Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan tisztítsunk ülőgarnitúrát szódabikarbónával.

Markéta Etrychová
18.3.2021

A szódabikarbóna természetes tisztítószer és szagelnyelő, amely nemcsak a konyhában segít. Tisztítsa meg az ülőgarnitúrát a portól és a szennyeződéstől egy ruhával. Öntse a port közvetlenül a foltra, és hagyja hatni 15-20 percig. Végül alaposan porszívózza ki.

Hogyan tisztítsunk ülőgarnitúrát szódabikarbónával.

Mi az a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna fehér por, amely tökéletesen oldódik lúgos pH-jú vízben. Leggyakrabban a konyhából ismerjük, ahol sütőporként használják süteményekhez. Ennek a pornak a sokoldalú használata meglepetést okozhat. A szódabikarbóna felhasználható háztartási felületek tisztítására és a nem kívánt szagok elnyelésére.

1.jpg (78 KB)

Mire használható a szódabikarbóna?

Zavarják a foltok a szőnyegen, a kárpitozott ágyak vagy a kanapék illata? Csak fedje le a foltot szódával, és hagyja hatni körülbelül 20 percig. Mindig azt javasoljuk, hogy először egy kevésbé látható helyen próbálkozzon a szövet károsodásának elkerülése érdekében.

Lehetséges változat, ha langyos vizet és szódaport (2:1) keverünk sűrű masszává, amelyet rákenünk a foltra, és 20 percig hagyjuk hatni. A szóda későbbi eltávolítása a szövetből elengedhetetlen. Porszívózza vagy törölje le a por maradványait puha ruhával. Ne dörzsölje a szövetet nagy erővel vagy durva kefével.

HU.png (84 KB)

Zsíros foltok vagy vörösbor?

A zsíros ételfoltok minden háztartásban általános problémát jelentenek. Könnyen megszabadulhat tőlük szódabikarbónával. Először szárítsa meg a zsíros foltot papírtörlővel. Ezután csak öntse rá a szódát, és várjon 2-3 órát, mielőtt az összes zsír felszívódik. Végül porszívózza vagy tisztítsa meg puha szivaccsal és langyos vízzel.

A frissen kiömlött bort itassa fel papírtörlővel. Öntsön hideg vizet a foltra, és törölje le. Közben készítsen szódabikarbónából és vizből masszát, egy evőkanál szóda és két evőkanál víz arányában. Masszírozza a kapott masszát a borfoltra. Szárítás után porszívózza le a port.

218504.jpg (225 KB)

És mi a helyzet a bőrrel?

Bőr és műbőr kanapékhoz csak gyengéd tisztítószereket használjon, amelyek nem karcolják meg a felületet. Használhat szappanos oldatot, amelyet ruhával vigyen fel a foltra, és körkörös mozdulatokkal távolítsa el a szennyeződéseket. Ezután alaposan szárítsa meg. Ne használjon nagy mennyiségű vizet a bőr kanapék tisztításához, mert ez megrepedhet.

207122.jpg (65 KB)

 

AJÁNLJUK: Unja már az ülőgarnitúra állandó tisztítását? Próbáljon ki huzatokat vagy ágytakarókat, amelyek megvédik az ülőgarnitúrát a szennyeződéstől. Egyszerűen vegye le és mossa le a huzatot.

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése