15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

Nyár vége a teraszon: Nem hagyományos grillezés

Alexandra Doskočilová
15.9.2022

Mivel lassan a nyári szezon vége felé közeledünk, és hamarosan elkezdjük a felkészülést a télre, itt az utolsó lehetőség, hogy elővegyük a grillt és a szükséges eszközöket. Előfordulhat, hogy az idei sikeres szezon után már az összes klasszikus receptet elkészítette, ezért a nyár végén újabb ötletekkel állunk elő,hogy  hogyan zárjuk le érdekesen és rendhagyó módon a grillszezont.

Nyár vége a teraszon: Nem hagyományos grillezés

Jelenleg a paprika főszezonjában vagyunk. Ez az időszak nagyjából augusztus közepétől október közepéig tart. Ezért az első receptünk erre az alapanyagra összpontosít. Reméljük, hogy tetszeni fog, és ne felejtse el megosztani velünk ötleteit kommentben.

Grillezett paprika saláta

Hozzávalók

2 db Piros paprika

2 db Sárga paprika

2 db Narancssárga paprika

Egy marék fenyőmag (lehet kesudió is)

60 ml olivaolaj

Citromlé fél citromból

Egy marék petrezselyem

Bors

Ízlés szerint más fűszernövényeket is hozzáadhat, mint például koriander, metélőhagyma, édesgyökér, ...

Süsse a paprikát a grillen addig, amíg minden oldala teljesen megfeketedik. Ezután tegye őket egy műanyag zacskóba körülbelül 10 percre, így a paprikát megpárolja, utána sokkal könnyebben megszabadul a kemény héjtól. Közben a citromlevet keverje habosra az olajjal, sóval, borssal. Távolítsa el a magokat, húzza le a héját és a húsát, majd vágja finom csíkokra, és tegye egy tálba.

Adja hozzá a fenyőmagot és az apróra vágott fűszernövényeket. Öntse a salátára a citromléből és olajból készült öntetet.

Tökéletes előételként, grillezett húsok vagy halak mellé, egyébként ez a saláta könnyű vacsorának is megfelel a forró napokon.

Obrázek1.jpg (146 KB)

A következő fogásként a főételhez adunk egy tippet annak érdekében, hogy egy jól összeállított menüt kapjon. Ha Ön a friss és változatos ételek szerelmese, ez a recept pontosan Önnek szól. Kevés időt vesz igénybe, de a belőle származó öröm sokáig tart. Vágjunk is bele.

Pita csirkével, balkáni sajttal és zöldségekkel

Hozzávalók

4db pita kenyér

600 g csirkehús

200 g balkáni sajt

1 db uborka

250 g paradicsom

1 db nagy hagyma

petrezselyem

olivaolaj

bors

fűszerek gyroshoz (ízlés szerint)

fehér Joghurt

fokhagyma

gyógynövények ízlés szerint

Vágja fel az összes zöldséget, beleértve a hagymát is, és tegye egy nagy tálba az olívaolajjal, sóval és borssal. Grillezze meg a sózott, borsozott csirkét egy kis gyros fűszerrel. Hagyja a húst pihenni egy ideig, hogy ne veszítse el az összes szaftját. Közben készítse el a fehér joghurtos öntetet, csak adjon hozzá egy kis fokhagymát, fűszernövényeket, ha szeretné, sót, borsot és egy kis olivaolajat. A pitakenyeret kenje meg egy kis olivaolajjal, és tegye a grillre pirulni. Vágja a húst vékony csíkokra, és fokozatosan kezdje el hajtogatni. Helyezze a húst a grillezett pitakenyérre, egy adag zöldséget, locsolja meg a joghurtos öntettel, és utolsó lépésként szórja meg egy kis balkáni sajttal. Hagyja az egészet 2 percig melegedni, és tálalja.

nancy-hann-cnktbiZJICw-unsplash.jpg (839 KB)

És utolsó pontként a befejezéshez egy kis édesség. A grillezett ananász nagyon népszerű az egzotikus országokban, ezért miért nem próbálná meg otthon elkészíteni? Szinte semmire sem lesz szüksége ehhez a tökéletes recepthez, és bízunk benne, hogy olyan finom lesz, hogy jövő nyáron ez lesz az egyik első grill étel.

Grillezett ananász

Hozzávalók

1 db érett ananász

cukor

vanília jégkrém

Az ananászt tisztísa meg és vágja egyforma méretű karikákra. Egy kerek vágó segítségével vágjon ki kemény köröket a közepéből. Forgassa meg az ananászt cukorban, és süsse mindkét oldalát aranybarnára. Tálalhatja egy gombóc vanília fagylalttal, ízlés szerint mással.

 

julien-pianetti-Cr9hZrpC1Oc-unsplash.jpg (261 KB)

Jó étvágyat!

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése