Nyár vége a teraszon: Nem hagyományos grillezés
Mivel lassan a nyári szezon vége felé közeledünk, és hamarosan elkezdjük a felkészülést a télre, itt az utolsó lehetőség, hogy elővegyük a grillt és a szükséges eszközöket. Előfordulhat, hogy az idei sikeres szezon után már az összes klasszikus receptet elkészítette, ezért a nyár végén újabb ötletekkel állunk elő,hogy hogyan zárjuk le érdekesen és rendhagyó módon a grillszezont.

Jelenleg a paprika főszezonjában vagyunk. Ez az időszak nagyjából augusztus közepétől október közepéig tart. Ezért az első receptünk erre az alapanyagra összpontosít. Reméljük, hogy tetszeni fog, és ne felejtse el megosztani velünk ötleteit kommentben.
Grillezett paprika saláta
Hozzávalók
2 db Piros paprika
2 db Sárga paprika
2 db Narancssárga paprika
Egy marék fenyőmag (lehet kesudió is)
60 ml olivaolaj
Citromlé fél citromból
Egy marék petrezselyem
Só
Bors
Ízlés szerint más fűszernövényeket is hozzáadhat, mint például koriander, metélőhagyma, édesgyökér, ...
Süsse a paprikát a grillen addig, amíg minden oldala teljesen megfeketedik. Ezután tegye őket egy műanyag zacskóba körülbelül 10 percre, így a paprikát megpárolja, utána sokkal könnyebben megszabadul a kemény héjtól. Közben a citromlevet keverje habosra az olajjal, sóval, borssal. Távolítsa el a magokat, húzza le a héját és a húsát, majd vágja finom csíkokra, és tegye egy tálba.
Adja hozzá a fenyőmagot és az apróra vágott fűszernövényeket. Öntse a salátára a citromléből és olajból készült öntetet.
Tökéletes előételként, grillezett húsok vagy halak mellé, egyébként ez a saláta könnyű vacsorának is megfelel a forró napokon.
A következő fogásként a főételhez adunk egy tippet annak érdekében, hogy egy jól összeállított menüt kapjon. Ha Ön a friss és változatos ételek szerelmese, ez a recept pontosan Önnek szól. Kevés időt vesz igénybe, de a belőle származó öröm sokáig tart. Vágjunk is bele.
Pita csirkével, balkáni sajttal és zöldségekkel
Hozzávalók
4db pita kenyér
600 g csirkehús
200 g balkáni sajt
1 db uborka
250 g paradicsom
1 db nagy hagyma
petrezselyem
olivaolaj
só
bors
fűszerek gyroshoz (ízlés szerint)
fehér Joghurt
fokhagyma
gyógynövények ízlés szerint
Vágja fel az összes zöldséget, beleértve a hagymát is, és tegye egy nagy tálba az olívaolajjal, sóval és borssal. Grillezze meg a sózott, borsozott csirkét egy kis gyros fűszerrel. Hagyja a húst pihenni egy ideig, hogy ne veszítse el az összes szaftját. Közben készítse el a fehér joghurtos öntetet, csak adjon hozzá egy kis fokhagymát, fűszernövényeket, ha szeretné, sót, borsot és egy kis olivaolajat. A pitakenyeret kenje meg egy kis olivaolajjal, és tegye a grillre pirulni. Vágja a húst vékony csíkokra, és fokozatosan kezdje el hajtogatni. Helyezze a húst a grillezett pitakenyérre, egy adag zöldséget, locsolja meg a joghurtos öntettel, és utolsó lépésként szórja meg egy kis balkáni sajttal. Hagyja az egészet 2 percig melegedni, és tálalja.
És utolsó pontként a befejezéshez egy kis édesség. A grillezett ananász nagyon népszerű az egzotikus országokban, ezért miért nem próbálná meg otthon elkészíteni? Szinte semmire sem lesz szüksége ehhez a tökéletes recepthez, és bízunk benne, hogy olyan finom lesz, hogy jövő nyáron ez lesz az egyik első grill étel.
Grillezett ananász
Hozzávalók
1 db érett ananász
cukor
vanília jégkrém
Az ananászt tisztísa meg és vágja egyforma méretű karikákra. Egy kerek vágó segítségével vágjon ki kemény köröket a közepéből. Forgassa meg az ananászt cukorban, és süsse mindkét oldalát aranybarnára. Tálalhatja egy gombóc vanília fagylalttal, ízlés szerint mással.
Jó étvágyat!
Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.