulnak? Jól jöhet ilyenkor néhány jól bevált praktika nagyanyánk házi patikájából. Szabaduljon meg a betegségektől egyszer s mindenkorra, s tegye mindezt természetes módszerekkel! Miért is maradna hosszabb ideig ágyban, ha odakint olyan ragyogóan süt a nap?

​Búcsú a karácsonytól .... vagy mégsem?

By Expedo, Racz Melinda 10 months ago 117 Views No comments
​Búcsú a karácsonytól .... vagy mégsem?

A karácsony örök! Ön is azon mesterkedik, hogy továbbra is megőrizze a karácsonyi hangulatot, vagy inkább Ön is azok közé tartozik, akik végérvényesen besokalltak az ünnepektől? S vajon a gyerekek mit szólnának hozzá, ha a karácsony egy teljes évig tartana? Helyezze magát kényelembe a nappali foteljében, és vizsgálja meg az év legkedveltebb ünnepét minden szemszögből!

Házhoz jövünk az elektromos járműveinkkel

By Expedo, Racz Melinda 1 years ago 194 Views No comments
Házhoz jövünk az elektromos járműveinkkel

Házhoz szállítás elektromos haszongépjárművekkel? Elektromos töltőállomások, melyek mindenki számára elérhetők majd? Ez az álmunk is hamarosan valóra válik. Csatlakozzon hozzánk és óvja velünk együtt környezetét! Olvasson tovább!

Karácsonyi hangulat és dekoráció

By Expedo, Racz Melinda 1 years ago 188 Views No comments
Karácsonyi hangulat és dekoráció

Mindannyiunkban él egy bizonyos kép a karácsonyról. Ilyenkor többnyire gyermekkorunk karácsonyait idézzük fel emlékezetünkben. Számomra például ez az ünnep egyet jelent a mézeskalács, a sarokban díszelgő fenyőfa illatával, a gyertyák meghitt fényeivel és akaratlanul is felcsendülnek bennem az elcsépelt karácsonyi énekek dallamai is.

Karácsony skandináv módra

By Expedo, Racz Melinda 1 years ago 184 Views No comments
Karácsony skandináv módra

Itt a december, és vele együtt hamarosan itt a karácsony is. Pár eredeti, ötletes megoldással Ön is hangulatossá varázsolhatja otthonát, és ráadásul egy fillérjébe sem kerül majd.

A szépség legtöbbször az egyszerűségben rejlik. Ez természetesen a karácsonyi dekorációra is érvényes. Ne bonyolítsa túl a dolgokat! Mindannyian tapasztaltuk már azt, hogy az adventi időszakban gyakran agyon csicsázott, feleslegesen drága és ízléstelen karácsonyi díszek próbálják felhívni a figyelmet a szeretet ünnepére. Ön is megelégelte már a sok műanyag, aranyosan fénylő, csilli-villi csillámporos giccset? Nos, ebben az esetben semmiképp se hagyja itt abba az olvasást!

Legközelebb érdemes lesz begyűjtenie azokat a terméseket és fenyőágakat, amelyek a következő romantikus erdei sétája során az útjába akadnak. A tobozokat „ültesse“ egy virágcserépbe, a cserépre pedig kössön masnit! A fenyőágakat többféleképpen is hasznosíthatja. Íme három ötlet, amihez nem kell más, csak egy csipetnyi természet és pár holmi, ami minden háztartásban megtalálható.

Szükséges alapanyagok:

víz

befőttesüvegek

üvegpoharak

fenyőágak

tobozok

1 Emeljen le a polcról egy üres befőttesüveget. Alaposan súrolja le és fényesítse ki. Töltse meg vízzel és helyezze bele a fenyőágakat. Egy pici erdei fenyővel is próbálkozhat. Állítsa egyszerűen egy nagyobb üvegpohárba. Az ünnepek után vissza is viheti az erdőbe. Ha csak pár napig áll vízben, megéled és gyökeret is ereszt.

2 Sokaknak nagy fejtörést okoz a gyors, mégis elegáns ünnepi teríték előkészítése is. Ezt az ötletet azonban a kevésbé leleményes háziasszonyok is díjazni fogják. Vegyen elő pár ritkán használt üvegpoharat, tegyen beléjük pár fenyőágat és fejjel lefelé borítsa őket az asztalra. A poharak ötletes nehezékként díszelegnek majd az ünnepi asztalon.

3 A karácsonyi időszakban az asztalról természetesen a koszorú sem hiányozhat. A mi tájainkon általában családonként csak egy koszorú készül. Északon, a skandináv országokban egyszerre több koszorú is díszíti a lakást, ráadásul nemcsak karácsonykor, hanem egész télen is. Az egyhangúság elkerülése végett ajánlott mindegyiket különböző fenyőfajtából és más-más méretben elkészíteni. Jól mutatnak majd az asztalokon, az ablakban, a falra függesztve vagy a lakás bármely más pontján is.

Ön is látja már magát szerettei körében, édes fügét és datolyát majszolgatva, meghitt hangulatban? Közben felcsendülnek a karácsonyi dallamok, Önök pedig nagyot szippanthatnak a lakásban terjengő friss fenyőillatból. Ezek az egyszerű díszek 100% természetes alapanyagból készültek, mégis hamisítatlan karácsonyi, romantikus légkört teremtenek. Ha Ön is kedvet kapott ahhoz, hogy idén skandináv stílusban ünnepeljen, ne habozzon sokáig! Engedje, hogy gyermekei is kivegyék a részüket az előkészületekből, és ne felejtse el velünk is megosztani a saját készítésű alkotásokról készült fotókat!

Kanapéválasztás kis nappaliba

By Expedo, Racz Melinda 1 years ago 455 Views No comments
Kanapéválasztás kis nappaliba

A kanapé kulcsfontosságú szerepet tölt be otthonunkban. Lustálkodáshoz, tévénézéshez, barátokkal való telefonbeszélgetésekhez, délutáni kávézgatáshoz egyenesen ideális. Már korábban beígértünk Önöknek egy kanapékról szóló cikket. Itt az idő, hogy be is váltsuk ezt az ígéretünket. Most elsősorban a kisebb méretű belső terek problémájára fókuszálunk. Amennyiben Ön is hasonló problémával küzd, pár jó tanáccsal talán Önnek is szolgálhatunk.

Az első és legfontosabb lépés a kanapé típusának a kiválasztása. Nézzük meg közelebbről a lehetséges változatokat!

Kör alakú kanapé

A kör alakú szófán egy személy komfortosan elfér, de az efféle ülőalkalmatosság párok esetében is optimális megoldásnak bizonyul. Terpeszkedni, nyújtózkodni éppúgy lehet rajta, mint szerelmesen összebújni. Legyen szó esti filmnézésről, borozgatásról vagy csak pár percnyi meditációról, egy ilyen kanapé csakis fokozni tudja az élményt. De vigyázat! Szokatlan formájának köszönhetően nagy valószínűséggel vendégei is imádni fogják. S ha már birtokukba vették, nehéz lesz hazazavarni őket.

Snowballs azaz „hógolyók“

Ez a modern stílusú, nem túl szokványos változat manapság nagyon közkedvelt, sokféle színben kapható. Ez a kanapétípus a maximális komfortérzetet tűzi ki céljául. Méretes fekvőfelülettel ugyan nem rendelkezik, és háromnál több személy sem fér el rajta egyszerre, az ajánlat mégis csábító. Ennek a pihe-puha „vattacukornak“ még így is nehéz lesz ellenállni.

Kinyitható kanapé

Egy újabb fontos szempont, amit mindenképp érdemes figyelembe vennünk, az ergonómia. Ha Önt sok barátja látogatja, gyakran fogad vendégeket otthonában, egy kinyitható kanapé igazi telitalálat lehet. Szükség esetén ugyanis egy-egy vendégének még komfortos fekvőhelyet is biztosít. Az ilyen típusú kanapékra esik a leggyakrabban a választás.

Három az egyben

Legutolsó tippünk a „három az egyben“ változat. S hogy mit is takar ez a fogalom? Egy ilyen többfunkciós darab nem más, mint a kanapé, az ágy és a fotel szerencsés találkozása. Ön is inkább a kényelmes, otthonülős kategóriába sorolja magát? Szívesen polcolja fel a végtagjait tévénézés közben? Akkor Önnek mindenképpen az állítható fejtámlával és lábtartóval kiegészített modelleket ajánljuk. S hogy melyik kombinációra esik a választás, az csakis az Ön ízlésétől és a nappali méretétől függ.

Egy kanapé kiválasztásánál természetesen meghatározó szerepet játszanak ezen kívül a paraméterek, a kárpitanyag és a kiszemelt kárpitozás lehetséges tisztítási módjai is.

Reméljük, cikkünkből Ön is merít némi inspirációt. Hamarosan újra jelentkezünk. Addig is a csodás napokat!

Öt hasznos tipp bútorfelújításhoz

By Expedo, Racz Melinda 1 years ago 170 Views No comments
Öt hasznos tipp bútorfelújításhoz

Önt is foglalkoztatja a kérdés, mihez kezdjen a dédszülőktől örökölt régi bútorokkal? Vagy csak saját megunt komódjától, szekrényétől szeretne végre megszabadulni? Mielőtt bármit is lépne ez ügyben, érdemes elgondolkozni azon, mi az, ami Önt a leginkább zavarja. Ha csak a külalak a gond, a továbbiakban bemutatott 5 bútorátalakítási trükkünk gyökeresen megváltoztathatja eredeti elképzeléseit.

​Hogyan ápoljuk tömörfa és furnérozott bútorainkat?

By Expedo, Rácz Melinda 1 years ago 134 Views No comments
​Hogyan ápoljuk tömörfa és furnérozott bútorainkat?

Van néhány hasznos tanácsunk mindazoknak, akik tömör fából készült, illetve furnérozott beltéri bútoraikhoz keresnek megfelelő kezelési útmutatót.