Nemzetközi Nőnap: 3 recept, amivel elkápráztathatja a nőket az életedben
A Nemzetközi Nőnap nagyszerű alkalom arra, hogy kifejezze megbecsülését és szeretetét az életében jelenlévő összes csodálatos nő iránt. És mi lehet jobb, mint meglepni őket egy kézzel készített étellel? Mutatunk három olyan receptet, amely minden nőt elkápráztat és mosolyt csal az arcáa. Az édes süteménytől a könnyű salátán át a romantikus vacsoráig – íme tippjeink!

1. Epres sajttorta sütés nélkül
Ez a finom sajttorta frissítő, krémes és hihetetlenül egyszerűen elkészíthető. Ideális desszert minden édességkedvelő számára!
Hozzávalók:
- 200 g keksz (pl. vajas vagy háztartási keksz)
- 100 g olvasztott vaj
- 500 g krémsajt (Philadelphia, Mascarpone stb.)
- 250 ml tejszínhab 33%
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál citromlé
- 200 g eper
- 2 evőkanál zselatinpor
- 4 kanál víz
Elkészítés:
- A kekszet törje finom porrá, és keverje össze az olvasztott vajjal. Nyomkodja a keveréket a tortaforma aljába, és 30 percre tegye a hűtő
- Közben keverje össze a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral. Adja hozzá a citromlevet.
- Hagyja, hogy a zselatin megduzzadjon a vízben, majd melegítse fel, hogy feloldódjon.
- A tejszínt verje kemény habbá, és a zselatinnal együtt fokozatosan keverje a sajtos keverékhez.
- Rétegezze a krémet a kekszes alapra, és legalább 4 órára tegye hűtő
- Díszítse friss eperrel, és tálalja fel.
2. Avokádó saláta gránátalmával
Ha valami könnyű, egészséges és egyben káprázatos salátát szeretnél készíteni, akkor ez a saláta tökéletes választás. Az avokádó és a gránátalma kombinációja frissítő és szemet gyönyörködtető is.
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- ½ granátalma
- 100 g spenót
- 50 g kecskesajt
- 10 ks cherry paradicsom
- 1 marék dió
- 2 v evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- Sů Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Hámozza meg és szeletelje fel az avokádót.
- Szeletelje fel a gránátalmát, és óvatosan kanalazza ki a magokat.
- Keverje össze a spenótot az olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és borssal.
- Adja hozzá az avokádót, a gránátalmamagokat, a morzsolt kecskesajtot, a paradicsomot és az apróra vágott diót.
- Könnyedén keverje össze, és tálalja egy szelet kovászos kenyérrel vagy más, tetszés szerinti kenyérrel.
3. Spagetti Carbonara
Egy klasszikus olasz tésztaétel, amely gyors, egyszerű és hihetetlenül finom. Tökéletes választás egy romantikus, gyertyafényes vacsorához.
Hozzávalók:
- 250 g spagetti
- 100 g pancetta vagy szalonna
- 2 tojás
- 50 g parmazán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál oliva olaj
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzze meg a spagettit sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint.
- Egy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, és pirítsa meg az apróra vágott pancettát a zúzott fokhagymával együtt.
- Verjen fel a tojásokat egy tálban, és adja hozzá a reszelt parmezán sajtot, sót és borsot.
- Csöpögtesse le a spagettit (egy csésze keményítős vizet tartsunk meg), és azonnal keverje a serpenyőbe a pancettával együtt.
- Vegye le a tűzről, adjon hozzá a tojásos-parmezános keveréket, és alaposan keverje össze, hogy krémes mártást kapjon. Ha szükséges, adjon hozzá egy kevés keményítő
- Azonnal tálalja extra parmezánnal és frissen őrölt borssal.
Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.