15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

Tavaszi nagytakarítás: 5+1 tipp, hogyan tisztítsa meg otthonát szódabikarbónával

Markéta Etrychová
2.3.2023

Ki ne ismerné a szódabikarbónát. Használata elsősorban a konyhában vagy a gyomorégés elsősegélyeként ismert. Ismeri tisztító segédanyagként is? Ha nem, akkor nagy hibát követ el. Íme 5 +1 tipp, hogyan és hol használhatja a szódabikarbónát. Olcsó, de hatékony tisztítószer minden otthonba.

Tavaszi nagytakarítás: 5+1 tipp, hogyan tisztítsa meg otthonát szódabikarbónával

Mi a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna egy fehér por, amely vízben jól oldódik és lúgos pH-értékkel rendelkezik. Mindannyian leginkább a konyhából ismerjük, ahol sütőporként használják. E por sokoldalú felhasználási lehetőségei egyeseket meglephetnek. A szódabikarbóna használható a háztartási felületek tisztítására, valamint a nem kívánt szagok elnyelésére.

1.      Foltok a kárpitozott bútorokon

A ülőgarnitúrákon, foteleken vagy étkezőszékeken lévő zsírfoltok minden háztartásban gyakori probléma. Szabaduljon meg tőlük egyszerűen szódabikarbónával. Először szárítsa meg a zsírfoltot egy papírtörlővel. Ezután csak szórja rá a szódabikarbónát, és várjon 2-3 órát, amíg az összes zsír felszívódik. Végül porszívózza ki vagy tisztítsa meg puha szivaccsal és langyos vízzel.

A frissen kiömlött bort papírtörlővel törölje le. Öntsön hideg vizet a kiömlött folyadékra, és törölje le. Közben készítsen masszát szódabikarbónából és vízből egy szódabikarbóna és két evőkanál víz arányában. Masszírozza az így kapott masszát a borfoltra. Miután a por megszáradt, porszívózza fel.

2.      A szőnyegek illata

Büdös szőnyegek, de a kárpitok vagy a szemetes. Öntse a szódabikarbónát a szőnyegre vagy közvetlenül a szemetesbe, és hagyja állni néhány órát, optimális esetben 2-3 órát. Ezután porszívózza ki. A szódabikarbóna minden szagot magába szív. A hűtőszekrényen is működik, itt öntse a szódabikarbónát egy tálba, és hagyja benne egész nap.

3.      Szemét

Öntsön 3 evőkanál szódabikarbónát a lefolyóba, öntsön kb.100 ml forró vizet a vízforralóból. Hagyja hatni, majd 20 perc elteltével öntse fel a maradék forró vizet, ideális esetben kb. 500 ml-t vagy még többet. Ha erősebb fegyverre van szüksége a hulladékhoz, akkor keverje össze a szódabikarbónát ecettel, használhat egy csésze ecetet és egy csésze szódabikarbónát.

3.png (1.05 MB)

4.      Kültéri járólapok

A járdán lévő foltok, a moha és levélfoltok könnyen eltávolíthatók szódabikarbónával. Forró vízből és szódából készítsen oldatot, vigye fel az egész csempére, és hagyja hatni körülbelül 5 órán keresztül. Ezután öblítse le tiszta vízzel. Először is azt javasoljuk, hogy egy kisebb helyen próbálja ki. Tisztítsa meg a zsíros foltokat kefével.

5.      WC

Öntse a szódabikarbónát közvetlenül a tálba, és hagyja állni körülbelül 15 percig. A szóda elnyeli a szagokat, és egyben tisztítja és a koszt is eltávolítja. Öblítés után tisztítsa meg WC-kefével.

6.      Mosogatógép és mosógép

Öntse a szódabikarbónát közvetlenül a mosógép dobjába vagy a mosogatógépbe, és kapcsolja be a legrövidebb programot. A szódabikarbóna felfrissíti a készüléket és eltávolítja a szagokat.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése