INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Milyen játékasztalt és széket válasszon?

Markéta Etrychová
21.4.2022

A Gaming desk vagy játékasztal nélkülözhetetlen segítőtárs a számítógépes játékok szerelmeseinek. Fontos szerepe van a széknek is, amelynek a hosszú munkamenetek során is biztosítania kell a kényelmet. Tudja, hogy miben különbözik egy játékasztal a klasszikustól? Összegyűjtöttünk Önnek néhány tippet.

Milyen játékasztalt és széket válasszon?

Mi az a játékasztal?

A gaming vagy játékasztal lelkes játékosok számára készült. A játékasztal előnye a mérete. Formájával és méretével garantálja a kellő helyet és a játékkellékek tökéletes elrendezését. Ugyanilyen fontos paraméter az asztal magassága. Megfelelő alternativa az állítható magasság, így az asztalt az egyéni igényekhez igazíthatja.

A játékasztalok egyébként nagyon praktikusak. Gyakran vannak felszerelve LED szalagokkal, fülhallgató-akasztóval, több billentyűzet számára megfelelő hellyel vagy kábelfedővel. A tipikus dizájn a játékasztalt a szoba kiemelkedő elemévé teszi.

130308.jpg (104 KB)

Milyen játékasztalt választjon?

Kiválasztás előtt mérje meg azt a helyet, ahová az asztalt el szeretné helyezni. Ha több monitort, billentyűzetet és egyéb szükséges tárgyakat szeretne elhelyezni, abban az esetben válasszon egy nagyobb méretű asztalt

Ha nem korlátozza a hely, azt javasoljuk, válasszon egy kellően tágas asztalt, ideális esetben 160 x 80 cm-eset. Kisebb helyiségekhez válasszon kisebb méretűt, pl. 120 x 60 cm vagy 135 x 65 cm. További lehetőségek a sarokasztalok, amelyek polcok formájában bővíthetők.

A speciális játékasztaloknak kábelfuratokkal kell rendelkezni az asztal különböző részein. Gyakori kiegészítők a fent említett színes LED-szalagok, USB-elosztók vagy tartók a fülhallgatóra, italokra.

Gondoljon az asztal magasságára is. A magasság általában 70 cm a férfiaknál és 5 cm-rel kevesebb a nőknél. Azonban ajánljuk az állítható magasságú játékasztalokat, amelyek alkalmazkodnak a játékos testméretéhez és igényeihez.

214487.jpg (178 KB)

Játékszék vagy irodai szék?

Ha a játékot nem bírja tovább 4 óránál, akkor egy klasszikus irodai szék is elegendő. Ha azonban a számítógépnél eltöltött idő 8 óra vagy több, mint 8 óra, akkor válasszon játékszéket.

Játékszék

Első pillantásra mindenkinek tetszik, hogy egy játékszék különleges kialakítású. A megjelenést gyakran népszerű videojátékok vagy játéktémák ihlették. A játékszék számos funkcióval, ergonomikus kialakítással és színváltozatokkal jeleskedik.

A fő különbség a szék pozícionálhatósága és játék közbeni állíthatósága. A székek lehetővé teszik, hogy több órán át különböző pozíciókban játszhasson, beleértve a fekvőt is. A játékszékek speciális, levehető nyakpárnával is fel vannak szerelve, amely magas kényelmet biztosít a nyaki gerinc számára.

Irodai szék

Általánosságban elmondható, hogy az irodai székek 8 órás ülésre alkalmasak. A nyolcórás ülésre alkalmas széknek állítható deréktámaszt és állítható magasságú kartámaszt kell tartalmaznia. A minőségi irodai szék függőleges helyzetben tartja testét, nincs szükség fekvésre, mint a játékszékeknél.

További különbségek a színek és a párnázás. Az irodai székek lágyabb színekben készülnek, a háttámlák és az ülések légies és puha anyaggal vannak bevonva, jelentősebb párnázás nélkül. A széknek meg kell felelnie legalább az alapvető ergonómiai követelményeknek, és tartalmaznia kell fejtámlát.

AJÁNLJUK: Érdekeli Önt, hogy hogyan válasszunk irodai széket? Olvassa el a cikket blogunkon.

226845.jpg (124 KB)

A helyes ülés szabályai

  • Függőleges testtartás, fenék érinti a háttámlát
  • A hát ágyéki része a háttámlára támaszkodik
  • A vádli és a comb derékszöget zár be
  • 5 cm távolság van az ülőfelület vége és a térdnyílás között
  • A könyökök az asztallap magasságában, derékszögben vannak
  • A monitor és a szem távolsága 50-70 cm
  • A szemek a monitor felső szélének magasságában vannak
  • A rendszeres nyújtás nagyon fontos
Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Tű Pál: Választjon b+??? 4.5.2022
Ülj le fiam, 1-es!
Választjon János: választjon 4.5.2022
Én még nem tudom milyen asztalt választjok, de legyen hely rajta felbontani egy disznót is.
Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése