Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Tavaszi nagytakarítás az egész házban

Az otthonunk alapos nagytakarítást igényel a tél után. A tavasz pedig egyenesen erre ösztönöz. Az megfelelő nagytakarítás alapja a tervezés. Írjon fel néhány alapvető pontot, és kövesse azokat. Így a  takarítás sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz. Szánjon időt a nagytakarításra.

Tavaszi nagytakarítás az egész házban

Tervezzen

Készítsen tervet fejben. A papírra is felírhatunk pár pontot, amihez a takarítás során ragaszkodunk, és fokozatosan áthúzzuk az elkészült pontokat. Biztos lehet benne, hogy nem marad ki semmi. Egy másik lehetőség, hogy a takarítást feloszja helyiségenként.

cleaning office table.jpg (155 KB)

Alapvető pontok a takarításhoz:

  • Haladjon a mennyezettől a padlóig
  • Mossa le az ablakokat, beleértve az ablakkeretet és az ablakpárkányokat
  • Ne felejtse el a csillárokat
  • Óvatosan törölje le a port minden felületről
  • Mossa fel a padlót és mossa le a szegélyléceket

Részletesebb terv pontokban:

  • Drapéria és függöny mosása
  • Seperje le a pókhálót
  • Tisztítsa meg az elektromos készülékeket a konyhában
  • A törött készülékeket ártalmatlanítsa
  • Tisztítsa meg a szekrényt – dobja ki vagy adományozza el a nem használt ruhákat
  • Csomagolja el a szezonális ruházatot és a téli felszerelést
  • Szellőztesse ki a paplanokat
  • Tisztítsa meg a kárpitozott ülőgarnitúrát
  • Zuhanyozza le és ültesse át a növényeket

Javasoljuk: Nagytakarítás a konyhában természetes tisztítószerekkel

Ablakok és ajtók

Mossa le az ablakpárkányokat és az ablakkereteket langyos vízzel, hogy eltávolítsa a port és a szennyeződéseket. Válasszon olyan napot, amikor felhős az időjárás. A közvetlen napfény elősegíti a gyors száradást és csúnya szennyeződéseket hagy az üvegen. Polírozza át az ablakot a végén. A nagymamák langyos, ecetes vizet használtak, ami ragyogó fényt ad az üvegnek.

Ne felejtse el megtisztítani a kültéri és beltéri redőnyöket vagy reluxákat. Használjon ismét egy vizes kendőt, és alaposan távolítsa el a felgyülemlett port.

Törölje le a belső és bejárati ajtókat a portól, és kezelje a felületet speciális, az adott anyagfajtának megfelelő termékkel. Polírozza le az üvegtáblákat papírtörlővel és polírozóval.

143784.jpg (112 KB)

Erkély és télikert

A háziasszonyok gyakran megfeledkeznek az erkélyről, teraszról vagy télikertről. Ez szintén a ház része, és gondos tisztítást igényel. A mennyezettől a padlóig szabály itt is érvényes. Először söpörje le a pókhálókat a sarkokról és a mennyezetről. Mossa le a lámpákat.

Tisztítsa meg a kerti bútorokat és dekorációt. Tesztelje az árnyékolási technikát, bizonyosodjon meg arról, hogy működőképes, és tisztítsa meg. Legyen szó napernyőről, napellenzőről vagy redőnyről. Az üvegezett loggiák és télikertek minden ablakát le kell mosni. Végül mossa fel a padlót, és ha szükséges, porszívózza ki a szőnyegeket.

Bútor

Tisztítson meg minden bútort a portól. Vigyen fel olyan termékeket a felületre, amelyek fényt adnak és illatot adnak a helyiségnek. Tegye rendbe a szekrényeket és a komódokat. Ne feledkezzünk meg a könyvespolcokról sem, ahol a por többek között az egyes könyvek közé is betelepszik.

A kárpitozott ágyakat és más kárpitozott bútorokat, például az étkezőszékeket vagy foteleket speciális kárpitozott bútorokhoz ajánlott termékekkel tisztítsa. Hívhat egy szakértőt. Hogy hogyan kell gondozni a kárpitozott bútorokat? Ehhez taláél néhány tippet a blogunkon.

141685.jpg (107 KB)

Padlók

Először porszívózza fel vagy söpörje fel a padlót. Így több szennyeződést és port távolít el. A kemény padlót kefetartozékkal porszívózza fel, hogy elkerülje a padló megkarcolását. Nedves mosáshoz válasszon tisztítószert a padló típusának megfelelően. Kerülje az univerzális tisztítószert, amelyet mosogatáshoz használ. Megfelelő segítőtárs egy minőségi, összenyomható felmosórongy. A padló nem lehet túl nedves, mindig alaposan csavarja ki a felmosót.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése