15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

Milyen fát kaphatok a rendeléssel?

Markéta Etrychová
1.3.2022

Rendelésével kap egy kis ajándékot egy fa formájában. Ez a Zöld Európa projekt, amellyel  támogatni fogja a természetet, és visszaad egy darabot abból, amit elveszünk. Kétféle fa kerülhet Önhöz, nézzük meg őket közelebbről.

Milyen fát kaphatok a rendeléssel?

Nyári tölgy (Quercus robur)

A tölgy régóta a hosszú életet, a tartósságot és az erőt jelképezi. Egy hatalmas fa, amely Európában, Kis-Ázsiában és Afrika egyes részein honos. Nőhet önállóan vagy hatalmas tölgyeseket alkothat. Erdőkben, parkokban, kertekben fordul elő.

hu expedo.jpg (31 KB)

A tölgyek nagyon lassan nőnek, és akár 500 évig is élnek. Faanyaguk kiváló minőségű, ezért gyakran használják a bútorgyártásban. A fa fénykedvelő és nagyon jól alkalmazkodik a környezetéhez. Nedves és tápanyagban gazdag talajban fejlődik a legjobban. A termése a mindenki számára ismerős makk.

dub.jpg (124 kB)

Douglas fenyő (Pseudotsuga menziesii)

Egy örökzöld, gyorsan növekvő fa, amely eredetileg Észak-Amerikában volt elterjedt. Ma az erdőkben az egyik legelterjedtebb fafajta. Egy impozáns fa, mely nem helyigényes, kertekbe vagy parkokba is alkalmas. Úgy néz ki, mint a lucfenyő, csak finomabb jellemzőkkel. A douglas fenyő közvetlenül a vörösfenyők után a második legmagasabb tűlevelű a világon.

A tölggyel szemben a Douglas fenyő gyorsan növekszik. Az erős és mély gyökerek még erős szélben is rögzítik a fát. Tápláló, nedves talajokon növekszik, de ne túl vizes vagy rendkívül száraz talajon. Árnyékban is jól növekszik, és gyakran használják tűlevelű sövényként. Ebben az esetben nem kerüli el a rendszeres nyírást.

A douglas fenyő kiváló minőségű értékes faanyagot biztosít. Főleg bútorgyártáshoz vagy kültéri építményekhez használják. Az illóolaja jótékony hatású, és az aromaterápiaként is alkalmazzák.

douglaska.jpg (178 kB)

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése