Menu
(hé-pé: 7-19) 10.-22.07.-8-16
Kategória
(hé-pé: 7-19) 10.-22.07.-8-16

A szerelem a gyomron át vezet: 3 recept Valentin-napi desszertekhez

A szerelem a gyomron át vezet: 3 recept Valentin-napi desszertekhez

Red velvet cupcakes

Hozzávalók (kb. 12 cupcake-hez):

  • 250 g finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor (nem édesített)
  • egy csipet só
  • 115 g puha vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 240 ml szobahőmérsékletű író
  • 1 evőkanál piros ételfesték
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál ecet

Krém:1

  • 250 g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 100 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és készítsünk elő egy muffinformát, amelybe a papírmuffinokat helyezzük. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sót egy tálban. Egy másik tálban a vajat és a cukrot világosra és habosra verjük. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot. Keverje felváltva a száraz hozzávalókat és az ételfestékkel elkevert írót a vajas keverékhez. A liszttel és a kakaóval kell kezdeni és befejezni. Végül keverje bele a szódabikarbónával elkevert ecetet. Töltse meg az előkészített süteményeket 2/3-ig a tésztával, és süsse 18-20 percig. Sütés után hagyja kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A krémsajtot verjük fel a vajjal, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot. A kihűlt cupcake-eket díszítsük a krémmel, de díszíthetjük cukorszóróval vagy ehető szívekkel is

red velvet cupcakes 2.jpg (122 KB)

Cheesecake szívek

Hozzávalók (kb. 6-8 szívhez

  • 200 g vajas keksz
  • 80 g olvasztott vaj
  • 500 g krémsajt
  • 200 g porcukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 150 ml tejszínhab
  • 200 g fagyasztott gyümölcs (málna, áfonya, ribizli...)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra, és készítsünk elő egy sütőformát (ideális esetben szilikon szívformát, de használhatunk klasszikus formát is, és kivághatjuk a szíveket). A kekszet apróra törjük, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A keveréket nyomjuk a formák aljába alapként. Egy tálban verjük fel a krémsajtot a porcukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és a tejszínt. Végül belekeverjükl a fagyasztott gyümölcsöt. Öntsük az elkészített keveréket a formákba, és süssük 20-25 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe. Vegyük ki a szíveket a formákból, és díszítsük tejszínhabbal vagy málnaöntettel, ha szeretnénk.

heart cheesecakes.jpg (187 KB)

Vörös bársony kekszek

Hozzávalók (kb. 20 sütihez):150 g hladké mouky

  • 150 g sima liszt
  • 20 g kakaó
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • Csipetnyi só
  • 115 g vaj
  • 150 g nádcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál piros ételfesték
  • 100 g fehér csokoládé (apróra vágva)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót egy tálban. Egy másik tálban verjük fel a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és a piros színezéket. Fokozatosan keverjük bele a száraz hozzávalókat. Végül adjuk hozzá az apróra vágott fehér csokoládét. Egy kanál segítségével kis halmokatformázunk a tésztából a sütőlemezre. Tartsuk őket jó távolságra egymástól, mert sütés közben kissé szétterülnek. Süssük 10-12 percig, majd hagyjuk a sütiket kihűlni.

red velvet cookies.jpg (214 KB)

Hozzáadva a kosárhoz:
()
Hozzáadva a kosárhoz:
()
A kiválasztott termékhez az alábbi szolgáltatásokat ajánljuk
ingyen
Kevesebb
Több
14 nap áll rendelkezésére a kipróbálásra. Ha úgy dönt, hogy nem szeretné a terméket, egyszerűen küldje vissza indoklás nélkül, és mi visszatérítjük a pénzét. Az együttműködés velünk nyílt és kockázatmentes. Ne kockáztasson, ha nem muszáj.
Vissza a vásárláshoz
Neked van 0 termékek a 0 Ft
Tovább a kosárhoz