Skandináv stílusú bútor az étkezőbe

Markéta Etrychová
9.12.2021

Az egyszerűségben rejlik a szépség – ez a skandináv stílus mottója. Légiességének és természetből való inspirációjának köszönhetően nagyon népszerű, és nem csak a skandináv országokban. A skandináv telek nagyon hidegek és kemények, a zord természetet és a fényhiányt a skandinávok világos lakásokkal ellensúlyozzák. A háztartásokat lágy tónusok, és kifinomult kiegészítők díszítik.

Skandináv stílusú bútor az étkezőbe

Skandináv étkezők

A skandináv stílusú étkező berendezésekor kövesse az alapelveket. Vigyen sok természetes és mesterséges fényt a térbe, használjon világos színeket és természetes anyagokat. Adjon hozzá fémet, bőrt vagy üveget kedvenc tömörfájához, mely látható szerkezettel rendelkezik. A szigorú megjelenést kiegészítheti egy jellegzetes színnel. Alkalmazza ezt főként kisebb területeken. Az étkezőkből nem hiányozhatnak a kiegészítők zöld növények, elegáns motívumú szőnyegek és mécsesek formájában. Az alap azonban egy asztal székekkel, merítsen ihletet.

Fogadjon az időtlen szürke színre. Könnyen összeillesztheti más árnyalatokkal és anyagokkal. Merítsen ihletet blogunkon: Szürke szín a belső térben – hogyan birkózzunk meg vele?

Skandináv stílusú étkezőszékek

A skandináv székekre jellemző a természetes anyag fémes elemekkel, valamint bőr vagy műbőr. A lekerekített formák dominálnak a helyiségben. Ezért olyan népszerűek a kerek formájú, fém vagy tömör lábakkal készült székek. Az ülőrész és a háttámla elegáns steppelése kiemeli az étkezőszék elegáns dizájnját. Egy asztalnál különböző dizájnú székeket és azok színváltozatait kombinálhatja. A funkcionalitás és a kényelem mindig az első.

128205.jpg (96 KB)

Praktikus étkezőasztalok

A skandináv stílusú étkezőasztalokat a természet ihlette. Itt is hasonló szabályok érvényesek, mint az étkezőszékek kiválasztásánál. A skandináv stílusú étkezőasztaloknak praktikusnak és funkcionálisnak kell lenniük. Az egyszerűség és az elegancia egyedülálló kombinációja tökéletes összhangot teremt. A fa, a fém, az üveg és a kő az északi étkezőkben és konyhákban széles körben használt anyagok. Az asztalt általában visszafogott teríték, gyertyák, virágok és hófehér étkészlet díszíti.

136714i.jpg (106 KB)

Világítás

A lámpák és függőlámpák légies és egyszerű formái az egész belső teret feldobják. A természetes fény hiányát játékosan helyettesítik a különféle típusú világítások, a gyertyáktól a függőlámpásokig. A nyitott tér és a stílusos kialakítás garantálja a fényt az egész térben.

Válasszon megfelelő világítást az étkezőbe és a konyhába, a konyhapult és az étkezőasztal fölé függő lámpa a legideálisabb. Trendi a nagy fém lámpabúrák, amelyek harangokra emlékeztetnek, vagy kisebb réz vagy fehér tónusúak.

light in kitchen.jpg (109 KB)

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése